Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

SSI - Supportbranschens nyhetsbrev nr 4

Framtidens support handlar mer om människor än den gör om teknik!

När vi i denna vecka var på besök med SSI-nätverket hos Malmö Stads support hade vi som tema "Framtidens Support". Vi arbetade i grupper och när vi summerade vad alla hade lyft fram och prioriterat så var det kundnöjdhet, bemötande, delaktighet, motivation och företagskultur som stod högst på priolistan. 

Vi har även hunnit att ha en nätverksdialog hos Handelsbankens support i veckan och där fick vi se prov på ordning och reda. Amanda Johansson berättade om den "Supportinförandeprocess" som de under många år har byggt upp för att säkerställa att de inte får ta hand om ärenden och kunder utan att allt är förberett innan de tar över support för någon av bankens interna tjänster. 

Amanda kommer till  "SERVICE I FOKUS" den 29-30 maj och föreläser då om deras erfarenheter och processer när det ska åta sig en ny tjänst in i supporten. 


Automatiserad kundsupport...

Den 12 juni åker vi till Loopia i Västerås. De blev vinnare av "Årets Servicedesk 2017" mycket på grund av deras utvecklade support med motiveringen:

"Med hjälp av sin utvecklade kunskapsdatabas och efter analyser av kundernas frågor har de kunna matcha dessa, de har tagit fram enklare lösningar för kunden och har då som resultat fått ner antalet ärenden till supporten markant"

Det ska bli intressant att träffas hos Loopia och vill du vara med så går det bra att testa nätverket kostnadsfritt vid första tillfället. Begränsade plats så "först till kvarn".

Nyhetsbrevet

Vi skickar detta nyhetsbrev varje vecka till alla som vill. Här finner du tips, länkar och massor av andras erfarenheter.


SSI-nätverken

Vi har SSI nätverk för Servicedesk och Kundsupport över hela landet från norr till söder. Läs mer här om kommande och tidigare nätverskträffar.


Utbildningar

Här finner du supportbranschens bästa utbildningar, de flesta som "öppna utbildningar men också internanpassade. 

Dagens tips: Support Center Analyst, en kurs med internationell certifiering för supportrollen.


Konferenser & Event

SERVICE I FOKUS. Den går den 29-30 maj i Stockholm.

Kika på programmet!


Mer info om SSI - Support Services Institute, www.supportinst.se eller ring till Peter Hero

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.