Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


NYHETSBREV NR 5 2018

Det är redan maj och "Sprintsäsongen" är här! Först ut var Sprint DM och premiären av Sprintstafett DM som avgjordes i Skene den 20/5 och de båda tävlingarna utgjorde deltävling två och tre i VÄSTGÖTATOPPEN. Läs mer i artikel nedan.

Nyhetsbrevet innehåller den här gången en hel del roligheter att anmäla sig till och delta på. Tankarna går då främst till Fjällägert i Idre, GM resan till Eksjö och Inspirationsträffarna för ungdomsledare, men det är även tid för en hel radda med Ungoteketprojekt, så håll utkik efter dem också.

Hela höstens tävlingsprogram för Västergötland finns också med nedan! 

Trevlig läsning!

Med vänliga hälsningar
Magnus Sundmark
magnus.vof@westgotasport.se
0725-447736

Precis som ifjol ordnar VOF ett Fjälläger i början av sommaren, 23-30/6. Vi nyttjar Idreveckan till fullo och samordnar resor, boende och mat.
Anmäl dig senast 3 juni

Läs mer


Magisk sprintdag i Skene!
I sol och värme sprangs det DM Sprint och DM Sprintstafett i Skene söndagen den 20 maj. Två tävlingar, tre race och massvis med nya Västgötatoppen-poäng till många föreningar.

Läs mer


Häng med på GM

Varmt välkomna att åka med Västgötatruppen till Götalandsmästerskapen!
Det är fri anmälan till GM, så alla ungdomar och juniorer i åldern 13-20 år som vill springa är välkomna att åka med till Eksjö helgen 10-12 augusti.

Läs mer


Alla höstens tävlingar

Nedan finner du översikten för alla tävlingar i Västergötland i höst, och det är en hel del.

Läs mer


Läs om VOFs sponsorer

CTiME

Du kanske har noterat de snygga nummerlapparna vid Västgötatoppen deltävlingarna? De kommer från CTiME i Töreboda som valt att sponsra orienteringen i Västergötland med det de är riktigt bra på.

Läs mer

Frebaco Kvarn

För alla deltagare på sommarens O-Camp och Konfirmationsläger väntar mat från Frebaco Kvarn i Lidköping. Västergötlands OF har tecknat avtal med Fazer Kvarn AB, där Frebaco Kvarn ingår, om leverans av matgryner, ris, flingor och müsli till båda lägren.

Läs mer


Inspirationsträffar för Ungdomsledare

Vad händer... före & efter ungdomsträningen? Låt dig inspireras om ledarskap, lekar och struktur! Vid tre tillfällen i början av hösten bjuder VOF, tillsammans med SISU, in till en inspirationskväll för ungdomsledare och temat för kvällen är...

Läs mer


MTBO i Trollhättan med DM

Helgen 26-27 maj arrangerar Trollhättans SOK två deltävlingar i Svenska Cupen i MTBO. Söndagens tävling utgör också DM för Västergötland.

Läs mer


Ladda för Ungdomens10Mila

Helgen 3-5 augusti är det äntligen dags igen! Då avgörs Ungdomens 10mila 2018 och det är en tävling som sätter ungdomarna i stort fokus.

Läs mer


Skärmfullt Recycled

Det här är för de föreningar och ledare som vill ha stöd i att ta omtag/nytag kring ungdomsverksamheten och rekrytera och behålla. Kolla in vad Skärmfullt Recycled har att erbjuda er!

Läs mer


Direktlänkar till tre fantastiska möjligheter för både förening och utövare!

Vi stödjer orientering i Västergötland!

Direktlänkar


Tävlingar

Maj

Juni


Ungoteketnyheter

Webinarium lockade många!

Måndag 14 maj var en stor dag för Ungoteket. Från Idrottens hus i Stockholm sände Ungoteket Riks och Ungoteket Klubbs projektledare Jenny Håkansson och Hanna Nordlöf samt Åsa Bogren från SISU Idrottsutbildarna/Västra Götalands idrottsförbund, ett webbinarium om Ungoteket. Syftet? Att sprida Ungoteket till alla Sveriges unga orienterare!

Läs mer

Dags för föreningsprojekt!

Det är roliga tider för Ungoteket just nu. Flera av årets deltagare genomför sina föreningsprojekt i maj och här kan du se vilka som arrangerar, vad de gör, när de gör det och vilka som kan vara med: 

Torsdag 24 maj
Sävedalens AIK och Göteborg Majorna OK arrangerar Ungoteket Sprintstafett i Kungälv. Tävlingen är för ungdomar 13-16 år.

Hitta mer info och länk till Eventor här!

Onsdag 30 maj
Lidköpings VSK arrangerar Chokladjakten i området Råda mosse. En sprinttävling för Västra Skaraborgskretsen där alla åldrar är välkomna att delta.

Hitta mer info och länk till Eventor här 

Torsdag 31 maj
Ryda SK bjuder in den egna klubbens medlemmar till en utmanande träning. Linje- och korridororientering, vägval och kontrollpock för löpare på vit och gul nivå. Träningen utgår från Ryda bygdegård.

Läs mer i inbjudan!


Nyheter från SOFT

World Orienteering Day, väldsorienteringsdagen kommer att ske onsdagen den 23 maj 2018, men det går bra att registrera event mellan fram till den 29 maj.

IOF som inititativtagare hoppas att kunna se människor i olika åldrar delta i någon form av orienteringsevenemang på vitt skilda platser runt om i världen.

Förra året deltog över 288 000 ungdomar vilket är 35000 fler än 2016.

Läs mer


Nya GDPR - vad gäller för vår förening?

GDPR står för General Data Protection Regulation – eller Dataskyddsförordningen som den heter på svenska - och är en förordning som börjar gälla inom EU:s medlemsstater från den 25 maj 2018.

Läs mer


Orienteringsmärken

Är du redo för Räven? Har du tagit Ugglan? Nu lanserar Svenska Orienteringsförbundet sex stycken utvecklingsmärken – allt för att stimulera och motivera orienterare som ännu inte är fullärda.

Läs mer


Nya orienteringsfilmer

Svenska Orienteringsförbundet har tagit fram tre introduktionsfilmer som med fördel kan användas i klubbstugor och klassrum. Se den tredje filmen, och hitta de andra två.

Läs mer


Notiser

Konfirmationsläger 2019

Västergötlands OF arbetar med ett delvis nytt koncept för Konfirmationsläger 2019. Besked om upplägg och inbjudan beräknas vara klar och presenteras i början av juni.

Läs mer


Uttagning till Unionsmatchen

Den 25 - 27 maj är det dags för unionsmatchen i Sundvollen, Norge. Unionsmatchen är en tävling mellan 4 svenska och 4 norska distrikt. Västergötland kommer att åka på tävlingen med 7 löpare + 3 reserver per klass.
Nu finns uttagna löpare samt info om resan till Unionsmatchen.

Läs mer om Unionsmatchen härVill du dela nyhetsbrevet?


Dela på Facebook
Dela på Twitter


Kontakt

Västergötlands Orienteringsförbund
www.svenskorientering.se/vastergotland 
magnus.vof@westgotasport.se - 0725-447736

facebooktwitterinstagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem/kontakt hos oss eller någon orienteringsförening i Västergötland, eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.