Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Cheerinfo 30,

2017


Hej på er alla!

I morgon har Riksidrottsmuseet ny öppning och där kan ni nu hitta idolkort med bla Alice Aare från Dynamite Cheerleading! Fantastiskt roligt tycker jag och jag hoppas att ni som har möjlighet går och besöker museet.

I veckan var jag också på information med skatteverket. Som ideell förening har du en hel del fördelar men också en del skyldigheter. Man skall skicka in deklaration eller särskild uppgift men har ni koll på när ni skall skicka in vilken blankett? Nedan finner ni länkar till skatteverkets hemsida med information för ideella föreningar.

Jag påminner igen om att anmälan för bedömningsdomare är öppnad är uppe.

Musketeers Funky Cheer har varit med i radion med sin nysatsning med Para cheer. Ni hittar länk till inlägget nedan.

Nästa vecka är det Höstlov och många är lediga och så även jag. Jag kommer vara ledig hela vecka 44 så det innebär att det inte kommer något Cheerinfo nästa vecka och mejlsvar kommer dröja till veckan efter. Vid faktura ärenden får ni kontakta Sofie kommer jobba under veckan.

Med detta vill jag önskar er alla en fin höstlov

Tjipp och Happy Halloween på er alla
Kia


Projekt grupp för RM/SM - vill ni vara med?

TK söker nu personer som vill engagera sig i att utreda vilka arenor som kan vara lämpliga för att arrangera kommande års SM/RM i. Projektgruppen ska utreda vilka städer och arenor som har kapacitet att kunna ha ett RM/SM.

Är Du intresserad?

Anmäl ditt intresse till tk@cheerleading.se 

Tävlingskommittteén
Svenska Cheerleadingförbundet


En plats i rampljuset

Lördag den 28 oktober öppnar Riksidrottsmuseet igen efter sin renovering – bland annat med idolkort på Dynamite Cheerleading egna Alice Aare från Diamonds (Jr level 5) som tillsammans med 14 andra idrottare utställer sitt idolkort.

Du hittar dem i Riksidrottsmuseets kommande utställning om idrott för alla där korten visar på idrottens mångfald och ger idrottarna chansen att berätta om sin idrottsglädje.

 

ALICE AARE
Det bästa med min idrott:
Att den passar de allra flesta, oavsett vilka förutsättningar du
har. Jag tycker att cheerleading är väldigt kul för att sporten
innehåller så många olika moment.

Det handlar verkligen om
att hela laget måste samarbeta och lita på varandra för att
lyckas tillsammans. Det är hundra procent teamwork.

Viktigt för mig:
Jag försöker alltid göra mitt bästa. Det är viktigt för mig att
försöka ha en positiv inställning när vi tränar på svåra hopp
eller bygg. Då blir det mycket roligare och ger resultat för alla
i gruppen. Till exempel ledde det till att jag och mitt lag vann
guld i Riksmästerskapen i Luleå (2017) och fick dessutom pris
för tävlingens mest minnesvärda utförande.


Bedömningsdomare

Välkommen till Svenska Cheerleadingförbundets Bedömningsdomarutbildning inriktning cheer. Utbildningen vänder sig till den som är intresserade av att bli eller fortsätta vara domare.

Inbjudan till SCF domarutbildning

Plats: Clarion Hotell Arlanda

Datum: 25-26 november 2017

Tid: Lördag 10:00 – 18:00, Söndag 09:00 – 15:30

För att bli godkänd måste du närvara under hela kurstiden och bli godkänd på båda proven.

Anmälan

Anmälan sker här!

OBS! I första hand kommer vi bara att acceptera MAX 2 deltagare från varje förening. Fler deltagare från samma förening erbjuds deltagande i mån av plats efter 1/11.

Boendealternativ
OBS! Inga hotellbokningar kan göras genom oss men det finns rum att boka på Clarion för ett rabatterat pris. Se bifogad information från Clarion.

Boende bokningsformulär


Paracheer i Borås

P4 Sjuhärad Sveriges Radio har besökt vår medlemsförening Musketeers Funky Cheer för att uppmärksamma deras satsning på para cheer.

Varje tisdag träffas den nya cheerleading-teamet i Borås. Idrottarna består av killar och tjejer med funktionsvariation och är den andra i sitt slag i Sverige.

Mikael Nordlund, Louise Nilsson och Maja Jonsson tränar paracheer i Sjuhäradshallen under ledning av Moa Söderberg. Foto: Anna Sjödin/Sveriges Radio

– Jag gillar att prova nya grejer. Hittills är det mest motions som vi kört, säger Mikael Nordlund som är med i gruppen.

Här kan ni hära inlägget.

Louise Nilsson som också är med i gruppen och berättar om att det är ett bra sätt att träffa nya vänner och att man lär sig lita på varandra.

– Om jag behöver hjälp med något så vet jag att mina vänner kommer till undsättning, säger Louise Nilsson.


Vet ni vad som gäller för just er som ideell förning när det gäller skatt om moms?

Skatteverket har en egen avdelning just för att hjälpa alla ideella föreningar med frågor kring moms, skatt och kontrolluppgifter.

Vem bär ansvaret i en ideell förening? Det är styrelsemedlemmarna.

En företrädare för föreningen, vanligtvis en styrelseledamot, kan i vissa fall bli betalningsansvarig för föreningens skatter och avgifter. Detta kan förekomma om föreningen inte betalar skatter och avgifter i rätt tid eller om föreningen har lämnat uppgifter som inte är korrekta.

Alla föreningar är skyldiga att skicka in och deklarera för sin verksamhet men om ni inte skall bli beskattade, alltså betala någon skatt för er verksamhet skall ni ändå skicka in uppgift om särskild uppgift till skatteverket. Det går dock att ansöka om befrielse från att lämna särskild uppgift.

Vill ni ansöka om befrielse måste ni ansöka om det och det gör ni här:

Ansökan om befrielse från att lämna särskild uppgift (SKV 2501)

Tänk på att denna bara är aktuell i fem år och sen måste ni söka om på nytt.

Vad skall man betala skatt för? Det är en bra fråga och det är viktigt att ni som förening har koll så ni inte blir beskattade. En förening kan inte beskattas för att man tex tagit in medlemsavgifter mm men om förening har en sidoverksamhet som tex en webbshop, ett café eller man tjänar sina pengar på att inventera i butiker skall man vara försiktig så att den summan man tjänar inte överstiger en viss % av det totala intjänade under året.

Här finner ni mer information om vad som gäller.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlemmar till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.