Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

SSI - Supportbranschens nyhetsbrev nr 6

SSI tänker ta sig an AI, RPA och automatiserade processer...

Vi som institute inom branschen för Servicedesk och Kundservice eller som vi även kallar för "Digital Service Support" (DSS), har tagit ett strategiskt beslut att öka kunskapen om framtidens tekniker och lösningar inom AI och RPA, Det kommer att ske genom ett nära samarbete med olika leverantörer, akademin och våra medlemmar. 

Vi ska inte vara tekniska experter på området men vi vill kunna hjälpa och vägleda våra medlemmar i detta relativt nya och komplexa område.

 

Supportbesiktning

Har ni full koll på er supportverksamhet?

Det finns många olika delar i en support som måste fungera för att man ska kunna lyckas med att leverera bra kundsupport. 

Börja med att se över alla Teknikstöd, sedan era Processer, era Resurser&kompetens, Funktioner och inte minst hur ni arbetar med Kunskapshantering. Vi anser även att Informationssäkerhet är ett av de 6 huvudområderna. 

SSI kan idag med alla sina samlade erfarenheter hjälpa till på olika sätt med Supportbesiktning.

 


Automatiserat hos Loopia

I juni var SSI-nätverket hos Loopia i Västerås. De blev vinnare av "Årets Servicedesk 2017" och vi som var där ville ta reda på hur och varför de har lyckats så bra.

De har jobbat länge med att skapa en effektiv support med hjälp av ny teknik och innovativa medarbetare. Vi var 18 personer från fordonsindustrin, utvecklingsbolag, kommun, landsting och myndigheter.

Vi fokuserade på att diskutera automatiserad support och vad det innebär i praktiken.

När vi hade dokumenterat och summerat allas olika erfarenheter så blir man imponerad och nyfiken på vad som kommer i framtiden!

Har du frågor eller vill ha tips kring Support är du alltid välkommen att maila mig på peter.hero@supportinst.se eller ringa mig på tel 0707 94 55 00.

Nyhetsbrevet

Här finner du tips, länkar och du får ta del andras erfarenheter.


SSI-nätverken

Vi har SSI nätverk för Servicedesk och Kundservice över hela landet från norr till söder. Läs mer här om kommande och tidigare nätverskträffar.


Utbildningar

Här finner du supportbranschens alla utbildningar,  som SSI erbjuder. De flesta som "öppna utbildningar" samt flera som internanpassade. 

Veckans tips: Support Center Team Leader oktober i Stockholm


Konferenser & Event

"ITSM i Borås"        26 september är en superintressant konferens där vi denna gång är med och utvecklar frågor kring ITIL, AI och automatisering. 

Till programmet

-------------------------

"IT SUPPORT I FOKUS 2018"     22-23 November   på Sheraton i Stockholm. 

Nominera din supportenhet till "Årets Servicedesk -2018".

Hela programmet kommer att visas inom kort.

 


Mer info om SSI - Support Services Institute, www.supportinst.se eller ring till Peter Hero

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.