Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

SSI - Supportbranschens nyhetsbrev nr 1

Var med och utveckla Supportbranschen, en bransch som växer trots digitalisering, chatbotar, AI, robotisering osv. 

Inte har kundsupport minskat i antal eller storlek de senaste åren. Det kommer de med största säkerhet inte göra i framtiden heller. Däremot kommer mycket i branschen att förändras. Det är bara att hänga med och utveckla så mycket som man hinner och kan. Kom ihåg att det inte är chefer och nyckelpersoner som bygger framtidens supportenheter, det är något man gör tillsammans med alla medarbetare. Då får man tillgång till mycket kunskap och tid som fördelas på många, man prioriterar både bättre och rätt samtidigt som man får alla förändringar förankrade redan från början.


Hur svårt kan det vara?

Vid vår SSI-nätverksträff som vi nyligen hade hos Coor Service Management i Kista hade vi som fokusområde "Kunskapshantering". 

Då myntade vi begreppet "Hur svårt kan det vara?". 

Alltså, är kunskap en viktig resurs på en supportenhet? Hallå, det måste väl vara den viktigaste resursen när man ska supportera kunder och kollegor! 

Är det då viktigt att vi har bra verktyg för att hantera den kunskap som alla medarbetare har skaffat sig och är det viktigt att ha bra rutiner och processer för att hantera och för att göra kunskapen tillgängligt till övriga kollegor och i slutändan till kunden?

Hur svårt kan det vara att förstå dessa sammanhang och vikten av att prioritera och detta. Får ni tillräckligt med resurser för kunskapshantering? Hur svårt kan det vara...?

 

Idag (torsdag) åker vi med SSI nätverket till Länsstyrelsen i Mariestad. Där kommer vi att fokusera på mål, mätning och uppföljning samt verktyget Nexthink. 

Nyhetsbrevet

Vi kommer minst en gång i veckan skicka ut detta nyhetsbrev till alla som vill. Här finner du tips, länkar och massor av andras erfarenheter.


SSI-nätverken

Vi har SSI nätverk för Servicedesk och Kundsupport över hela landet från norr till söder. Läs mer här om kommande och tidigare nätverksträffar.


Utbildningar

Här finner du supportbranschens bästa utbildningar, de flesta som "öppna utbildningar men också internanpassade. 

Dagens tips: ITIL för Servicedesk den 2 maj (1 dag)


Konferenser & Event

Just nu planeras vårens konferens SERVICE I FOKUS. Den går den 29-30 maj i Stockholm. Wow, den här konferensen har utvecklas till att inkludera hela "Supporten". Till konferenser.


Mer info om SSI - Support Services Institute, www.supportinst.se eller ring till Peter Hero

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.