Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyheter från Klimatsamverkan Skåne 

September 2018


Hej!

I detta nyhetsbrev har vi i Klimatsamverkan Skånes kansli samlat en del av allt som är på gång inom klimatområdet i Skåne. Ingen kan göra allt, men tillsammans kan vi göra mycket!


Save the date!

De framgångsrika projekten Fossilbränslefria kommuner har slutkonferens den 3 december. Se till att boka in datumet i din kalender redan idag, detta vill ni inte missa!


Vad är samskapande?

- och hur bidrar det till en fossilfri framtid?

Vad händer när kommunen vrider på huvudet och låter medborgarna bli experter? Sätt kryss i kalendern onsdagen den 7 november och få svar! Du är inbjuden till framtidskonferens, där fokus är att se om det ambitiösa målet om att bli fossilfria till år 2050 kan uppnås genom samskapande, medborgarnas vardagserfarenheter och gröna Tupperware partys.

Under dagen bjuder vi på den färskaste forskningen om samskapande, praktiska erfarenheter av samskapande samt en testad metod som du kan använda i ditt arbete.

Dagens program består av korta upplägg, workshops, postersessioner samt spridning av massa erfarenheter från både forskare och praktiker.

När: Onsdag den 7 november
Var: Aalborg, Danmark
Tid: 09:00- 16:00

Program kommer, men du kan redan nu anmäla dig till: 
thomas.jensen@hjoerring.dk


Skånskt Cykelforum 2018

Tillsammans med Lunds kommun bjuder Region Skåne in till Skånskt Cykelforum den 16 november 2018. För andra året i rad samlas ledande cykelaktörer för att utbyta kunskap och erfarenheter om hur vi tillsammans kan göra Skåne till Sveriges främsta cykelregion. Alla som på något sätt arbetar med cykelutveckling, mobilitet och infrastruktur är välkomna!

Dagen bjuder på samtal och presentationer från aktörer som på olika sätt arbetar med cykling. Lyssna bland annat till innovativa metoder för att få fler att cykla, de senaste cykelsatsningarna inom Skåne och vad nudging kan göra för att knuffa resan i rätt riktning.


Klimatforskning - från plankton till ekosystem

Som en del av sitt 20 års firande bjuder Malmö unviersitet in till en ny populärvetenskaplig föreläsningsserige: I huvudet på en professor. Under året kan du höra Malmö universitets professorer berätta om sin forskning, deras väg till vetenskapen och livet som forskare - allt i en härlig afterwork-miljö.  

Den 24 oktober kommer Nils Ekelund, professor i växtfysiologi, berätta om hans forskning kring effekter av klimatförändringar och miljöeffekter på vattenmiljöer. 

När: 24 oktober, 17-18. Dörrarna och restaurangen öppnar 16:30
Var: Malmö universitet, Restaurang Niagaras café plan 2, Nordenskiöldsgatan 1, Malmö


Senaste i vindkraftsjuridiken!

Vindkraftsjuridik är komplex och föränderlig. Välkommen till kostnadsfritt seminarium där flera från Foyen Advokatfirma medverkar och reder ut det senaste – det är olika delar av vindkraftsjuridiken om berörs.

Seminariet äger rum på MEC i Malmö den 10 oktober från kl.10:00 -13:00. Deltagandet är kostnadsfritt. Välkommen med din anmälan senast den 5 oktober! 

 


Planeringsbidrag för ansökningar till EU-program

Du vet väl om att du kan ansöka om stöd för att täcka en del av dina kostnader för planering av ansökningar till EU-program med energileverans? 

Alla aktörer som är behöriga att ansöka om stöd inom EU:s program med relevans för omställningen till ett hållbart energisystem kan söka. Det kan till exempel vara:

  • universitet och högskola,
  • institut,
  • små och medelstora företag,
  • kommuner eller
  • icke vinstdrivande organisationer.

Sökanden kan delta i EU-projektet som partner eller som koordinator.
Ansökningar tas emot löpande.

 


Visste du att vi finns på Facebook?

Gå med om du vill bli uppdaterad om klimatarbetet i Skåne. 

www.facebook.com/klimatsamverkanskane/

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.