Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Armeka AB

Hej alla ESD-intresserade!

1. Ett riktigt bra sommarerbjudande!
2. Ett antal rep-utbildningar via websändning har genomförts med gott resultat!
3. ESD-skydd och vården.
4. Vårens öppna ESD-utbildningar.

Ett riktigt bra sommarerbjudande!

Alla som idag använder Armekas mätvagnskoncept är odelat nöjda. Efter mätning fås ett protokoll där man enkelt kan se vad som fungerar och vad som eventuellt inte är ok. Protokollet inkluderar även anteckningar med förslag på förbättringar som kan göras och sannolikt även synpunkter på tex material som inte bör finnas inne på en EPA mm. Objekt som vanligen mäts är golv, bord, stolar, vagnar, hyllor, handledsbandsuttag och lödstationer. Det finns flera positiva aspekter med mätvagnen, bla att ni som kund har en extern utförare vilket era kunder kan ha som krav. Det blir enhetligt gjort genom företaget. Ofta finns det flera personer som mäter ”sina” områden vilket kan ge lite olika utfall om det inte görs på exakt samma sätt (utöver att det kan bli lite rörigt att koordinera allt i ett protokoll). Vi har företag med inte allt för många arbetsplatser till fabriker där vi mäter mer än 1500 objekt så vi kan hantera de allra flesta företag.

Armeka Mätvagn

Nu i sommar, när kanske semesterlugnet inträffar har vi kalendermässigt tid att mäta hos er. Nu erbjuder vi 30% rabatt för en första mätning och uppmärkning (reskostnader exkluderade). Villkoret är att mätningen utförs under tiden juni - juli i år. Låter det intressant? Kontakta oss för att styra upp er första mätning till ett fördelaktigt pris!


Ett antal rep-utbildningar via websändning har genomförts med gott resultat!

Under våren har vi kört repetitionsutbildningar via websändning. Det kan var ett bra komplement då man slipper sända iväg personal för att utbilda och det blir inga tillkommande reskostnader för att utbildare ska ta sig till er.
De sändningar som gjorts har fallit väl ut. Några små tekniska problem inledningsvis men som lösts och resultatet har varit nöjda deltagare. Utbildningen blir inte precis lika bra som öga mot öga, men fullt tillfredsställande om man redan fått grunderna genom lärarledd undervisning.
Tekniskt på mottagarsidan krävs att man har tillgång till Skype för företag eller Lync.
Nu finns chans för var och en av er. Priset per deltagare är rimliga 1.900 SEK (stafflas, se länk nedan) och vårens sista öppna utbildning med detta koncept sker 9 maj. Kontakta gärna Christofer för att boka din medverkan eller för att ställa frågor. Här kan ni även se lite mer information om websändningen och staffling av pris beroende på antal deltagare/företag.


ESD-skydd och vården.

Vi följer kontinuerligt avvikelserapporteringen Reidar och vi har frekventa kontakter inom vården. Att vi då och då får uppgifter om konstaterade ESD-incidenter – ibland av riktigt allvarligt slag – det har vi rapporterat om tidigare. Vad man kan bedöma finns säkert ett mörkertal då olika typer av utrustning ¨går ner¨. En del av dessa kan mycket väl vara ESD-relaterade. Särskilt i de fall då man inte kunnat återupprepa felet.
Behov av kontinuerlig utbildning framförallt av personal från medicinteknik finns. Det noterade vi nu senast då vi genomförde en uppskattad utbildning i ett av de större sjukhusen i Stockholm. Har ni erfarenheter från fältet? Tveka inte att berätta för oss. Det hjälper alltid saken och kunskapen stiger ständigt.


Vårens öppna ESD-utbildningar.

ESD-Koordinatorutbildning

09:00 - 16:30
Lunch och kaffe ingår

Göteborg Tisdag 15/5
Stockholm Tisdag 29/5

ESD-Grundutbildning

ESD-Repetitionsutbildning


Exempel på bra ESD-skydd!

Dessa företag har valt att utveckla sitt ESD-skydd i långsiktig förbättring med hjälp av Armeka. Det innebär att mätning av all skyddsutrustnings funktion regelbundet genomförs. Och/eller andra ständigt förbättrande åtgärder genomförs i ett seriöst kvalitetsarbete.
Listan på företag fylls på med fler goda exempel allt eftersom och presenteras i kommande nyhetsbrev.

Atlas Copco Industrial technique AB
Saab Dynamics
Flir Systems
Consilium Marine & Safety
Cabinova
Olsbergs Electronics AB
Fagerhults Belysning AB


homepage

Box 10076, 121 27 Stockholm-Globen
Telefonväxel: 08-645 10 75
www.armeka.se - info@armeka.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.