Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 26 2018


Hej på er alla igen!

Idagens Cheerinfo finner ni en jätteviktig uppmaning från Anneli från Haninge Cheer Elite. Olyckor vill vi ju undvika och vi har alla, ledare och föreningsansvariga ansvar för att vi informerar och delger information till våra aktiva vad som gäller. Superviktig uppmaning och vi tackar för det Anneli.

TK påminner också om de diskussionsfrågor de skickade ut precis innan sommaren. De ber igen om hjälp och ta dessa frågor vidare till era föreningar och sätta er och diskutera detta med era tränare och aktiva. Era reflektioner och svar skickar ni sen in till TK på mejl.

Förra helgen genomförde vi Cheerforum och årsmöte.

På Cheerforum var bla Attention med och delgav sitt projekt Idrott för alla. Lena Lindahl, projektledare var på plats och nedan följer lite info samt hänvisning till deras hemsida där det finns en del utbildningsmaterial och filmer. En viktig hörnsten för era ledare att få utbildning kring för att kunna bemöta alla aktiva på bästa sätt.

Årsmötet hade i år 22 försberättigade föreningar vilket var roligt och se. Nedan finner ni info om vår nya styrelse samt valberedning. Där är också ledamöter som vi tackar för den tid de suttit i FS.

Haninge Cheer Elite bjuder även in till Stuntclass med Triana Kaige och Dalton Wilson. Trevligt initiativ att bjuda in.

Ha ni något läger, clinic eller liknande ni vill bjuda in till? Bara mejla in infor så lägger vi med det i Cheerinfo.

Nu skall jag hålla helg och fira en god vän som fyllt 50 år. Hoppas ni alla får en bra helg med.

 

Cheerhälsningar


Kia
Föreningskonsulent


En uppmaning till alla föreningsaktiva

Nu när terminen börjat igen är många taggade och tyvärr sker det en hel del stuntande utanför de säkra träningsmiljöerna.

Vi vill uppmana alla föreningar att påminna era aktiva om att det är farligt att utföra stunt om man inte har rätt kunskap eller erfarenhet, eller inte har kunniga tränare på plats.

 

Vi har idag en skadad 7-åring som har sprickor i revben samt frakturer på ryggrad. Detta till följd av att en grupp tjejer ca 12-13 år, alla inte ens aktiva i en förening och kunniga inom cheerleading, har stuntat utanför träning.

Att handlöst tappa en topp i marken kan få allvarliga konsekvenser. Att som 7-åring tacka nej till att stunta när frågan kommer från mycket äldre personer kan i sig också vara svårt.

Så vi ber er alla: Var rädda om varandra och utvecklas på träningen under ordnade former.

 

Anneli Pärhagen
Haninge Cheer Elite


Då har vi haft vårt årsmöte och det var roligt att 22 röstberättigade ombud var på plats och att dessa föreningar utnyttjade sin rättighet att rösta på.

Katarina Eriksson fick fortsatt företeende och valdes om som förbundets ordförande på två år.

Nya ledamöter som röstades in blev Yvonne Ingemansson och Dafni Magnusson tillsammans med Katrin Chieux som valdes in på omval. Tre nya suppleanter valdes också in i styrelsen och det blev Julia Gustavsson, Johanna Agurell och Elin Axelsson.

Här finner ni den nya styrelsen.

Valberedningen består nu av Thomas Fors som är valberedningen ordförande samt Tina Dahlén Luleå och Petra Lindblom Malmö.

Vi tackar också Malin Allsten, Gunilla Dahnelius, Marika Björklöf, Anna Sandström och Alexander Ström som nu lämnar styrelsen.

 


På Cheerforum var Riksförbundet Attention och Lena Lindahl Projektledare för "Idrott för alla” med. Lena presenterade Attention och dess uppgift, samt tala om sitt projekt ”Idrott för alla”

Alla barn måste få tillgång till en meningsfull fritid.

Visste ni att barn med till exempel ADHD och Asperger inte idrottar i lika stor utsträckning som barn utan neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF)?

Attention arbetar för att personer med NPF ska bli bemötta med respekt och få det stöd de behöver i skola, på arbetsmarknaden och på fritiden.

De har 60 lokalföreningar som alla erbjuder utbildningar och ger stöttning.

Utbildningar inom området "Idrott för alla" hittar ni här

Skicka gärna era ledare på deras utbildningar för att öka kunskap, ge dem redskap och se till att ni också kan hjälpa till att ge fler ungdomar en meningsfull fritid med cheerleading.


Hur vill vi framställa cheerleading på våra tävlingar? Tävlingskommittén bjuder in till en diskussion!

Under senaste handbolls-EM blev det diskussioner angående pausunderhållningen. Cheerleaders/cheerdansare uppmärksammades genom att kameror zoomade in enskilda individer på ett mycket närgånget sätt. På det sättet gick deras uppträdande helt om intet men deras kläder och utseende blev satt i fokus. Vi som kommitté märker också att vi får fler frågor från allmänheten gällande desamma.

Hur ser andra på oss cheerleaders som ser oss på tävling för första gången?

Hamnar våra dräkter och smink i fokus och sätter prestationen åt sidan?

TK och integritetsutskottet vill härmed bjuda in er till en diskussion. Vi undrar hur ni tänker i era föreningar?

 

De frågor vi önskar att ni ställer er är:

  • Varför har kvinnliga utövare så lite kläder på sig?
  • Varför har manliga utövare så mycket kläder på sig?
  • Vad är syftet med vår tävlingsklädsel?
  • Varför använder vi tävlingssmink?
  • Varför har killar inte tävlingssmink?
  • Ska barn introduceras till smink via idrott?
  •  

Ta dessa frågor vidare bland era ledare, aktiva och även gärna föräldrar och andra anhöriga. Nöj er inte bara med svaret ”det har ju alltid varit så” eller att ”de gör så i USA”. Fråga er om sporten skulle förändras (till det bättre eller det sämre) om man t.ex. istället för dräkter med bar mage skulle tävla i dräkter som täcker magen, eller om man tonade ner sminkningen. Förändrar det den enskilda aktivas inställning och/eller prestation? Hur vill vi att vår publik och omgivning uppfattar cheerleading?

Ta chansen att vara med och tycka till och vi ser fram emot intressanta tankar från er. Har ni internt eller externt redan berört dessa frågor? Kom ihåg att det inte finns några rätt eller fel. Era svar ska mailas till TK@cheerleading.se och vi önskar höra från er senast siste oktober.

 

Tack på förhand! 

Med vänliga hälsningar

Tävlingskommittén


TK söker fler medlemmar

TK söker nu fler medarbetare för att kunna utföra TKs arbete under kommande säsong.

Är du intresserad av tävlingsfrågor och är driven och villig att arbeta? Har du tid över och vill engagera dig är du välkommen och skicka in några rader om dig själv till tk@cheerleading.se

 


Välkomna på Stuntclass nivå 2 och uppåt

Lär dig nya och spännande stunts medan du tränar riktig teknik, styrka och stabilitet.

Triana Kaige och Dalton Wilson är Top Gun alumni och har arbetat med olika lag över hela världen undervisningsstunts, koreografi och tumbling.
De är kända för sina roliga personligheter och förmåga att driva idrottarna till att bli sitt bästa!

Push your limits and join us for a fun day of stunts!

Pris:
300:-/pers för toppar/flyers
250:-/pers om man kommer som hel byggrupp.

Bokning och betalning kan du göra här;
https://sportadmin.se/hemsida/form/form2.asp?F={7FF80B89-216D-4355-BDD6-B63B70D3D6FD}


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlemmar till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.