Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

SSI - Supportbranschens nyhetsbrev nr 5

Utbildning och kompetens lägger grunden för bästa service och support!

SSI har funnits som supportnätverk och som utbildningsleverantör sedan 1993. Vi många anpassade utbildningar för supporten. Ett tips är att ta en titt på sommarkampanjen. Vill man få ut mycket utbildning för många personer så är det ett bra tillfälle att boka en kursdag innan den 23 juni. 

Vad är "hög kompetens"?

Har vi något mått för det hos oss?

Har du koll på din och dina medarbetares kompetensområden och vilken nivå som ni besitter?

Det går enkelt att kartlägga de kompetensområden som är intressanta för just "vår verksamhet" och sätta olika nivåer på både individen och gruppen. Har man väl klart för sig vilken nivå en person eller en grupp har så kan man även sätta mål för kompetens. Detta är något som jag själv har goda erfarenheter av, hör gärna av dig till mig om ni vill ha hjälp med verktyg och lösningar kring kompetensinventering.


Automatiserad kundsupport...

Den 12 juni åker vi till Loopia i Västerås. De blev vinnare av "Årets Servicedesk 2017" mycket på grund av deras utvecklade support med motiveringen:

"Med hjälp av sin utvecklade kunskapsdatabas och efter analyser av kundernas frågor har de kunna matcha dessa, de har tagit fram enklare lösningar för kunden och har då som resultat fått ner antalet ärenden till supporten markant"

Det ska bli intressant att träffas hos Loopia och vill du vara med så går det bra att testa nätverket kostnadsfritt vid första tillfället. Begränsade plats så "först till kvarn".

 

Har du frågor eller vill ha tips kring Support är du alltid välkommen att maila mig på peter.hero@supportinst.se eller ringa mig på tel 0707 94 55 00.

Nyhetsbrevet

Här finner du tips, länkar och massor av andras erfarenheter.


SSI-nätverken

Vi har SSI nätverk för Servicedesk och Kundsupport över hela landet från norr till söder. Läs mer här om kommande och tidigare nätverskträffar.


Utbildningar

Här finner du supportbranschens alla utbildningar,  som SSI erbjuder. De flesta som "öppna utbildningar" samt internanpassade. 

Dagens tips: ITIL för Servicedesk den 24/9 i Stockholm. 


Konferenser & Event

"IT SUPPORT I FOKUS 2018". November - Stockholm. 

Nominera din supportenhet till "Årets Servicedesk 2018".

Vill ni ha hjälp med nomineringen eller tips på hur man kan bli bäst och vinner priset, så hör gärna av dig till mig!


Mer info om SSI - Support Services Institute, www.supportinst.se eller ring till Peter Hero

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.