Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

SSI - Supportbranschens nyhetsbrev nr 3

Unna dig ett eller flera bra nätverk!

Utvecklingen går så snabbt nu att man måste nätverka och ta hjälp från andra som redan har testat olika system, metoder och verktyg.

Klicka på bilden för "SSI-Dialognätverk".

Support handlar om att på bästa sätt hjälpa andra som behöver stöd och råd eller som vill beställa något. För att lyckas med det krävs bra teambuilding, effektiv ärendehantering, kundvårdssystem, kunskapssystem, kloka processer och ordning och reda. Tekniken med AI, robotisering, rösthantering, chatbotar och virtuella assistenter sätter nog viss press på oss alla.

Jag tror mycket på att ha en bra grund att stå på i supporten och sedan succesivt prova nya och andra sätt att ge support. Det som jag själv uppskattar och tror allt mera på, det är support via sociala medier som t.ex. Facebook. Det blir som en chattfunktion och när man skrivit en fråga i "Skicka meddelande" får man ofta snabbt svar samt att historiken med både fråga och svar finns kvar. I en vanlig chattfunktion försvinner informationen när man loggar ur. Även system som "Slack" är superintressanta då många ärenden löser sig utan att behöva hanteras av en supportperson.


Är medarbetare "mjuka frågor"?

Tidigare i år så besökte SSI-nätverket Inera och där hade vi fokus på de "mjuka frågorna" kring medarbetare och team.

Jag vet inte om det var så "mjuka frågor" egentligen. Lojala och motiverade medarbetare kräver uppmärksamhet, respekt, delaktighet, bra lokaler, moderna verktyg/system och en flexibel innovativ verksamhet. Man får heller inte glömma friskvård av både kropp och själ. Det är i alla fall det jag fick med mig (hårda fakta) från denna nätverksträff.

Hör av dig om du är intresserad, jag delar gärna med mig av de erfarenheter som jag samlar på mig.

Nyhetsbrevet

Vi skickar detta nyhetsbrev varje vecka till alla som vill. Här finner du tips, länkar och massor av andras erfarenheter.


SSI-nätverken

Vi har SSI nätverk för Servicedesk och Kundsupport över hela landet från norr till söder. Läs mer här om kommande och tidigare nätverskträffar.


Utbildningar

Här finner du supportbranschens bästa utbildningar, de flesta som "öppna utbildningar men också internanpassade. 

Dagens tips: Support Center Analyst, en kurs med internationell certifiering för supportrollen.


Konferenser & Event

SERVICE I FOKUS. Den går den 29-30 maj i Stockholm.

Kika på programmet!


Mer info om SSI - Support Services Institute, www.supportinst.se eller ring till Peter Hero

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.