Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 17 2018


Hej på er alla!

Jag vill först gratulera till alla fantastiska prestationer på RM och SM helgen. Även om det nu känns avlägset och jag vet att många redan lagt förra tävlingssäsongen bakom sig och nu blickar framåt med tryouts och nya lag.

Jag har lagt in informationen från TK om ny åldersindelning som en liten påminnelse nu när ni alla gör nya indelningar och lag.

En lite påminnelse att komma ihåg att teckna korttidsförsäkring när ni nu har prova på tillfällen, tryouts mm. På så sätt kan ni garantera att alla tränar säker när de är på ett tillfälle hos er, det kan ju komma aktiva som inte har en försäkring från tidigare säsong.

Karin Zetterlund har nu blivit tillsatt sam projektledare för Active Cheer och dess utrullning. Ni kan följa det arbeta dom gjort i Västerås här nedan. Jätteroligt att se, kanske skall ni er förening också starta?

Det är nu också klart vilka lag som fått bids till Klubb-VM och de har alla accepterat och har nu påbörjat sin uppladdning inför tävlingen i Florida i april.

Kommer ni som lag/förening göra en reda utomlands under kommande säsong? Skicka gärna in till oss och dela med er så kan ni kanske inspirera någon annan!

Glöm inte att dricka mycket i värmen, vi håller tummarna för att värmen håller i sig!

 

Tjipp och hej
Kia


Påminnelse - Inför säsongen 18/19 höjs åldern för miniorer

SCF bedriver i dagsläget tävlingsverksamhet från 10 år och då fler och fler öppna tävlingar hålls redan på höstterminen medför det att barnen tävlar tidigare. Dessutom har tävlingarnas omfattning och intensitet ökat i takt med sportens explosionsartade utveckling.

Från och med säsongen 18/19 kommer åldern för deltagande i miniorklassen att höjas till 11år. Detta beslut går i linje med SCFs ambition att följa FN´s barnkonvention samt RFs riktlinjer för barn- och ungdomsidrott.

Vi ser detta som ett viktigt steg i att arbeta mot en långsiktig utveckling där barn introduceras till idrotten på ett roligt och sätt som bygger ett livslångt intresse för idrott.

Vidare uppmuntras miniminiorer att fortsättningsvis delta vid öppna tävlingar och tyckartävlingar där möjlighet till att få omdöme finns. Vi önskar att arrangörer av denna typ av tävlingar ska lägga extra vikt vid dessa klasser för att ge de aktiva möjlighet till lokala uppvisningstillfällen, som ger glädje och övning. TK har som ambition att utveckla tyckarprotokollen för att få en mer harmoniserad bild av vad som ska utvärderas i dessa klasser för att stödja idrottens utveckling i balans med barnens bästa. Mer om hur klassen miniminior är tänkt att utvecklas kommer under våren.

Övriga åldersgränser hålls oförändrade, och som vanligt gäller dessa från året den aktiva befinner sig inom följande åldrar:

Miniminiorer: 8-11år

Minior: 11-13

Junior: 12-16

Senior: 15<


Foton från RM och SM av Alexandra Wernersson

Alexandra Wernersson som fotograferade på RM och SM har de senaste veckorna börjat ladda upp bilder från tävlingen. Hon jobbar fortfarande på att ladda upp bilder då jag vet att hon tog flera tusen bilder under helgen.

Jag vill påminna er alla igen om användning och publicering av kort på olika sätt.

Tänk på att ni alltid har fotografens godkännande om ni tar bilder från internet och använder på era hemsidor, FB sidor eller i kommersiella ändamål!

Bilder från vår FB sida som Alexandra nu publicerar får ni fritt använda men ni skall alltid uppge fotograf Alexandra Wernersson.

Tack för att ni hjälper till att förmedla detta till era aktiva så vi kan fortsätta och förmedla bilder till er alla.


Rising Cheer Athletics startar Active Cheer grupper

Hösten 2017 anmälde sig Rising Cheer Athletics att vara pilotförening till Active Cheer. Vi var flera som gick utbildning i Stockholm som var väldigt givande och roligt. De flesta av oss har aldrig utövat cheerleading så allt var nytt för oss. Allt från hur man knyter händerna till hur man bygger low tigh stand. Vi fick prova på de mest grundläggande övningarna.

Väl hemma startade vi upp 2 grupper eftersom vi hade kö till våra vanliga träningsgrupper. En grupp för 4-6 år och en för 7-9 år. I gruppen 7-9 år var det ingen av oss tränare som hade utövat cheerleading innan. Detta var inga problem då vi fick bra material med från kursen. Vi måste erkänna att vi frågade några av de aktiva hemma hur man räknar för det var lite svårt, annars har vi klarat oss helt själva.

Till juluppvisningen var båda grupperna med och visade vad vi hade lärt oss under terminen. Till januari märkte vi att vi fortfarande hade kö, speciellt i åldersgruppen 7-9 år så då startade vi en till grupp med samma föräldrar. Vi la grupperna efter varandra samt att vi tog in 2 juniorer som hjälptränare. Vi såg möjlighet att de fick prova på att tränare.

Ledare och barn från Rising Cheer Athletics. Fotograf: Charlotta Carlqvist

Just nu har RCA nästan ingen kö i åldersgruppen 7-9 år men däremot de som är 10 år och äldre. För att försöka få in dem i cheerleading gick vi ut till barnens föräldrar och meddelade att vi kunde starta en grupp för deras barn om det fanns intresse för två föräldrar att vara med som hjälptränare. Vi som har kört nu 1,5 termin känner oss trygga i träningen så vi kände att om vi fick stöd från två hjälptränare så kunde vi starta en grupp för de äldre.

För att kunna hjälpa varandra har vi nu 2 grupper samma tid i lokalerna bredvid varandra och en grupp direkt efter. Detta innebär att vi kan hjälpas åt mellan grupperna beroende på hur många tränare vi är. Vi har valt att vara rätt många tränare så att vi inte känner att man måste komma varje gång. Vi har träffats i början av terminen och planerat tillsammans utifrån utbildningsmaterialet men även i mitten av terminen då det börja närma sig avslutning.

Vill ni ha mer information om hur vi har jobbat kan ni höra av er till Karin Zetterlund i Rising Cheer Athletics som även är projektledare för utrullningen av Active Cheer.

Planen är att genomföra en till Active Cheer utbildning i Västerås och Malmö lördagen den 18 aug Detta är en 6 timmars utbildning som ger grunderna för att du som inte har erfarenhet av cheerleading ska kunna vara tränare i Acitve Cheer.

Karin Zetterlund kan du nå på activecheer@cheerleading.se eller 079-304 16 82.


Korttidsförsäkring för föreningar!


Klubb-VM

Efter RM och SM har det också blivit klart att följande lag har fått bids till Klubb-VM. Alla lag har nu också accepterat sina bids och har nu påbörjat uppladdningen inför april 2019.

Level 5 Internationa Open no male
Action Athletics - Blitz
Cheer Infinity Athletics -  Envy

Level 5 International Coed Open (small or Large)
Cheer Force Allstars - Fearless
Musketeers Funky Cheer - Caliber 5

Level 6 International Open no male
Gothenburg Cheer One - Wildcats

Level 6 International Coed
United Movement Cheer - C6

Pom Freestyle Senior
Julle United Dansförening - Julle Allstars


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlemmar till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.