Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev Augusti 2018

Mental tuffhetsträning – klara allt!

Störande moment, ljud eller händelser mm. Det är lätt att hitta saker att störa sig på under en normal arbetsdag på jobbet eller hemma privat. Speciellt när du är stressad. Detta innebär ju dock att ditt bästa du inte fungerar då, vilket påverkar hur du presterar, vilket påverkar hur nöjd du är med ditt jobb, vilket påverkar, ja du fattar.

Det är lätt att säga att, om du t ex störs av högljudda kollegor, bara koppla bort dem! Helt rätt att göra men grymt svårt att göra. Kräver en hel del träning och bra metoder.

Detta är vad som också kallas mental tuffhetsträning som t ex en elitidrottare kan träna på för att koppla bort buande publik som annars stör och kan påverka resultatet negativt.

Grunden i denna mentala tuffhetsträning är att man känner sig stark mentalt och har god träning i att bl a kunna vara muskulärt avslappnad, så att man själv kan styra grundspänningen i kroppen.

Om man har börjat där är ett steg ytterligare att klara att utsätta sig för det som stör dig i först små sedan större och större doser (beroende lite på vad det är). Eller simulerade situationer. Detta gör du när du känner dig i balans, så att din möjlighet att koppla bort, inte höra, inte störas är större.

Om det är just ett störande ljud kan du då och då under dagen trycka på ljudet i dina hörlurar och praktisera din muskulära och mentala avslappning under tiden samt mycket viktigt – andas med djupa och lugna andetag.

Till detta kopplas det mål du har med att slippa påverkas och störas och då under dessa mentala tuffhetsträningspass kunna se detta mål framför dig och vara något du visualiserar för att klara dig igenom passen.

Detta leder också till att du till slut kan längta efter dessa annars tuffa pass för att du gillar och njuter av att visualisera ditt mål och känna de känslor och sinnesintryck som är kopplade till målbilden.

Stegvis ökar du tiden på dina pass men så småningom när du känner att de kommer att störa dig mindre och mindre kan du minska dem till slut. Hur länge du först fortsätter att öka dina pass bestämmer du själv men så fort du upptäcker att du inte har något emot att trycka på ”oljudet” är det dags att minska. Du är på god väg att ha lyckas!Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

Beställ information

Beställ boken

Beställ föreläsningen Kroppsspråk

Beställ workshopen/föreläsningen Bygg din Självkänsla

Beställ föreläsningen Image Färg & Stil

 

 

 

En gåta:

Vilka tanter är mest populära?

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

Svar på föregående månads gåta:
Nio bokstäver finns det i alfabetet men det har du säkert redan räknat ut.

Stylingtips:

 

Denna månad pratar vi om Kreativa väskor ja inte själva väskan då utan att den ska passa i stil till den som är Kreativ enligt den personliga stilanalysen.

Det som utmärker en Kreativ person mest är att de gillar att skapa egna saker, så också med väskor. Om de inte har möjlighet att göra dem själva så är de gärna där och ändrar om väskan lite eller mycket faktiskt….

De byter ut axelremmen, de sätter dit lite extra detaljer och accessoarer, de knyter något läderband runt någon annan del av väskan eller kombinerar på något spännande sätt två olika väskor för att göra det till just sin egen.

De är inte ute efter att vara väskdesigners utan de vill bara skapa något nytt och eget som ingen annan har. De har också många bra idéer om hur väskan kan göras ännu fräckare, roligare och mer unik.

Det händer att de faktiskt köper väskor som de är nöjda med och inte gör något åt men dessa måste vara mycket speciella. Gärna i lite udda material som den ena på bilden som är i neopren eller så är det grymt färgglada och i roliga lite annorlunda mönster. Eller också i någon unik form som de aldrig haft förut.

Kvaliteten är inte alls viktig då de inte vet hur länge de kommer att gilla just denna väska så någon dyr skinnväska är sällan aktuell. Det viktiga är att väskan är kul och unik.

Vissa perioder är detta lättare att hitta enligt modet och ofta blir det specifika märken som sticker ut extra men en Kreativ person byter och ändrar som de vill oavsett mode och märken.

Väskorna är från Bag Focus eller från bilder på nätet.

Lycka till!

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.