Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

NYHETSBREV NR 10 2017

I det här nyhetsbrevet finns en hel del att notera,
- Inbjudan till Kartforum den 20/1
- Inbjudan till Utbildningshelgen 3-4/2
- Erbjudande om en utvecklingsträff
- Erbjudande om att köra Skärmfullt
- En SOFT utredning om ny syn på träning och tävling med tankar om ny klassindelning för ungdom
- Kallelse till årsmötet 2018, 7/3 i Vara

Därutöver går det att finna information om händelser på VOFs hemsida, som inom kort kommer innefatta NYHETER för såväl 13-14 åringar och juniorer... håll utkik på nya Aktivsidan!

VOF vill gärna medverka vid kommande kretsmöten runt om i distriktet, för att möjligen fånga upp det lokala behovet av förbundets möjligheter. Vänligen kontakta nedanstående när ni satt era datum denna typ av träffar.

Med vänliga hälsningar
Magnus Sundmark
magnus.vof@westgotasport.se
0725-447736


Ungoteket har hoppats igång!

Lördagen den 25/11 var det äntligen dags att dra igång Ungoteket och det gjordes på inspirerande Bergagården strax utanför Vargön, uppe på Hunneberg. I OK Skogsvargarnas förträffliga klubbstuga samlades ungefär hälften av de som anmält sig till Ungoteket för att lära sig om hur idrotten fungerar i Sverige, hur man informerar och kommunicerar så bra som möjligt och de fick även chansen att börja fundera på vilket föreningsprojekt de vill göra.

www.ungoteket.se


Inbjudan utbildningshelg 3-4/2

Inbjudan till utbildningshelgen 2018 är nu färdig och innehåller som vanligt en hel del att välja mellan. Anmälan har också öppnat så det är bara att boka in i kalendern och anmäla sig! Välkomna till Vara den 3-4/2!

Läs mer


En ny syn på träning och tävling

Precis som idrotten i stort tappar svensk orientering många unga medlemmar. Svenska Orienteringsförbundet tar allvarligt på frågan och har undersökt hur vi kan behålla fler och nu finns underlag för diskussion om ev framtida förändringar i klassindelningen för unga.

Läs mer på svenskorientering.se


Skärmfullt Recycled

Det här är för de föreningar och ledare som vill ha stöd i att ta omtag/nytag kring ungdomsverksamheten och rekrytera och behålla. Kolla in vad Skärmfullt Recycled har att erbjuda er!

Läs mer


Du kan förstärka VOF!

Nu finns det platser att fylla hos Västergötlands OF. Både Kartkommittén och Tävlingskommittén söker tillskott inför kommande år. Är det du som kan och vill förstärka VOF?

Läs mer


Direktlänkar till tre fantastiska möjligheter för både förening och utövare!

Sammankomster

Kartforum 20/1

Ny kartnorm 2017, pågående diskussioner om kartskalor och kartkvalité samt begränsningar kring tillgång av skog och mark har fått Västergötlands OF att kalla till ett Kartforum.
Alla orienteringsföreningar, med verksamhet på karta(...), bör närvara på Kartforumet!

Läs mer


Kallelse årsmötet 2018

Västergötlands Orienteringsförbunds årsmöte kommer att äga rum onsdagen den 7:e mars 2018. Plats Vara Folkhögskola.

Läs mer


Notiser

Motionera till årsmötet 2018

Motioner till Västergötlands OF skall vara kansliet tillhanda senas den 10 jan. Läs mer i kallelsen till årsmötet!

Läs mer


Förbundsmötesmotioner

2018 är ett Förbundsmötesår och i mars ska orienteringsrörelsen besluta om 16 inkomna motioner. Vad de handlar om? ...klicka på länken nedan, läs och begrunda!

Till alla motioner


Deltagarstatistik 2017

Efter den avslutande sprinthelgen i Borås är det dags att summera tävlingsdeltagandet i distriktet under året. Sedan ett antal år tillbaka räknas antalet anmälda och 2017 landade summan på 37362 stycken.

Läs mer


Bjud in VOF!

Nu på senhösten och med vintern snart intågandes drar det ihop sig till diverse kretsmöten ute i distriktet. Västergötlands OF medverkar mer än gärna på dessa möten.

Läs mer


Nydaningar på hemsidan

Två områden, Utbildning och Aktiv-verksamheten, har fått ny plats, nytt utseende och delvis nytt innehåll vilket nu tagit plats här på hemsidan. Den mest uppenbara skillnaden är att allt om ungdom tagit plats under Aktiv.

Läs mer


Boka en utvecklingsträff!

Vill din förening ha hjälp med att organisera, planera, prioritera och/eller få mer fart i er verksamhet? Under hösten/vintern erbjuder SISU Idrottsutbildarna tillsammans med Västergötlands Orienteringsförbund en utvecklingsträff för din förening!

Läs mer


Alexandersson Jerringkandidat

I fjol slutade Tove Alexandersson femma i Jerringprisomröstningen. I år är världens bästa orienterare återigen nominerad som en av 14 kandidater.

Här finns info om hur du kan rösta.


Knock-out, javisst – men hur?

Knock-out-sprinten comebackar och blir så småningom en del av VM-programmet. Men exakt upplägg är ännu inte spikat. Skogssports chefredaktör Mårten Lång reder ut begreppen och har snackat med Håkan Carlsson och Lina Strand.

Läs mer


Nya orientering.se

Här hittar du nya Orientering.se

Till orientering.se


Vill du dela nyhetsbrevet?


Dela på Facebook
Dela på Twitter


Kontakt

Västergötlands Orienteringsförbund
www.svenskorientering.se/vastergotland 
magnus.vof@westgotasport.se - 0725-447736

facebooktwitterinstagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem/kontakt hos oss eller någon orienteringsförening i Västergötland, eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.