Medlemsbrev från Fredens Hus. 
3 oktober 2018.


Välkommen till After Wirk på Fredens Hus i höst

Fredens Hus bjuder in sina medlemmar till After Wirk ett antal kvällar efter jobbet i höst. Vi bjuder på kreativa uttryck i kampen mot våld, orättvisor och förtryck. Kom och hantverka och inspireras med oss på Uppsala slott.

Garnbollar med gerillaslöjd torsdagen den 4 oktober kl. 18:00

Fantasin till makten är ett nytt projekt från Gerillaslöjdsfestivalen, där vi bjuder in alla att tillsammans skapa en matta av garnbollar. Varje garnboll står för en önskning - till Sveriges politiker att våga agera med stort mod och medmänsklighet för solidaritet och jämställdhet – från var och en av oss som deltar!

Mattan, tillsammans med allas våra önskningar och drömmar kommer att rullas ut i stadsrummet för att ge plats åt medmänsklighet, solidaritet och jämställdhet. Läs mer: http://gerillaslojdsfestivalen.se/fantasin-till-makten/

Gitarrkonsert och Stitched Voices fredagen den 5 oktober kl. 18:30

Guidning av Fredens Hus utställning Stitched Voices följt av konsert med EL CUARTETO, en av Uruguays mest framstående akustiska gitarrensembler. 

Läs mer om gitarrkonserten: https://www.facebook.com/events/617066572021153/

Utställningen Stitched Voices innehåller textila berättelser om politiskt våld och motstånd. I utställningen Stitched Voices används unika väggbonader från hela världen som ett språk i kampen mot våld, orättvisor och förtryck. Läs mer om den på www.fredenshus.se

 

Fler punkter ur programmet

11 okt Workshop med Garnapa
18 okt Guidning och föreläsning med Amnesty International 
24 okt Guidning och Uppsalas FN-förening delar ut Uppsala fredspris
31 okt Föreläsning Lindiwe Mazibuko

För senaste nytt i programmet. Se vårt Facebookevent: https://www.facebook.com/events/2116605608352609/

Om Fredens hus

Fredens Hus är en samlingsplats för fred, mänskliga rättigheter och möjligheter. Genom utställningar, projekt och pedagogisk verksamhet med fokus på barn och unga jobbar vi för social hållbarhet. Det handlar om fredsarbete på gräsrotsnivå för att främja jämställdhet, motverka rasism och intolerans och att träna konflikthantering och aktivt medborgarskap.

Vi är en ideell förening som arbetar i Dag Hammarskjölds anda sedan 2006.