Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Skärmar, stress och återhämtning

Några platser kvar

19/3 Uppsala UKK


Hjärna & beteende

I höst startar vår distansutbildning Hjärna och beteende. Läs mer och boka plats redan nu. 


Sömnskola

Sömnskolan blir distanskurs. Lär dig mer om livsstilens betydelse för hur man mår och hur det går i skolan samt få verktyg för att själv hålla sömnskola.  

 


Ung Livsstilskunskap

Mejla info@unglivsstil.se och be om en endags-inloggning för att titta på Ung Livsstilskunskap.

Upp och hoppa!

Vi sitter alldeles för mycket. En gång i halvtimmer är det dags att röra på kroppen och det räcker med bara några minuter för att få en god effekt. Färre elever går eller cyklar till skolan idag och det visar sig i skolresultaten. Man ser t ex att elever som går eller cyklar till skolan har bättre koncentraionsförmåga och presterar bättre i skolan. Fysisk aktivitet och skolresultat hänger ihop. Det räcker dock inte med en timmes träning efter skolan, man behöver röra på sig under hela dagen. 

 


Konferens i Luleå

Skärmar, stress och återhämtning är temat för konferensen den 25/4 i Luleå. Hur påverkas våra elever av ökad skärmtid och vad kan man göra i skolan för att jobba förebyggande och hälsofrämjande? Läs mer om programmet och föreläsarna. 


Systematisera det förebyggande och hälsofrämjande arbetet

Under denna kurs får man metoder och dokument för att organisera det förebyggande och hälsofrämjande arbetet på skolan. Vi går också igenom hur man kan förmedla verktyg för egenvård till eleverna för god hälsa och bästa möjliga skolresultat, mm.

10/4 Uppsala UKK, Obs! begränsat antal platser.


Må bra!

Må bra! är det senaste tillägget i Ung Livsstilskunskap. Här finns ett bildspel med manus för elever i fsk-gy. För att man ska må bra och det ska gå så bra som möjligt i skolan behöver man tillgodose de grundläggande behoven. Man behöver    t ex sova tillräckligt, ha goda kost- och motionsvanor.

 


Följ och gilla Ung Livsstil på sociala medier

Facebook    Twitter    Instagram    YouTube

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.