Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


NYHETSBREV NR 4 2018

Säsongen är i full gång och den 6 maj är det dags för premiär av VÄSTGÖTATOPPEN. Ulricehamns OK arrangerar då den första deltävlingen av distriktets nya tävlingsserie. Anmäl dig och häng på från början!

Nedan finner du ett lika fullmatat nyhetsbrev som vanligt vilket förhoppningsvis glädjer dig som mottagare.

Påminner särskilt om att det är dags för anmälan till O-Camp, nu den 4 maj och ber er notera de två företag som valt att stödja orienteringen i Västergötland under 2018, Frebaco Kvarn och CTiME. 

Med vänliga hälsningar
Magnus Sundmark
magnus.vof@westgotasport.se
0725-447736

Dags boka plats på O-Camp!

Det är redan en bra bit över 100 deltagare anmälda men det finns plats för många fler! Anmälan stänger den 4 maj så det är nu hög tid att boka sin plats.

Läs mer


Premiären av VÄSTGÖTATOPPEN närma sig!
Den 6 maj är det dags!

Premiären av nya orienteringsserien i Västergötland, Västgötatoppen, låter vänta på sig då Gudhems IF tvingats ställa in sin tävling 8 april som skulle utgjort den första deltävlingen. Nu blir det Ulricehamn den 6 maj som blir först ut istället.

Läs mer


Ny satsning på GM

Juniorerna är med på programmet för Götalandsmästerskapen igen 2018 efter ett par års frånvaro, detta med distanserna sprint, medel och en helt ny distriktsstafett.

Med USM-truppen och Aktiv 13.14 också inkluderade på GM siktar vi på en jättetrupp från Västergötland!

Läs mer


Inspirationsträffar för Ungdomsledare

Vad händer... före & efter ungdomsträningen? Låt dig inspireras om ledarskap, lekar och struktur! Vid tre tillfällen i början av hösten bjuder VOF, tillsammans med SISU, in till en inspirationskväll för ungdomsledare och temat för kvällen är...

Läs mer


PreO

Nu i maj finns goda möjligheter att utöva och lära sig mer om PreO här i Västergötland. 11-13 maj erbjuds tre tävlingar och en utbildning!

Läs mer

MTBO

Helgen 26-27 maj arrangerar Trollhättans SOK två deltävlingar i Svenska Cupen i MTBO. Söndagens tävling utgör också DM för Västergötland.

Läs mer


Ungoteket kommer till Skåne

Det är dags för Ungoteket att bryta ny mark. Nästa distrikt att starta upp Ungoteket på egen hand är Skåne! Förberedelser och marknadsföring pågår för fullt och tanken är att unga orienterare i Skåne ska kunna anmäla sig redan i höst.

Läs mer


Träningsdag med guldkant

Drygt 40 orienteringsglada ungdomar och ledare träffades i Skövde den 7 april för att medverka vid förbundets tränings- och aktivitetsdag för 13-14 åringar.

Läs mer


Inbjudan till årets aktivverksamheter

STOR NYHET!

Aktiv 13.14 är VOFs nya verksamhet och ALLA, med rätta åldern inne, är varmt välkomna att delta, enstaka gånger eller på allt som erbjuds!

Läs mer

Magiskt orienteringsår!

Anmäl dig till Västergötlands USM-trupp och upplev ett magiskt orienteringsår!  ALLA födda 02/03 är välkomna att delta på allt som erbjuds!

Läs mer

Planen för VOJS året 2018

Västergötlands OFs VOJS körs vidare och ALLA med åldern inne är välkomna att delta, enstaka gånger eller på allt som erbjuds!

Läs mer


Skärmfullt Recycled

Det här är för de föreningar och ledare som vill ha stöd i att ta omtag/nytag kring ungdomsverksamheten och rekrytera och behålla. Kolla in vad Skärmfullt Recycled har att erbjuda er!

Läs mer


Direktlänkar till tre fantastiska möjligheter för både förening och utövare!

Vi stödjer orientering i Västergötland!

Direktlänkar


Tävlingar

Maj

Juni


Alla vårens tävlingar

Nedan finner du översikten för alla tävlingar i Västergötland i vår och det är en hel del.

Läs mer


Nyheter från SOFT

Swedish League avgjort

Sara Hagström, IFK Göteborg, och Jens Rönnols, Järla, vann U23-cupen i Swedish League.

Läs mer


Västgötamedaljer vid Natt SM

Filip Grahn, Hestra IF tog en bronspeng i H21 och Vilma Blennow en likadan i D20. Flera framskjutna västgötaplaceringar noteras bland topp 10 och flera topplaceringar med gul-svart känsla genom Johan Högstrand, IFK Göteborg (tidgare Markbygden) vann i H21 och Sara Hagström, dito (tidigare Falköpings AIK OK) knep silvermedaljen i D21.

Läs mer


Orienteringsmärken

Är du redo för Räven? Har du tagit Ugglan? Nu lanserar Svenska Orienteringsförbundet sex stycken utvecklingsmärken – allt för att stimulera och motivera orienterare som ännu inte är fullärda.

Läs mer


Nya orienteringsfilmer

Svenska Orienteringsförbundet har tagit fram tre introduktionsfilmer som med fördel kan användas i klubbstugor och klassrum. Se den tredje filmen, och hitta de andra två.

Läs mer


Notiser

Läger i Skaraborg

Är du mellan 8 och 15 år? Är du medlem i en Skaraborgsklubb? Då är du välkommen till Falköpings AIK OK:s Ungoteketläger!
När? 12-13 maj, anmälan senast 5 maj!

Läs mer


Unionsmatchen 2018

Ringerike o-lag bjuder in till Unionsmatch 2018 i regi av Buskerud orienteringskrets den 26-27 maj. Västergötland förfogar där över 7 startplatser per klass i D14, H14, D16 och H16, samt några reservplatser.
Uttagning av Västgötatruppen till Unionsmatchen kommer ske efter Ulricehamns tävling den 6 maj och då kommer även mer information om själva resan.

Läs mer om Unionsmatchen här


Driftsproblem Eventor

Som många av er märkt har Eventor de senaste veckorna gått långsamt på söndagskvällar – och ibland till och med inte gått att nå alls. Det har högsta prioritet hos oss att hitta en lösning på detta problem.

Läs mer


Problem för Obasen

I december drabbades Eventor av en så kallad krypteringsattack och all information i databasen fick läsas tillbaka från säkerhetskopior. Även Obasen drabbades senare, där bland annat sträcktidstjänsten Winsplits online ligger.

Läs merVill du dela nyhetsbrevet?


Dela på Facebook
Dela på Twitter


Kontakt

Västergötlands Orienteringsförbund
www.svenskorientering.se/vastergotland 
magnus.vof@westgotasport.se - 0725-447736

facebooktwitterinstagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem/kontakt hos oss eller någon orienteringsförening i Västergötland, eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.