Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev Oktober 2018

Förhandla starkt och effektivt!

En förhandling kan vara allt från det Trump och Kim Jong Un gör om kärnvapen till där någon förhandlar med sitt barn om när de ska lägga sig på kvällen.

Om vi håller oss lite mer mitt i och tänker oss en situation på ditt jobb där du ska övertyga en kund om att din idé, produkt, tjänst är den som ger mest nytta för kunden, så är det bra att veta hur din förhandlingsteknik ska vara för just denna kund i just denna situation.

Det finns miljoner vägar att gå och det mest viktiga är att du känner dig trygg med många olika sätt, så att du smidigt och enkelt även kan byta teknik mitt under en förhandling för att du ska kunna nå ett ännu bättre resultat.

Ett av de tuffare sätten är att säga vad du vill att kunden ska göra/tycka/tänka med någon form av ultimatum. Lite som avslutstekniken med låsning. Du säger t ex att du kan göra detta för kunden endast om hen gör/säger/köper/tycker det och det.

Detta sätt måste kombineras inte bara med gott självförtroende utan ännu viktigare ett grymt starkt kroppsspråk där själva kroppens signaler är ännu starkare för kunden än själva ultimatumet eller ”hotet”. En mycket stor icke-verbal påverkan.

De flesta gånger är ditt ”hot” inte sant, du har ingen som helst intention att göra det du hotar om men just när du använder det i din förhandling måste både du och din kund just då tro på ditt ultimatum annars har det liksom ingen effekt. Kunden kan annars läsa mellan raderna.

Vi är ofta mer vana att använda denna teknik privat (tänker då på läggdagsförhandlingen) och kan känna oss obekväma att använda denna med kunden. Vi är rädda att bränna broar. Här krävs det träning och åter träning för att detta ska kunna bli en av dina förhandlingsknep du är trygg med. När du blir bra på detta är det grymt effektivt.

Börja i mindre skala och öka upp det du sätter på spel, när du känner när du känner dig mer och mer bekväm. Testa dig fram med olika kunder, då vi alla är så olika och kan ta denna förhandlingsteknik olika. Även en och samma kund kan ta det på olika sätt beroende på situationen och hur viktigt detta även är för just denna kund.

Det är mycket kul att kunna förhandla framgångsrikt. Detta för både dig och för kundens resultat. Du är på god väg att ha lyckas, med go träning!


Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

Beställ information

Beställ boken

Beställ föreläsningen Kroppsspråk

Beställ workshopen/föreläsningen Bygg din Självkänsla

Beställ föreläsningen Image Färg & Stil

 

DET FÖRSTA INTRYCKET - FÅR DU IHOP PUSSELBITARNA?
Framgång - Lär dig allt om det första intrycket via min bok - köp den via hemsidan eller maila mig! Mängder med tips och trix du inte kan vara utan!

 

 

En gåta:

Säg en sak som är lika tjock antingen den är fylld eller tom?

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

Svar på föregående månads gåta:
Enstaka, du har väl hört väderleksrapporterna. Enstaka skurar över hela landet.

Stylingtips:

Egentligen hoppas man ju att de inte behövs – regnkläderna men för oss som t ex bor i Göteborg så är det grymt kul att våra regnkläder numera betraktas som rena modeplaggen och finns en himla massa kul att välja på.

För oss som minns de där gamla regnjackorna som var så stela i materialet så när man cyklade och försökte vrida sig och kolla vänster (eller höger då) så tittade man rakt in i luvan. Och som absolut inte på något vis andades.

Nu är det lätta och luftiga och känns som vilket annat plagg som helst och blir därmed klart lättare för oss att ta på oss till jobbet utan att vi känner oss utklädda eller trista.

De andas ju också så att de kläder vi har under inte blir blöta av kondens typ. Gäller förstås att inte köpa ett för billigt plagg där man fuskat med materialet och inte ens kanske är regntåligt.

Det finns ju allt från lite seglingsregnkläder typ till de från finare elegantare modemärken. Välj vad som passar dig både kroppsmässigt, så att du behåller dina fina former och för det du ska ha det till. Du kommer även att kunna hitta något som stämmer för exakt din personliga stil för så mycket finns det att välja på numera.

Kvaliteten är viktig då funktionen måste vara rätt men annars kan du välja att ha en massa kul olika regnkläder. Några exempel ovan på några jag tycker är kul och användbara.

Lycka till!

Kläderna kommer bl a från

 

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.