Ser nyhetsbrevet konstigt ut?
Klicka här för att se det i webbläsaren.  


NYHETSBREV nr 1/2018

Han är PNF:s nye VD

David Wimander tillträdde den 1 februari som VD för Piteå Näringsfastigheter. Vem är han och hur ser han på sitt nya uppdrag?


Välkommen till Borggårdens Matsalar – se bilder

Sedan någon vecka står den klar, den nya restaurangen på Furunäset som går under namnet 2kök Borggårdens Matsalar. Johan Eriksson, delägare och verksamhetsansvarig, har många idéer och ser fram emot att välkomna både gamla och nya gäster.


Så här i vintertider...

Denna vinter har snögudarna varit lite extra generösa. Stora snömänder i kombination med töväder skapar stort tryck på våra tak samt risk för överhäng och istappar. Eftersom våra ögon inte når överallt ber vi er att vara uppmärksamma och meddela oss om ni ser att det ligger mycket snö på något tak eller om det ser ut att finnas risk för takras. 

Vi vädjar även att ni drar upp markiserna innan ni går hem, då de är mycket känsliga för snö och is. Tack på förhand!


På besök hos Arkitekthuset Monarken

Vi har hälsat på hos Arkitekthust Monarken, som sedan många år hyr lokaler av oss i Furunäsets företagsby. Med kontor i Piteå och Luleå har verksamheten expanderat och utvecklats mycket de senaste åren, bland annat med en växande designavdelning. 

LOKALnyheter

PITEÅ SCIENCE PARK

Vi har hyreslediga lokaler i Acusticum 4, Piteå Science Park. Här  finns både enskilda kontor för enmansföretag och möjligheter till kontorsyta på 60-100 m², för företag med 5-10 personer.

För mer information, eller om du inte hittar den lokal du söker, kontakta 

Johannes Lidström 
tel. 0911-933 91.
 

Våra lediga lokaler hittar du HÄR.  


FELANMÄLAN

När du upptäcker att något inte fungerar är vi mycket tacksamma om du meddelar oss så snart som möjligt.

Felanmälan är öppen dygnet runt och kan göras via webb eller
telefon: 0911-933 66. 


TIPS & RÅD NÄR DU HYR LOKAL

Vi vill gärna dela med oss av saker som kan vara bra att tänka på som hyresgäst. 

OM HYRAN

Den hyra som du ska betala består ofta av en bashyra och olika typer av tillägg. Uppvärmningen kan t.ex. antingen ingå i hyran eller debiteras enligt ett särskilt utlägg. Den kan även beräknas utifrån en schablon eller verklig förbrukning. 

En viss del av fastighetens fastighetsskatt kan också debiteras särskilt. Om fastighetsskatten ändras blir även kostnaden för tillägget förändrat. Har du en indexklausul kan även bashyran omräknas vid en indexförändring.

För att få reda på vad du ska betala totalt, och vad som kan komma att förändras under kontraktstiden, bör du be hyresvärden att redovisa detta tydligt innan ni skriver kontrakt.PNF är ett helägt kommunalt fastighetsbolag. Vår uppgift är att stödja näringslivet och sysselsättningen i Piteå kommun. Hos oss får du inte bara en lokal – du får också ett stöd utöver det vanliga. Vi vill hjälpa dig att växa – oavsett vad du söker har vi lokalen för dig. 

www.pnf.se 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är kund hos oss eller för att du har anmält dig till vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta prenumerationen, klicka här.