Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Fyra timmar per dag vid mobilen!

Enligt trackingappen Moment är det den tid vi lägger på att stirra ner i mobilen varje dag. Fyra timmar som tas från någonting annat. Vad är det vi får mindre av och hur ska vi ta tillbaka tiden? Istället för att diskutera huruvida mobilerna ska förbjudas i skolan eller ej bör vi lära våra elever att ta kontrollen över sina mobiler. När tillför de, när stör de och när förstör de? Med kunskap om det får eleverna verktyg för att handskas med mobilen både i skolan och på fritiden. 

Den 9/5 är det Nedkopplingnens Dag. Då bjuder vi på undervisningsmaterial om skärmbruk. Vill ni få tillgång till materialet skriver ni "nedkoppling" i meddelandefältet samt er mejladress. Vi skickar ut inloggningsuppgifter under vecka 15. 

 


Systematisera det förebyggande och hälsofrämjande arbetet på skolan

Skolinspektionen slog ned på de flesta skolorna i sin undersökning av det systematiska förebyggande och hälsofrämjande arbetet i sin rapport från 2015. För att göra arbetet systematiskt krävs bl a. att man identifiererar, planerar aktiviteter och insatser utifrån iakttagelser samt att arbetet är mål- och resultatstyrt för att man ska kunna utvärdera sina insatser och aktiviteter. 

För att förenkla detta arbete kommer vi att gå igenom hur man praktiskt kan lägga upp det systematiska förebyggande och hälsofrämjande arbetet på skolan. Kursdeltagarna får med sig dokument och mallar för att snabbt kunna komma igång med arbetet på skolan.

Kursen ges i Uppsala den 10/4. Antalet platser är begränsat. Läs mer om kursen och boka era platser. Till och med den 8/3 gäller boka-tidigt-rabatten. 

 

Följ och gilla Ung Livsstil på sociala medier

Facebook    Twitter    Instagram    YouTube

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.