Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Bokstaven S står för Sömn

Inte för att bokstaven S inte har andra betydelser också, men Sömnen är en av livets fundamentala komponenter.

Mer än hälften av Sveriges befolkning sover dåligt eller mycket dåligt idag. Vi ser det i egna studier och även Folkhälsoinstitutet visar detta.

Sömnen ger både fysisk och mental återhämtning och när man sover gott blir både välbefinnandet och prestationen bättre.

Inner har Sömnen som en av sju hälsoområden som vi följer i varje projekt per individ och aggregerat.

Inners coacher har kompetens inom Sömn och Inners föreläsare Mikael Widerdal är sömnspecialist. 


Stadierna har alla sina olika funktioner där de två tydligaste stadierna är djupsömnen och drömsömnen.


Djupsömnen, även kallat delta- eller ortosömn, är som namnet antyder det djupaste stadiet under vilket du sover tyngst.

Drömsömnen eller REM-sömnen (Rapid Eye Movement) som den också kallas är ett annat stadium. Det är under REM-sömnen som du drömmer. Detta tillstånd ligger överst, alldeles under den vanliga vakenheten.

Förenklat kan sömncykeln beskrivas som en trappformad vågrörelse där du normalt först under sömnen går ner i ett längre djupsömnsstadium som skapar en grund för fysisk återhämtning. Sömncykeln varierar något under natten. I början av sömnen är perioderna av djupsömn långa och perioderna av drömsömn korta för att i slutet av natten växla till kortare djupsömn- och längre drömsömnsperioder.

Mikael berättar och delar med sig av sin tuffa personliga livsresa, något som skakar om och ger nya perspektiv. Det är just genom att ha ställts inför helt livsavgörande val som han har vaskat fram en unik verktygslåda för kropp och själ.

Mikael Widerdal, är dipl. avspänningspedagog och mental tränare.

Vill du anlita Benny Haag?

Benny är Inners senaste tillskott på föreläsarfronten.

För många är Benny säkert känd men vad som kanske är mindre känt, är att Benny också är mycket kunnig inom inspiration och arbetsglädje för grupper samt inom beroendeområdet. Benny är utbildar KBT-terapeut.

Med stor energi, humor och glädje inspirerar och berör Benny åhörarna. Inner är mycket stolt över att nu också ha denne estradör i vår kader av föreläsare.

Hör av dig om du är intresserad. info@inner.se eller 0727-39 05 05.


Följ oss på facebook, instagram och linkedin!

Face book

Instagram

Linkedin

 Varför välja Inner...

”Vi kände att motivationen var låg på en av avdelningarna på hotellet och detta påverkade alla.

Genom Inners insatser ville vi satsa på att få alla att utvecklas och må bättre. Vi har sett stora förändringar och en arbetsglädje som smittar till både övriga medarbetare och våra gäster så satsningen vi gjorde är en win-win för alla parter!”

Åsa Salomonsson Hotelldirektör Scandic Kungens Kurva

 

Inners statistik visar att en hälsostrategisk insats med fokus på; mental balans, kost och motion leder till att tre av fyra individer når sina personliga mål via en förändrad livsstil. Som en effekt av detta blir organisationen mer kostnads- och resultateffektiv och förbättrar därmed sin lönsamhet.

Inner Sweden AB | Finlandsgatan 56, 164 74 Kista | 0727 39 05 05 | 556498-8276

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.