Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 2 2018


Hej på er alla!

I helgen händer det mycket och jag vill börja med att önska alla som skall tävla på Stars Winter Cup i morgon stort lycka till!

Själv sitter på ett tåg på väg till Västerås för arbetsdag med förbundsstyrelsen i morgon. Även TK kommer träffas för en arbetsdag i morgon.

Ja årsmöten - en ständig käpphäst för många då de tär svårt att få människor att komma. Nedan ger jag lite tips på hur ni kan tänkt för att få fler att komma.

Cheer Future har denna termin startat upp ett lag för vuxna. Jätteroligt och jag önskar er stort lycka till. Är där någon mer i vårt avlånga land som har startat upp vuxenlag? Glöm inte att skicka in information till mig när ni har något på gång, det är väldigt inspirerande att få läsa vad andra gör.

Förra lördagen var jag och tittade på två av våra landslag när de tränade tillsammans i Göteborg. Damlandslaget och det mixade landslaget. Så roligt och få se våra duktiga landslagsdeltagare.

Jag kommer vara föräldraledig onsdagen den 24 januari samt så åker jag på semester hela vecka 5. Sofie finns tillgänglig under den veckan för de mest akuta ärenden som inte kan vänta till vecka 6.

 

Önskar en fin helg! och lycka till alla lag i morgon på Stars Winter Cup!

Kia Wulff
Föreningskonsulent


Årsmötes tider börjar!

För er som har verksamhetsår som följer kalenderåret har ni ju precis avslutat ett år och påbörjat ett nytt.

Då ligger ett årsmöte i antågande och ni håller nog alla med om att det är svårt att få era medlemmar att komma.

Här följer lite tips!

-Informera i god tid. Vad säger era stadgar och se till att skicka ut information i god tid. Börja gärna planera för ert årsmöte 3-4 månader innan och boka lokal. Så snart detta är gjort kan ni skicka ut en första information till alla medlemmar att de skall boka upp datumet.

 - Vet alla medlemmar vad som händer på ett årsmöte och varför man har det? Berätta gärna och skicka ut ett välkomstbrev med post. Ibland drunknar en inbjudan till ett årsmöte i mejlkorgen. Ett personligt kort eller brev med ett välkommen är alltid trevlig. Informera att det är medlemmarna som tillsammans äger föreningen och äger rätten att på årsmötet bestämma vem som skall bestämma och sitta i styrelsen.

- Bjud in till en föreläsning och har ert årsmöte i anslutning till detta antingen föra eller efter. Det finns många intressanta föreläsningar både för de aktiva men även för föräldrarna. Genom att kombinera en föreläsning om tex kost för idrottande ungdomar kan man locka både de aktiva och deras anhöriga. Tillsammans med SISU kan ni planera någon intressant föreläsning/workshop.

Årsmöte i anslutning till föreningsträning/uppvisning eller annan aktivitet när all ändå är på plats. Då slår ni ”två” flugor på en smäll.

- Se till att ha en väl fungerande valberedning. Förslaget från valberedningen på kommande styrelse skall vara tydlig och utskickat till alla medlemmar innan årsmötet. Ingen skall behöva gå på ett årsmöte med rädsla för att man blir påhoppad och invald på en förtroendeuppdrag eller för en uppgift bara för att man var den ända som råkade gå dit. Se också till att de som blir invalda är väl medvetna om vad det kommer att innebära att sitta i er styrelse.

- Lägg tid på er verksamhetsberättelse. Detta rekommenderar jag varmt då det är ibland den ända riktiga inblicken i en förening som de anhöriga får. Se till att den är fylld med mycket bilder och information om vad ni gjort genom året. Det engagerar människor och många känner sig delaktiga när de får en inblick i vad man gjort i en förening under året.

- Bjud in till en familjeträning. Låt anhöriga komma och få prova på en dag och sen avslutar ni med årsmötet. Genom att bjuda in och låta anhöriga få prova vår fantastiska sport kan intresset väckas för att kanske starta ett vuxenlag som tränar cheerleading som motionsform. 


Årets supportertröja för landslagen är här!

Köp landslagets supportertröja!

Genom att köpa denna tröja så visar du dina blågula färger och att du är supporter till landslaget. Överskottet går oavkortat till det mixade landslaget i cheerleading. Tröjan finns tillgänglig från storlek 152 upp till xxxl vuxen.

Sista dagen att beställa är 20 februari. Du beställer genom att kontakta en valfri medlem i något av våra tre landslaget så kan de hjälpa dig vidare 🙂


Det går även bra att maila till lagen på

teamswedencoed@cheerleading.se eller
damlandslaget@cheerleading.se


 Tack för ditt stöd till landslaget!


Är där någon mer förening som startat upp vuxenlag i vårt avlånga land?

Här är det Cheer Futur som denna termin startar lag för vuxna. Väldigt roligt!


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlemmar till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.