Göteborg den 27 november 2017

Hej ##firstname##!

 

Smart Maintenance Technology

Ett av våra största nätverk är Smart Maintenance Technology. Nätverket fokuserar på utvecklingen av den digitala teknik som kommer att göra Smart Maintenance möjligt.

I onsdags hade 22 personer från hela landet mött upp till ett heldagsseminarium på Chalmers. Anders Skoogh, docent och medlem i Sustainability Circles styrelse satte tonarten för dagen genom att berätta om hur Silicon Valley arbetar med teknisk utveckling och business. ”De har en helt annan tidsuppfattning”, började Anders  och fördjupade sig sedan i en rad spännande attityd- och beteendemönster som gjort denna del av Kalifornien till vad den är.

Jon Bonkrantz forskar kring hur vi tror att kompetensprofilen kommer att utvecklas med inriktning mot Smart Maintenance och gjorde en digital undersökning baserad på de medverkande deltagarnas tankar. Det är uppenbart att alla förväntar sig en avsevärt vidare kompetensprofil jämfört med de krav som ställts på traditionellt underhåll.

Jarl Henricsson från Microsoft gav under en och en halv timme Microsofts syn på beslutsstöd och algoritmer. Seminariet avslutades med att docent Mats Jirstrand från Chalmers Fraunhofer Centre berättade om modern forskning kring hur algoritmer fungera och hur de kan användas inom Smart Maintenance.

- Det är lätt att konstatera att vi tillsammans påbörjat en spännande men också lång resa in i den digitala världen, säger Anders Källström. Vårens möten kommer att utvecklas och detaljplaneras genom att nätverkets medlemmar för en löpande diskussion om hur vi vill utvecklas med hjälp av sociala medier. Det vi gör har aldrig gjorts förut och utvecklingen måste uppfinnas steg för steg.

 

Om ditt företag är medlem i Sustainability Circle och du vill bli medlem i Smart Maintenance Technology, tveka inte att höra av dig till caroline.seleryd@sustainabilitycircle.se.


Nätverksträff om säkerhet & hälsa

7 december i Karlstad

Den 7 december kommer arbetsgruppen, Smart Maintenance Management (fd Hälsa & säkerhet) att träffas på Valmet i Karlstad. Värd för dagen är Victoria Larsson, ansvarig för HSE inom hela Valmet koncernen, och Andreas Moberg, HSE-chef i Karlstad. Victoria och Andreas kommer att berätta om hur Valmet arbetar med säkerhet och hälsa på deras olika anläggningar och inom de branscher de är verksamma. Valmet lägger stor fokus på att bygga en stark säkerhetskultur inom organisationen. Målet är noll arbetsplatsolyckor. Låter dagen intressant för dig? Anmäla dig till staben (info@sustainabilitycircle.se).


Kalendarium 2017/2018

Workshops/Nätverksaktiviteter

Smart Maintenance Technology

 • 22 januari - Värd Fortum i Stockholm
 • 24 april - Värd SSAB i Borlänge

 

Maintenance Excellence

(fd Nyttan Med Underhåll & Att Köpa Underhåll)

 • 25 januari - Värd Trafikverket i Stockholm
 • 7 februari - Värd Enerco och Sandvik i Sandviken
 • 22 maj - Värd Sandvik i Sandviken

 

Smart Maintenance Management

(fd Hälsa & Säkerhet)

 • 7 december - Värd Valmet i Karlstad

 

Konferenser

På Sustainability Circle Meetings samlas vi kring konkreta case som visar hur långt Smart Maintenance kommit just nu. Konferensen är dessutom ett viktigt tillfälle för oss alla att nätverka med likasinnade.

Under 2017 och 2018 har vi följande datum att se fram emot:

 • Sustainability Circle Meeting: 14 december i Lund
 • Sustainability Circle Meeting: 8 maj i Göteborg

Referensgruppsmöte

En gång i månaden kallar vi nätverket till ett refensgruppsmöte där vi diskuterar aktuella frågeställningar. Datum och teman för kommande möten är:

 • 15 december: Ledarskap för social hållbarhet inom Smart Maintenance
 • 12 januari: Hur kan Smart Maintenance växa snabbar?
 • 16 mars: Relationen mellan säljare och brukare i underhåll
 • 13 april: Rekrytering och kompetensförsörjning inom Smart Maintenance
 • 18 maj: Behovet av utbildning

Medlemmar


linkedinfacebookyoutube