Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Endags-inloggning

Vill du titta närmare på vårt livsstilsmaterial för att se hur det kan användas i ert före- byggande och hälsofrämjande arbete skriver du "endags-inloggning" i ämnesraden. 


Hjärna & beteende


I höst startar vår distansutbildning Hjärna och beteende. Läs mer och boka plats redan nu. 

GDPR

Då du valt att inte avsluta nyhetsbrevet utgår vi ifrån att du fortfarande vill ha det efter den 25 maj. Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med vår sekretesspolicy.

Skärmar, stress och hälsa

För första gången gör nu Ung Livsstil och Teamkoncept en gemensam konferens om hur skärmar och digitaliseringen i svensk skola påverkar våra elever. Hur kan skolan och pedagoger förhålla sig till integreringen av den digitala tekniken utan att det påverkar våra elevers hälsa och inlärning negativt?

Hur påverkas våra elever av skärmtid och vad kan man göra för att skapa motvikt till stress i klassrummet? Eftersom tekniken är här för att stanna måste vi hitta nya förhållningssätt. Skolan behöver tillgodose elevernas behov av rörelse, återhämtning och vila. Detta är särskilt viktigt i dagens skola då många uppmuntrar till än mer skärmanvändning.

Välkomna till en dag med intressanta föreläsningar där vetenskapliga fakta blandas med konkreta tips för skolvardagen. 

När: 8/10 kl. 08.00 - 16.15

Var: Stockholm, Elite Marina Tower

Pris:1998 kronor vid bokning innan den 21 augusti. De skolor som prenumererar på Ung Livsstilskunskap har 10% rabatt. Ordinarie pris 2598 kr.

Läs mer om innehållet och föreläsarna och boka din plats här. 

Hälsofrämjande basprogram

Vi har nu påbörjat arbetet med ett hälsofrämjande basprogram för elevhälsans personal. Materialet bygger på SKL:s metodstöd och vi kommer att erbjuda ett konkret material med de verktyg som behövs för att arbeta på gruppnivå med det förebyggande och hälsofrämjande arbetet i skolan. Det innehåller undervisningsmaterial om sömn, kost, rörelse, stress, skärmar och psykisk hälsa. Här kommer både bildspel, manus, övningar och handledningar att finnas så väl som enkäter för mätning av t ex den psykiska hälsan samt material för att följa upp och jobba vidare på ett systematiskt sätt. 

Vill du veta mer om materialets utformning och när det kommer att finnas tillgängligt mejlar du en intresseanmälan till anna.hedenskog@unglivsstil.se 

Följ och gilla Ung Livsstil på sociala medier

Facebook    Twitter    Instagram    YouTube

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.