Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

SSI - Supportbranschens nyhetsbrev nr 2

Var med och utveckla Supportbranschen, en bransch som växer trots digitalisering, chatbotar, AI, robotisering m.m. 

Det finns nu en konferens som jag gärna tipsar om att ta en titt på gällande innehåll, pris m.m.

Det är två fullspäckade dagar med det mesta, bästa och det senast inom supportbranschen för 4 900 kr.

Till program och mera information.


Mål mäta och följa upp!

Att sätta mål tillsammans med alla medarbetare som man sedan kontinueriligt mäter och följer upp är något som man tagit på allvar hos Länsstyrelsen support i Mariestad. I förra veckan hade vi en SSI-nätverksdialog hos länsstyrelsen där vi fokuserade och delade erfarenheter kring mål och uppföljning inom supportenheter. Vi fick se hur man på en stor monitor placerad i Servicedesken kunde följa varje mål och utfall var 15 minut. Alla som var med var mäkta imponerade. När de sedan demonstrerade sitt nya verktyg Nexthink där man kunde spåra brister i både infrastuktur och i användarnas olika enheter i realtid, kunde vi konstatera att det finns ny teknik som möjliggör att man kan korrigera innan fel och incidenter uppstår. Mycket proaktivt arbete som görs hos Länsstyrelsen i Mariestad, bra där!

Vill du ha hjälp och tips gällande mål, mäta och följa upp? Maila till peter.hero@supportinst.se så delar jag gärna med mig av de erfareheter som jag fick från 15 experter när vi var i Mariestad.

Nyhetsbrevet

Vi kommer att skicka ut detta nyhetsbrev varje vecka till alla som vill ha det. Här finner du tips, länkar och ta del av andras erfarenheter.


SSI-nätverken

Vi har SSI nätverk för Servicedesk och Kundsupport över hela landet från norr till söder. Läs mer här om kommande och tidigare nätverksträffar.


Utbildningar

Här finner du supportbranschens utbildningar, både "öppna utbildningar och internanpassade. 

Dagens tips:

ITIL för Servicedesk


Tidigare nyhetsbrev

Om du missade förra nyhetsbrevet (Nr 1) så klicka här för att läsa mer om "Hur svårt kan det vara?" Det handlar om kunskapshantering.


Mer info om SSI - Support Services Institute, www.supportinst.se eller ring till Peter Hero

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.