Telegramblad med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

NYHETSBREV NOVEMBER 2017

Hej!

Detta nyhetsbrev innehåller en kort sammanfattning av verksamheten under november månad. Fullständig information om vårt program hittar du naturligen på vår hemsida men gå även med i vår facebookgrupp för att ta del av våra event där.

Varmt välkommen till Chicago! 


NY KURSOMGÅNG, KURSSTART 12-18 NOVEMBER

Höstens tredje och sista kursomgång startar den 12:e - 18:e november och omfattar 6 kurstillfällen (lördagskurserna har 5 kurstillfällen).

Läs allt om tider och priser här>>

ÖPPET HUS

Inför kursstarten erbjuder vi som vanligt ett par öppet-hus-tillfällen. Här kan du utan avgift bekanta dig med disciplinerna Lindy Hop, Autentisk Solo Jazz, Charleston och Stepp. 

Onsdag 8/11

18.45 - 20.00 Lindy Hop


Lördag 11/11

11.00 - 11.30 Stepp

11.30 - 12.00 Autentisk Solo Jazz/Charleston

12.00 - 13.00 Lindy Hop


RHYTHM SESSION

Då var det äntligen dags igen för autentisk solojazzdansworkshop på Chicago. Lärarna denna gång är Marie N'diaye, Sandra Klack och Patrik Pettersson. Alla tre är absoluta toppnamn inom genren och har många års erfarnehet av undervisning och uppträdanden i ryggen.

Två nivåer, allt enligt nedan schema. Priset är för NybörjarMedel 350:- (300:- för student, arbetslös och pensionär), Medel-MedelAvancerad 500:- (350:- för student, arbetslös och pensionär).

Anmälan via denna länk>>


Schema
10.00-11.00 NybörjarMedel - Marie N'diaye
11.00-12.00 NybörjarMedel - Sandra Klack

17.00-18.00 Medel/MedelAvancerad - Marie N'diaye
18.00-19.00 Medel/MedelAvancerad - Marie N'diaye
19.10-20.10 Medel/MedelAvancerad - Patrik Pettersson


AVANCERAD LINDY HOP

Efter nyår kommer vi att erbjuda en avanceradkurs i det ordinarie programmet på en attraktiv tid. Exakt när beror på hur olika faktorer slår ut den närmsta tiden och mer detaljer om tider för kursen, auditions samt priser kommer när hela vårprogrammet är spikat. Om man planerar att deltaga så kan det dock vara bra att känna till ett par saker.

För att kunna deltaga måste du uppfylla vissa kriterier. Det spelar ingen roll hur länge man har dansat utan snarare hur bra man är på att dansa i takt och hur snabb man är på att ta till sig kursmaterial. Tanken är att vi kommer att ligga på en hög lägstanivå och istället för att fylla en klass för sakens skull kommer vi att vara ganska hårda i vår bedömning så att nivån, efter önskemål, faktiskt håller en avancerad standard. Det må  hända att man får jobba rätt hårt för att ta sig dit.

Vi kommer således att ha ett par auditions i anslutning till, och längs med den kommande terminen. Men det finns också andra vägar man kan ta för att kunna anmäla sig till den avancerade kursen. Vår medelavanceradklass på söndagarna från och med denna höstens sista kursomgång (kursomgång 3) kommer att vara en sluss in i avanceradklassen. Om man utmärker sig där finns det alltså möjlihet att man från instruktörerna får tillåtelse att flytta upp utan audition.

Också under vissa teman av våra tisdagsworkshopar kommer man att kunna få en utlåtelse av lärarna. Som tillexempel under den snart kommande med "avancerad lindy hop" tema.

Vi hoppas att detta kommer att bli bra och kul och att man inte blir ledsen eller upprörd om man inte skulle komma med i första vändan. Utan att alla är förberedda på att det kommer att krävas en hel del både i kunskap och engagemang för att platsa på den högsta nivån. Återigen allt enligt elevernas önskemål. Feedback mottages gärna på info@chicago75.se.


TISDAGSWORKSHOP

På tisdagskvällar mellan klockan 21.15 och 22.30 under olika treveckorsperioder erbjuder Chicago varierande workshops. Under tre kurstillfällen får man då möjlighet att fokusera djupare på något swingdansrelaterat ämne.

Nivåerna kommer att variera något beroende på temat men riktar sig till mer erfarna dansare (medelavancerad till avancerad nivå) och till dem som känner sig sugna på en utmaning och är redo att jobba hårt.

Schemat för resten av hösten ser ut enligt följande.

Avancerad Linsy Hop (14/11, 21/11, 28/11)
Vi behandlar lindy hop på ett djupare plan rent musikaliskt, rytmiskt och tekniskt. Vi jobbar fritt i ämnet lindy hop och anpassar materialet efter vad gruppen behöver, det är högt i tak vad det gäller frågor och önskemål. Varierande tempi och hög utlärningstakt. Om du deltar på dessa tre tillfällen kan du också, om du önskar, få en utlåtelse från lärarna om du kommer att platsa på vårens avancerade nivå i det ordinarie programmet. Du slipper då alltså deltaga på en kommande obligatorisk audition. Instruktörer är Sakarias Larsson och Jessica Lennartsson.


Jazzrutin (5/12, 12/12, 19/12)

Anmälan sker via vår hemsida eller på denna länk >>

Priset per treveckorsperiod är 450:- eller 300:- för den som kvalificerar för rabatt.


TEMAKLASSER PÅ SÖNDAGAR

De flesta söndagskvällar mellan klockan 20.00 - 21.15 erbjuder vi swingdansrelaterade drop-in-temaklasser. Nivån sträcker sig från NybörjarMedel till Avancerad i Lindy Hop och priset är 150:-/100:- per tillfälle.

12/11 SWING OUT I LINDY HOP (nybörarmedel – avancerad i lindy hop)

19/11 CALIFORNIA ROUTINE I LINDY HOP (medel – avancerad i lindy hop)

26/11 FRANKIE MANNINGS KLASSIKER (nybörjarmedel – avancerad i lindy hop)

detaljerad beskrivning av teman>>


CHICAGOS CAFÉ

CHICAGO avser att under den närmsta tiden uppgradera utbudet i serveringsdelen. För att hjälpa oss på traven tar vi med glädje del av dina önskemål och ideér kring menyn. Skicka gärna dina synpunkter till info@chicago75.se. Tack så mycket!


BEMÖTANDEKULTUR

Vi låter denna punkten vara kvar från förra nyhetsbrevet då den ständigt är aktuell.

Ibland får vi in önskemål och tankar runt våra kurser. Något som återkommer med jämna mellanrum gäller bemötandekulturen mellan kursdeltagare. Det troliga är att alla har en välvilja i grunden och att man endast vill hjälpa till genom att ge sin danspartner feedback eller tips. Faktum är dock att det faktiskt kan upplevas precis tvärtom. Vi undanber därför alla former av feedback som rör andra kursdeltagares prestationer såvida den inte är direkt positiv. Om någon specifikt har bett om feedback, vilket absolut inte är fel att göra så är man såklart fri att dela med sig av sina åsikter. Detta gäller såklart alla, vanliga kursdeltagare som stöddansare på alla nivåer. Vi publicerar därför här ett utdrag ur reglerna runt stöddans utifall någon har missat att läsa dem: "Undvik att undervisa eller försöka rätta till det eleverna gör, det uppdraget tillhör uteslutande instruktörerna på kursen. Fokusera hellre på att utföra allt så bra du bara kan, var uppmuntrande, och ge följaren/föraren chansen att öva på materialet. Om en elev själv frågar efter feedback kan man såklart försöka hjälpa så gott det går eller be om lärarnas uppmärksamhet.” En presentation av sig själv och ett tack för dansen är alltid välkommet. 


FAMILJEKURS

Vill du gå kurs med ditt/dina barn?

Vi har fått in ett antal intresseanmälningar men behöver några fler för att kursen skall kunna starta efter nyår.

Vi har fått önskemål om att starta upp en familjekurs på Chicago. Om kursen blir av så kommer den att äga rum på fredagar klockan 17.30 - 18.45. Åldersmässigt kommer det att vara väldigt spretigt, tanken är att hela familjen skall kunna deltaga. Barnen bör dock vara i den åldern att de klarar av en timmas lektion med instruktioner. Till att börja med behöver vi se att det finns ett intresse, kursen startar helt enkelt när det finns tillräckligt med folk på banan. Priserna på kursen kommer att vara samma som de vanliga kurserna. Anmäl gärna ditt intresse genom att skicka ett mail till oss på info@chicago75.se, specificera antal deltagare samt ålder på barnen så hör vi av oss när något är på gång.


FILMFÖREDRAG

4/11 klockan 19.00 - ca 20.45

Rubriken för Kvällens filmföredrag är "the Revival of the Lindy Hop". Temat presenteras av Lennart Westerlund och innehåller mängder av filmklipp. Filmföredraget är en kursförmån och ingår alltså i kursen om man har ett för kursomgången giltigt kurskort. För övriga är inträdet 50 SEK. 


CHICAGO SWING SATURDAYS

Lördagsdanserna rullar på som vanligt med olika klubbar och teman allt enligt nedan tablå.

4/11 ELEVDANS
11/11 LIVE PÅ CHICAGO Hasse Ling & His Syncopators of Swing
18/11 CHICAGO RUMBLE swing dance copetitions
25/11 ELEVDANS Tommy Löbel Swing Band

Läs mer på vår hemsida>>


CHICAGO SWING WEDNESDAYS

Socialdansen på onsdagar (20.00 - 23.00) med tillhörande prova-på-kurs (18.45 - 20.00) fortsätter som vanligt varje onsdag. De flesta av dessa onsdagskvällar kommer vi att presentera levande musik men ibland blir det våra eminenta swingjockeys som står för musiken. För information om vem som spelar och när, titta på vårt kalendarium>>


SYLTKLUBBEN swing jam session 5/11 20.00

Syltklubben är en jamklubb tillägnad musiker och dansare i synnerhet men såklart även dem som nöjer sig med att lyssna och njuta av musik skapad i stunden. Det finns ett starkt husband på plats under ledning av Hasse Ling och det är fritt fram att deltaga. Swingjazzmusiken står i centrum. I nuläget är det fri entré men se till att ta med "drix" till husbandet. Klubben återkommer alltid första söndagen i månaden.


MOGENDANS OCH JAZZ PÅ MÅNDAGAR

Måndagsklubben bjuder som vanligt upp till dans varje måndag under hösten. Dessa måndagskvällar dansas det foxtrot och bugg till levande musik med jazzbetoning, 20.00 - 23.00.

Programmet finner du på vår hemsida>>


FOXTROT 2/12 17.00 - 19.00.

Nytt för i år är att det förutom en elevdans, ett filmföredrag och öppet träningstillfälle på lördagar även ingår en prova-på-kurs i foxtrot samt ett inträde till måndagsklubben i Chicagos kursavgift. Om man inte går kurs går det bra att komma ändå och då kostar det 150:-/100:-. Tiden för prova-på-kursen är 17.00 - 18.00. Det finnas även en fortsättningskurs klockan 18.00 - 19.00, observera att fortsättningskursen inte ingår i kurserbjudandet utan kostar 150:-/100:- för alla.


EGENTRÄNING PÅ LÖRDAGAR

På lördagar mellan 10.00 och 12.00 (observera den nya tiden) är det möjligt att träna på Chicago för egen maskin. Det enda som krävs är att du, ni om du tränar med en partner, har ett för kursomgången giltigt kurskort. Vi står för musik och lokal, du står för dansandet. Observera att det inte är någon egenträning de lördagar vi har öppet hus (11/11).

Du får detta telegramblad eftersom du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.