Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

NYHETSBREV NR 1 2018

Ett riktigt fullmatat nyhetsbrev även denna gång. Det märks att orienteringssäsongen närmar sig!

Orienteringsåret i Västergötland inleds med ett par riktigt fina nyheter. Läs om VÄSTGÖTATOPPEN som är den nya serien som ska ersätta Team Sportia League och kolla in den nya verksamheten för 13-14 åringar, AKTIV13.14.

Även inbjudan till årets USM-trupp och programmet för VOJS finner du via länkarna nedan.

Utbildningar - ett helt eget kapitel!
Sista dag för anmälan till Utbildningshelgen i Vara 3-4/2 är den 22/1.
Helgen 9-11/3 erbjuds i Alingsås både en Kartritarutbildning och en Motionstränarutbildning. Sista dag för anmälan 5/2.

Passar också på att påminna om Kallelse till årsmötet 2018, 7/3 i Vara. Anmälan ombud senast 19/2.

Med vänliga hälsningar
Magnus Sundmark
magnus.vof@westgotasport.se
0725-447736


Inbjudan till årets aktivverksamheter

STOR NYHET!

Aktiv 13.14 är VOFs nya verksamhet och ALLA, med rätta åldern inne, är varmt välkomna att delta, enstaka gånger eller på allt som erbjuds!

Läs mer

Magiskt orienteringsår!

Anmäl dig till Västergötlands USM-trupp och upplev ett magiskt orienteringsår!  ALLA födda 02/03 är välkomna att delta på allt som erbjuds!

Läs mer

Planen för VOJS året 2018

Västergötlands OFs VOJS körs vidare och ALLA med åldern inne är välkomna att delta, enstaka gånger eller på allt som erbjuds!

Läs mer


Inbjudan utbildningshelg 3-4/2

Inbjudan till utbildningshelgen 2018 är nu färdig och innehåller som vanligt en hel del att välja mellan. Anmälan har också öppnat så det är bara att boka in i kalendern och anmäla sig! Välkomna till Vara den 3-4/2!

Läs mer


Inför säsongen 2018 har ett digert arbete pågått för att ta fram förutsättningarna för Team Sportia Leagues ersättare gällande ungdoms och juniorserie i Västergötland och nu lanseras VÄSTGÖTATOPPEN som just detta. En del nyheter blir det medan grundtankarna kring konceptet för en ungdomsserie finns kvar.

Läs mer


Skärmfullt Recycled

Det här är för de föreningar och ledare som vill ha stöd i att ta omtag/nytag kring ungdomsverksamheten och rekrytera och behålla. Kolla in vad Skärmfullt Recycled har att erbjuda er!

Läs mer


Ungoteket pågår!

Ungoteket riktar sig till orienterande ungdomar 14-25 år som vill lära sig att skapa och leda orientering. Alltså allt det som behövs för att träningar, tävlingar, läger och andra aktiviteter ska fungera.  De som är med i Ungoteket får tillsammans med sin egna och andra föreningar, träffas och lära sig om att arrangera orientering, att sprida information, att vara ledare, att lägga banor, att rita kartor… för att bara nämna en del!

Under utbildningshelgen i Vara 3-4/2 fortsätter årets Ungoteketgäng med intressanta utbildningar och att driva sina egna projekt vidare.

Läs mer om Ungoteket på Ungoteket.se


Direktlänkar till tre fantastiska möjligheter för både förening och utövare!

Direktlänkar

Sammankomster

Kartritar- och Motionstränarutbildning 9-11/3

Den andra helgen i mars blir det full fart i Alingsås då det erbjuds dubbla utbildningar, dels den mycket populära Motionstränarutbildningen och den minst sagt intressanta kartritarutbildningen. Häng på!

Läs mer


Träningsdag 18/3 - 18

Träningsdag för alla aktivgrupper!

Den 18 mars startar VOF upp aktivåret med en träningsdag för AKTIV 13.14, VOJS och alla de 15-16 åringar som finns däremellan.

Läs mer


Kallelse årsmötet 2018

Västergötlands Orienteringsförbunds årsmöte kommer att äga rum onsdagen den 7:e mars 2018. Plats Vara Folkhögskola.

Läs mer


Notiser

VOF har fått förstärkning

VOF inleder 2018 med två nya, starka namn. Jesper Sjögren, Hestra IF, har sedan årskiftet gått i i Kartkommittén och Annika Wessmark, OK Flundrehof, förstärker Tävlingskommittén.


Förbundsmötesmotioner

2018 är ett Förbundsmötesår och i mars ska orienteringsrörelsen besluta om 16 inkomna motioner. Vad de handlar om och vad har SOFT för yttrande kring dem? ...klicka på länken nedan, läs och begrunda!

Till alla motioner


SISUs utbildningar våren 2018

Nu kan du som ledare, aktiv, motionär, förälder inspireras av SISU Idrottsutbildarnas breda utbud av utbildningar för våren 2018. SISUs utbildningsprogram för våren 2018 är klart och finns via länken nedan

Läs mer


Boka en utvecklingsträff!

Vill din förening ha hjälp med att organisera, planera, prioritera och/eller få mer fart i er verksamhet? Under hösten/vintern erbjuder SISU Idrottsutbildarna tillsammans med Västergötlands Orienteringsförbund en utvecklingsträff för din förening!

Läs mer


Vilka vill arrangera junior-VM 2021?

Den 31 mars är det deadline för ansökan om att få arrangera orienteringens junior-VM (JWOC) 2021. Svenska Orienteringsförbundet (SOFT) uppmanar nu intresserade klubbar och distrikt att höra av sig senast den 28 februari.

Läs mer


EM i SkidO 3-8/2

I början av februari är det dags för EM i SkidO. Via länken finner du den svenska truppen. Målet är fem guld!

Läs mer


En BTU rapport

Helgen 12-14/1 deltog Anna Hammar, FAIK, på SOFTs Barntränarutbildning Grön-Gul i Husqvarna. Läs hennes inspirerande rapport via länken.

Läs artikeln på FAIKs hemsida


Orientering.se


Vill du dela nyhetsbrevet?


Dela på Facebook
Dela på Twitter


Kontakt

Västergötlands Orienteringsförbund
www.svenskorientering.se/vastergotland 
magnus.vof@westgotasport.se - 0725-447736

facebooktwitterinstagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem/kontakt hos oss eller någon orienteringsförening i Västergötland, eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.