Mikäli uutiskirje ei näy oikein, niin voit katsella sen myös selaimessa.

Uusi selainpohjainen CAS-sovellus ClassPad.net on nyt beta-vaiheessa ja testattavissa!

Helppo kuin paperi!

Kosketa tai klikkaa mihin tahansa selaimen ikkunassa ja luo laskenta-, tilasto-, teksti- tai geometrianäkymä. Yhdistä tai erota kuvaajat raahaamalla ja analysoi kuvaaja klikkaamalla sitä.


Katso video

Muotojen ja käsialan tunnistus

Käytä käsialantunnistusta matematiikan kirjoittamisessa ja muotojen tunnistusta geometrisissa piirroksissa.

Konstruoi kulmanpuolittajat, keskinormaalit, leikkauspisteet ja esim. muotojen yhtälöt nopeasti ja vaivattomasti.

Aseta halutut sivujen pituuden ja kulmat geometrisiin kuvioihin ja ratkaise puuttuvat osat.

Lue lisää

Kuinka päästä testaajaksi?

Onko jokin asia, mikä tällä hetkellä käyttämässäsi sovelluksessa ärsyttää? Puuttuuko siitä jokin oleellinen ominaisuus, joka helpottaisi työtäsi?

Syyskuusta 2018 alkaen sinulla on myös mahdollisuus osallistua ohjelman kehitystyöhön jakamalla ideasi kanssamme.

Kommenttisi otetaan vastaan ja huomioidaan mahdollisuuksien mukaan Suomen versiota kehitettäessä. Seuraa postiasi - ilmoitamme tarkemmin mahdollisuudesta liittyä testaajaksi ja osallistua luonnontieteiden opiskelun ja opettamisen kehittämiseen.

Voit myös ilmoittaa etukäteen halukkuudestasi osoitteeseen info@casio.fi ja olemme sinuun yhteydessä ensi syksynä.

ClassPad.net nimi toimii myös URL-osoitteena uudelle sovelluksellemme. Pääset siis katsomaan ja kokeilemaan uutuutta osoitteessa ClassPad.net.

Kansainvälinen beta-versio on kaikkien vapaasti testattavissa - ilmaiseksi. Virallinen tuote julkaistaan Yhdysvaltain markkinoilla kesäkuussa 2018. Tämän jälkeen tuotekehitys mukauttaa ClassPad.netin ominaisuuksia opettajien, opiskelijoiden, kustantajien ja kokeiden tekijöiden tarpeisiin Euroopassa.

Voit kokeilla elokuun 2018 loppuun saakka beta-version kaikkia ominaisuuksia, kuten käsialantunnistusta, CAS-laskentaa, tilastomatematiikkaa ja geometriaa.

Huom! Beta-vaiheessa sovellus voi muuttua päivittäin ja sen toiminnassa voi olla katkoksia. Ohjelma sisältää vielä myös ominaisuuksia, jotka saattavat muuttua kesäkuun versioon. Beta-versiosta saa kuitenkin jo aavistuksen siitä, miltä ClassPad.net tulee näyttämään. 


ClassPad.net (beta) pähkinänkuoressa

CAS-laskin

Suorita CAS-laskut ennakoivan komento-tulkin avulla. Käyttäjätuessa on saatavilla luettelo kaikista komennoista.

Kuvaajien analysointi

Kosketa analysoitavaa kuvaajaa, jolloin värikoodatut kriittiset pisteet näkyvät tulevat näkyville.


Tilastolaskenta

Aineiston syöttämisen jälkeen yhden ja kahden muuttujan tilastolaskut, kuvaajat ja regressiot on helppo saada näkyville analysointia varten. Useita esitystapoja voidaan yhdistää tai raahata omiksi näkymikseen.

Geometria


Alustat

Voit käyttää ClassPad.net -sovellusta selaimilla Chrome, Edge, Firefox ja Safari. Laitealustaksi käy Windows, Mac, Chromebook tai vaikkapa iOS.

Pilvipalvelut

Kirjautumalla vierailijana pääset kokeilemaan beta-versiota. Luomalla tilin saat käyttöösi oman pilvipalvelun ja voit tallentaa tai jakaa töitäsi muiden kanssa.

Lue lisää


Tilin edut

Työsi ovat siististi tallessa käyttäjätunnuksen mukana tulevassa pilvipalvelussa. Voit antaa töille useita hakusanoja, joiden avulla työt löytyvät vuosienkin kuluttua. Kätevää!

Opettajana voit jakaa tehtäviä ja asettaa määräaikoja, opiskelijat voivat jakaa tuotoksensa opettajan kanssa tai keskenään. 

Työt voidaan asettaa julkisiksi tai yksityisiksi - tai suojata salasanalla, jolloin vain haluamasi silmät näkevät sen.

Omalle tilillesi kirjautuminen onnistuu mistä tahansa ja suosikkisi ovat saatavilla esim. opetustuokiota varten. Kesäkuussa kirjautumispalveluun tehdään päivityksiä ja se voi olla pois käytöstä.


Tärkeä tietää: ClassPad Manager ei poistu

Nykyinen ClassPad Manager jatkaa kulkuaan ja sitä kehitetään ClassPad.netin rinnalla. Voit siis huoletta jatkaa ClassPad Managerin käyttöä ja samalla tutustua uusiin tuuliin.

Komennot ovat ohjelmissa pääosin samat, sillä ne hyödyntävät samaa CASIOn kehittämää CAS-moottoria. ClassPad Managerissa komennot voidaan valita alasvetovalikoista, kun taas ClassPad.netin beta-versiossa on komentoja tunnistava ennakoiva tekstinsyöttö.

Koulutusta tarjolla syksystä alkaen

CASIO kouluttaa opettajia ilmaiseksi syyskuusta 2019 alkaen ClassPad.net -sovelluksen käyttöön. Koulutuskalenteri julkaistaan sivulla www.casio-laskimet.fi ensi syksynä.

Tule tutustumaan uutuuteen MAOLin syyspäiville Joensuuhun CASIOn osastolle ja työpajoihin lokakuun ensimmäisenä lauantaina 6.10.

Kirjantekijöille ja kustantajille

ClassPad.net sopii hyvin sekä painettujen että digitaalisten kirjojen kuvittamiseen ja online-laskimeksi. Sovelluksen voi myös upottaa sähköisiin alustoihin tai oppikirjan tehtäväosioon. Sovelluksen beta-vaiheessa myös kustantajien ja kirjantekijöiden toiveet on mahdollista ottaa huomioon.

Kysy lisätietoja tai varaa neuvotteluaika CASIOn edustajan kanssa osoitteesta info@casio.fi.

Saat tämän uutiskirjeen, koska olet asiakkaamme, MAOL:n jäsen tai koska olet kirjautunut opettajan tietopalveluumme. Mikäli et halua jatkossa meiltä sähköistä uutiskirjettä, klikkaa tästä.