Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Snart är det här!

Under vecka 36 kommer vi att lägga ut de första delarna i det Hälsofrämjande Basprogramet.

Endags-inloggning

Vill du titta närmare på vårt livsstilsmaterial för att se hur det kan användas i ert före- byggande och hälsofrämjande arbete skriver du "endags-inloggning" i ämnesraden. 

Ökad stress av mycket skärmtid?

Skolan ska digitaliseras och allt mer skolarbete ska göras vi dator eller surfplatta, både i och utanför skolan. Hur påverkas våra elever av ökad skärmtid och kan det finnas ett samband mellan skärmar och den stress som många elever upplever idag. 

Den 8/10 finns möjlighet att lyssna till när Åke Pålshammar, utifrån rådande forskning, klargör sambanden mellan skärmar, stress och inlärningsförmåga. Martin Lossman ger oss tips på hur man skapar motvikt till skärmarna samt hur man kan förhålla sig till den digitala tekniken utan att den påverkar våra elever negativt. Andra föreläsare under konferensen är Maria Dufva och Anna Nygren som tar upp hur man t ex påverkas av sociala medier och hur man kan bli smartare än sin smartphone. 

Välkomna till en dag med intressanta föreläsningar där vetenskapliga fakta blandas med konkreta tips för skolvardagen. 

För er som får nyhetsbrevet finns möjlighet att anmäla sig med boka-tidigt-rabatten till och med den 7/9. 

När: 8/10 kl. 08.00 - 16.15

Var: Stockholm, Elite Marina Tower

Pris:1998 kronor vid bokning innan den 7/9. De skolor som prenumererar på Ung Livsstilskunskap har 10% rabatt. Ordinarie pris 2598 kr.

Läs mer om innehållet och föreläsarna och boka din plats här. 

Ett nytt läsår har startat!

Återigen fylls våra klassrum av elever och många av dem lider av så kallat socialt jet-lag. Det sociala jet-laget ger samma negativa konsekvenser som om man faktiskt bytt tidszon när man rest utomlands. Den kognitiva förmågan påverkas och det blir svårare att tänka klart, minnas, fokusera mm. Att vända tillbaka kroppsklockan till skoltid igen tar lite tid. Man kan dock göra saker för att påskynda återställandet av dygnsrytmen. Genom att frukost på morgonen, lunch mitt på dagen och middag på kvällen hjälper man klockan att ställa in rätt tid igen. Att ustätta sig för dagsljus på morgonen/förmiddagen är en stark indikator för kroppsklockan. Se även till att stänga av skärmarna ett par timmar innan läggdags. 

Följ och gilla Ung Livsstil på sociala medier

Facebook    Twitter    Instagram    YouTube

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.