Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

NYHETSBREV NR 7 2018

Höstsäsongen är här och orienteringsmässigt bjuds det på härliga möjligheter i princip varje helg!

Distriktets tävlingsserie, Västgötatoppen, rullar vidare i och med DM Medel och DM Stafett helgen den 25-26 aug.

Under september är det sedan ett stort utbud av nationella tävlingar i distriktet med ytterligare Västgötatoppen deltävlingar och DM Natt och Lång, men samtidigt också SM-tävlingar för både ungdom, junior, senior och veteran i andra delar av landet.

I oktober ordnar förbundet sedvanlig (magisk) resa till Daladubbeln. Inbjudan ligger nu ute och anmälan har öppnats. Åk gärna med på äventyret!

Alla ungdomsledare erbjuds starta hösten med Inspirationsträffarna för ungdomsledare, se bilagd inbjudan.

Och, sist men inte minst intressant, Ungoteket har öppnat anmälan för nästa omgång! 
Hoppas er klubb vill ha ett gäng ungdomar med den här rundan! Det kommer bli toppen!

Trevlig läsning!

Med vänliga hälsningar
Magnus Sundmark
magnus.vof@westgotasport.se
0725-447736


Anmälan öppen till nästa omgång av Ungoteket!

Nu öppnar anmälan till Ungoteket Väst 2018-2019, för unga orienterare i Västergötland, Bohuslän-Dalsland och Göteborg! Ungoteket har ju börjat spridas till resten av Orienteringssverige, därav namnet Ungoteket Väst.

Så, samla ert Ungoteketteam med ungdomar födda 2005 eller senare och anmäl er på en gång!

Läs mer


Häng med på Daladubbeln

Helgen 19-21 oktober arrangerar Karlsbyhedens IK och Korsnäs IF Orientering årets största ungdomstävling, Daladubbeln. Västergötlands OF bjuder liksom tidigare in till en gemensam tävlingsresa för alla intresserade ungdomar och deras ledare!

Läs mer


Dags för Västgötatoppen igen!

Efter det sköna och varma sommaruppehållet närmar sig nästa två deltävlingar i Västgötatoppen med stormsteg. Redan den 25/8 är det dags för DM Medeldistans och dagen efter blir det DM Stafett som också ingår i Västgötatoppen.

Läs mer


Inbjudan till Konfaläger 2019

Konfirmationslägret 2019 flyttar till fantastiskt Flämslätt och bjuder deltagarna på ett delvis nytt upplägg. Nu finns inbjudan klar och anmälan är öppen.

Läs mer


Välkomna till inspirationsträffar för ungdomsledare

Vad händer... före & efter ungdomsträningen? Låt dig inspireras om ledarskap, lekar och struktur! Vid tre tillfällen i början av hösten bjuder VOF, tillsammans med SISU, in till en inspirationskväll för ungdomsledare och temat för kvällen är...

Läs mer


Skogshjortarna gjorde en Duplantis

OK Skogshjortarnas Elina Fredman, Johanna Fredrixon, Anton Lund, Lukas Larsson, Arvid Öhrvall och Ludvig Hedström gjorde som stavhopparen Armand Duplantis när de planerade för sitt föreningsprojekt i Ungotektet, de höjde ribban gång på gång och klarade varje höjd med god marginal.

Läs mer


Markbygdens OK slöt upp som aldrig förr när klubbens ungdomar arrangerade

När Ungoteketteamet i Markbygdens OK, Petter och Olle Bergstedt, Erika och Lisa Åkesson, Anton Blomquist och Marcus Ragnarsson, genomförde sitt föreningsprojek, ett klubbmästerskap i medeldistans, var det full fart i skogen!

Läs mer


Skärmfullt Recycled

Det här är för de föreningar och ledare som vill ha stöd i att ta omtag/nytag kring ungdomsverksamheten och rekrytera och behålla. Kolla in vad Skärmfullt Recycled har att erbjuda er!

Läs mer


Direktlänkar till tre fantastiska möjligheter för både förening och utövare!

Vi stödjer orientering i Västergötland!

Direktlänkar


Tävlingar

Augusti

September

29/9 Extrainsatt
Tibrotrippeln höst lång

Oktober


Alla höstens tävlingar

Nedan finner du översikten för alla tävlingar i Västergötland i höst, och det är en hel del.

Läs mer


Nyheter från SOFT

Svenska Orienteringsförbundet söker en Barn- och ungdomsutvecklare!

Svenska Orienteringsförbundet utsågs nyligen till Årets idrottsförbund. För fjärde året i rad blir vi fler orienterare och på landslagssidan är vi det tredje mest framgångsrika förbundet i Sverige. Nu söker vi en Barn- och ungdoms-utvecklare.

Läs mer


Arbetsgrupp för större kartskalor - vill du vara med?

På förbundsmötet i mars 2018 beslutades det att göra en utredning gällande kartskalor. Medlemmar sökes nu till en arbetsgrupp som kommer att inkludera och behandla de frågor och åsikter som inkommit via motioner på årets och 2016 års förbundsmöte.

Läs mer


Svenska Orienteringsförbundet söker en Mark- och miljöutvecklare

Svenska Orienteringsförbundet utsågs nyligen till Årets idrottsförbund. För fjärde året i rad blir vi fler orienterare och på landslagssidan är vi det tredje mest framgångsrika förbundet i Sverige. Nu söker vi en Mark- och miljöutvecklare!

Läs mer


Nya orienteringsfilmer

Svenska Orienteringsförbundet har tagit fram tre introduktionsfilmer som med fördel kan användas i klubbstugor och klassrum. Se den tredje filmen, och hitta de andra två.

Läs mer


Orienteringsmärken

Är du redo för Räven? Har du tagit Ugglan? Nu lanserar Svenska Orienteringsförbundet sex stycken utvecklingsmärken – allt för att stimulera och motivera orienterare som ännu inte är fullärda.

Läs mer


Vill du dela nyhetsbrevet?


Dela på Facebook
Dela på TwitterKontakt

Västergötlands Orienteringsförbund
www.svenskorientering.se/vastergotland 
magnus.vof@westgotasport.se - 0725-447736

facebooktwitterinstagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem/kontakt hos oss eller någon orienteringsförening i Västergötland, eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.