Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

NYHETSBREV NR 6 2018

Sommar, sommar och sol... och semester... och orientering! Jajjemän! Det är ju massvis med härlig orientering som väntar även i sommar och fram i augusti. Det är fjälltävlingar, många flerdagarstävlingar, O-Ringen och sedan följer Ungdomens10mila! Och med den helgen är höstsäsongen igång. 

Det har också varit och kommer fler ungdomsaktiviteter. O-Camp har genomfört, Konfalägret pågår, på O-Ringen väntar ungdomsträffar för både USM-trupp och 13-14 åringarna, dessutom har distriktet fyra lag i Bagheerastafetten. När U10mila helgen varit åker USMtruppen på läger och sedan direkt till GM i Eksjö 10-12/8. Där ansluter 13-14 åringar och juniorer och tillsammans blir det en rejäl västgötatrupp som tävlar tillsammans.

Det blir även SM-läger i Jönköping, 17-19 aug. Se inbjudan nedan!

I höst erbjuder distriktet Inspirationsträffarna för ungdomsledare, som det redan nu går att anmäla sig till.

Västgötatoppen rullar ockås vidare i och med DM Medel och Stafett helgen den 25-26 aug.

Trevlig läsning!

Med vänliga hälsningar
Magnus Sundmark
magnus.vof@westgotasport.se
0725-447736

Vi ses på O-Ringen

Under O-Ringen i Örnsköldsvik kör Västergötland med dubbla ungdomsträffar! Både USM-truppen och Aktiv 13.14 har samlingar för att passa på att träffas och känna lite härlig gulsvart stämning och gemenskap!

Läs mer


Kartritning och minnesorientering på Strömma

Ungoteket gjorde en ordentlig avslutning på vårsäsongen genom att ha den sista kartritningsträffen i samband med O-CAMP-starten. Under incheckningen till O-CAMP bjöds det även på en annorlunda form av orientering som satte minne, snabbhet och tur på prov.

Läs mer


Inbjudan till Konfaläger 2019

Konfirmationslägret 2019 flyttar till fantastiskt Flämslätt och bjuder deltagarna på ett delvis nytt upplägg. Nu finns inbjudan klar och anmälan är öppen.

Läs mer


Inbjudan - SM läger i Jönköping

Markbygdens OK och Västergötlands OF bjuder in till intensivt SM läger i Jönköping. 
Det erbjuds fyra härliga träningar på tre dagar!

Läs mer


Välkomna till inspirationsträffar för ungdomsledare

Vad händer... före & efter ungdomsträningen? Låt dig inspireras om ledarskap, lekar och struktur! Vid tre tillfällen i början av hösten bjuder VOF, tillsammans med SISU, in till en inspirationskväll för ungdomsledare och temat för kvällen är...

Läs mer


Ladda för Ungdomens10Mila

Helgen 3-5 augusti är det äntligen dags igen! Då avgörs Ungdomens 10mila 2018 och det är en tävling som sätter ungdomarna i stort fokus.

Läs mer


Skärmfullt Recycled

Det här är för de föreningar och ledare som vill ha stöd i att ta omtag/nytag kring ungdomsverksamheten och rekrytera och behålla. Kolla in vad Skärmfullt Recycled har att erbjuda er!

Läs mer


Sommartider

Mitt i juni, sommartider och därmed semestertider. Västergötlands OFs kansli bemannas oregelbundet och tidvis glest under sommaren men vid brådskande ärenden går personalen att nås.

Läs mer

Direktlänkar till tre fantastiska möjligheter för både förening och utövare!

Vi stödjer orientering i Västergötland!

Direktlänkar


Tävlingar

Augusti

September


Alla höstens tävlingar

Nedan finner du översikten för alla tävlingar i Västergötland i höst, och det är en hel del.

Läs mer


Notiser

Västgötatoppen

Med tre deltävlingar avklarade har Västgötatoppen sommarpaus. Nästa deltävling är den 25/8 då Gandvik och Lidköping bjuder in till DM Medeldistans.

Läs mer om Västgötatoppen och aktuell ställning via länken nedan.

Läs mer


Behöver vi kartor?

Kartgruppen i Västergötland vill gärna få till ett nätverk som innehåller samtliga kartägande föreningar. Vem i er klubb kan ingå i det? Kartansvarig? Inkom med uppgift före 30 juni.

Läs mer


Över 70 löpare i Västergötlands GM-trupp

Den 10-12 augusti åker ett stort västgötagäng till GM i Eksjö för att tävla för distriktet. Mer information om resan, avresetider mm kommer på GM-sidan på VOFs hemsida i god tid före helgen.

Läs mer omGM-resan här


Följ Konfabloggen!

Just nu pågår VOFs konfirmationsläger i Tiarp. Drygt 20 konfirmander och fyra ledare håller igång i fyra veckor. Vill du veta vad de gör? Följ dem på Konfabloggen!

Till Konfabloggen


Nyheter från SOFT

Det är mästerskapstider. Nedan finns länkar till de svenska trupperna för stundande mästerskap. Västgötskt deltagande blir det på Junior VM genom Alva Sonesson, Falköpings AIK OK och på Student VM genom Filip Grahn, Hestra IF.

Ungdoms EM 27 juni - 1 juli

Junior VM 9-14 juli

Student VM 17-21 juli

VM 4-11 augusti

Euromeeting 21-23 september


Orienteringsmärken

Är du redo för Räven? Har du tagit Ugglan? Nu lanserar Svenska Orienteringsförbundet sex stycken utvecklingsmärken – allt för att stimulera och motivera orienterare som ännu inte är fullärda.

Läs mer


Nya orienteringsfilmer

Svenska Orienteringsförbundet har tagit fram tre introduktionsfilmer som med fördel kan användas i klubbstugor och klassrum. Se den tredje filmen, och hitta de andra två.

Läs mer


Vill du dela nyhetsbrevet?


Dela på Facebook
Dela på Twitter


Kontakt

Västergötlands Orienteringsförbund
www.svenskorientering.se/vastergotland 
magnus.vof@westgotasport.se - 0725-447736

facebooktwitterinstagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem/kontakt hos oss eller någon orienteringsförening i Västergötland, eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.