Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Sidhuvud månadens nyhetsbrev

Förbundschefen summerar: "Stora framgångar – och utmaningar"

2017 lider mot sitt slut och vi kan återigen konstatera att svensk orientering har haft ett fantastiskt år.  

För fjärde året i rad blir vi fler orienterare och vi kan nu räkna till 84 000 medlemmar i Svenska Orienteringsförbundet, som alldeles nyligen blev utsett till Årets Idrottsförbund 2017.

På landslagssidan var vi det tredje mest framgångsrika förbundet i Sverige (läs mer på prispallen.se) och inför Idrottsgalan har vi fler nomineringar än något annat förbund (läs mer här). 

Tittar vi på vår breddverksamhet så ser vi även där en tydlig uppåtgående trend, och det är ingen slump. Orienteringen ligger i tiden och runtom i landet finns mängder av engagerade ledare som arbetar metodiskt, vecka efter vecka med att utveckla vår verksamhet. 

Under den stundande julledigheten finns all anledning att begrunda och njuta av dessa tydliga tecken på svensk orienterings framgång.

Samtidigt ska vi aldrig slå oss till ro! Det kan lika enkelt formuleras en rad utmaningar som vi har att sätta tänderna i kommande år.

En utmaning som dyker upp i mitt huvud handlar inte bara om idrotten. Under 2017 har hashtagen #metoo skapat en välgörande debatt i stora delar av det svenska samhället, i stora delar av världen. Idrotten utgör en betydande del av vårt samhälle och jag är oerhört glad över att ljuset tydligare än någonsin tidigare har riktats mot just trygghet och jämställdhet. 

Är det något vi idrottsledare och förbundsanställda borde jobba för precis varenda dag så är det väl en trygg idrott? Om inte vår verksamhet genomsyras av både trygghet och jämställdhet - vad är den då värd? 

Nu skriver vi snart 2018 och vi på SOFT-kansliet ser fram emot ett nytt, spännande verksamhetsår. Redan i mitten av mars är det dags för Förbundsmöte där motioner ska avhandlas och en ny styrelse ska väljas. Minst fem nya ledamöter inklusive ordförande ska väljas – och kom ihåg att nomineringar kan göras ända fram till den 31 december.

Vi önskar er en riktigt god jul och ett gott nytt år!

/Susanne Söderholm, förbundchef SOFT


Tove kan vinna Jerringpriset - nu är det dags att rösta!

De var 14 från början. Nu är de bara åtta.
Tove Alexandersson är en av de kandidater som fortfarande kan vinna Jerringpriset 2017.

HÄR finns information om Jerringpriset, Radiosportens pris till årets bästa idrottsprestation som röstas fram av svenska folket.

Vill du rösta på Tove Alexandersson så kan du antingen ringa 099-209 02 (3,60 kr/samtal, ev. trafikavgift tillkommer) eller webbrösta på Radiosportens hemsida.  

Du kan även rösta via SVT:s duo-app - läs mer HÄR.

Orientering i fokus på Idrottsgalan

Tove Alexandersson är nominerad till Årets Kvinnliga Idrottare  och Årets Prestation.

Damstafettlaget med Tove Alexandersson, Helena Bergman och Emma Johansson är nominerade till Årets Lag

Håkan Carlsson är nominerad till Årets Ledare.


SOFT och Team Sportia fortsätter att utveckla sitt samarbete. Kompasser, kartställ och andra orienteringsprodukter hittar du på teamsportia.se.

 

SOFT samarbetar med Nordic Green Energy för en hållbar miljö, på nordicgreen.se kan också du teckna ett grönt elavtal, förmånligt för både dig och naturen

 

Även under 2018 kommer våra medlemmar att erbjudas 10 procents rabatt på TBE-vaccinationer. Läs mer här: Medlemserbjudande

 

 


Svenska Orienteringsförbundet. Heliosgatan 3, 120 30 Stockholm
Telefon: 010-4765360. E-post: info@orientering.se. Hemsida: www.svenskorientering.se 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i en orienteringsförening.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.