Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.För dig som vill vara vital på din 100 års dag

Vad hindrar dig att anamma en enkel och beprövad livsstil som du faktiskt har inom räckhåll? Naturligt rörelsemönster, inget frosseri, konsumtion av färgglada grönsaker och gemenskap med nära vänner. 

När forskarna studerade befolkningen i de blå zonerna kom de fram till att det är en rad olika företeelser som gör att de lever längre än på andra ställen på jorden.

Vad som är gemensamt är att personer i de blå zonerna

- äter en fiberrik kost

- odlar sina egna grönsaker

- äter gemensamma måltider

- rör på sig på ett naturligt sätt varje dag

Råvarorna är färska och följer säsong. Basen är vegetarisk och man äter begränsat med kött och gärna fågel. Vitt mjöl, socker och processad mat är mycket ovanligt.

Kosten är dessutom mycket variationsrik och i Okinawa är man noga med att äta efter regnbågens färger för att få i sig olika typer av mineraler och vitaminer.

Stress är något som knappt existerar i de blå zonerna och därför äter de alltid långsamt. Det tar cirka 20 minuter för hjärnan att uppfatta att man är mätt och då är det bättre att äta långsamt.

Områdena är relativt fattiga vilket gör att det inte förekommer något frosseri. På vissa ställen strävar man efter att äta ännu mindre, kanske enbart äta sig mätt till 80 procent.

Att tänka sig att gå i pension är inget man ens funderar över. Äldre personer är ingen belastning och även de som fyllt 100 år och känner sig lite trötta beger sig ut till sina odlingar varje dag för att vattna och rensa ogräs. Det lever med andra ord ett naturligt och aktivt liv.

Läs hela artikeln här: Blå Zoner 

Inner vill skapa fler blå zoner lika mycket som vår logga är blå. 

Vad hindrar dig? Visst hänger du med!


Exempel på nöjda kundkommentarer efter avslutade projekt med Inner:

Andreas Spinell, fd butikschef Ica Stormarknad Luleå

”Vi hade egentligen låga sjuktal, men jag ville att folk skulle börja tänka lite själva och göra det innan det blir problem. Att man tar eget ansvar för sin hälsa, även på sin fritid, och att söka information själv."

Kim Sandberg, Kassaföreståndare Handelsanställdas A-kassa

"Vi genomförde vår Innersatsning under en period där personalen varit högt belastade i förhoppning att det skulle leda till minskad upplevelse av stress och ett ökat lugn. Nu när vi fått facit (efter bara knappt fyra månader) kan vi se att vi uppnått önskat resultat inte bara i statistik utan också i vardagsklimatet på våra arbetsplatser.”

AnnSofie Lanner, Hotelldirektör Scandic Järva Krog

”Hotellet har i flera år haft utmaningar med sjukfrånvaro och kvalitet på en avdelning och efter att ha provat många andra metoder kom jag i kontakt med Inner. Inner har på ett skickligt sätt fått medarbetaren att se sitt eget ansvar i sin arbetsglädje och välmående. Flera av deltagarna har kommit till insikt och valt att förändra sitt liv, allt ifrån träning, sluta röka, söka nya utmaningar och det är ett fantastiskt resultat. Arbetet är inte på något sätt klart där men den investering vi har gjort på avdelning ser vi kommer påverka vår personal- och gästnöjdhet.”

 

På Inner har vi väl fungerande processer för att finna goda lösningar – i vardagen. Hör gärna av dig om du har funderingar kring detta, för dig själv eller för din personal.

Kontakta Inner

Inner Sweden AB är ett hälsostrategiföretag med fokus på att förbättra livsstilen hos individen och hälsan i företag och organisationer.

Inner erbjuder kostnadseffektiva och resultatorienterade livsstilskoncept som syftar till positiva förändringar och bättre vanor för individen och förbättrad psykosocial miljö på arbetsplatsen.


Följ oss på facebook, instagram och linkedin!


Människans ursprung och friska 100-åringar

”Finns det en hälsokod för ett långt friskt liv och är det gener eller livsstil som styr hur gamla vi blir och om vi får vara friska?”

Christian Arnet är kulturvetare och TV-producent som bland annat berättat om detta i SVT:s Vetenskapsmagasin.

I sina föreläsningar bjuder Christian på inspirerande och fascinerande aha-fakta som han samlat på sig under åren genom intervjuer med världsledande forskare och inte minst genom sina samtal med friska 100-åringar.

Christian är även utbildad mindfulnessinstruktör och driver en hälsosajt.

Planera in kreativitet och inspiration!

Höj energin bland dina medarbetare genom att anlita någon av Inners 25 duktiga föreläsare med olika teman inom det psykosociala området.

Läs mer på  www.inner.se

Vårt stora utbud av föreläsare kan komplettera ert pågående friskvårdsarbete, inspirera till kommande hälsoprojekt eller pigga upp er kick-off, konferens, ert kundevenemang eller ledningsgruppsmöte.

 

 


För ökad arbetsglädje och skapandet av friskare arbetsplatser

Nolia AB och hälsostrategiföretaget Inner Sweden AB samarbetar inför kommande mässor i Norrland, bland annat Nolia Ledarskap.

Save the dates:
Umeå 3 - 4 okt 2017
Luleå 18 -19 okt 2017

Om Inner

Inners statistik visar att en hälsostrategisk insats med fokus på; mental balans, kost och motion leder till att tre av fyra individer når sina personliga mål via en förändrad livsstil. Som en effekt av detta blir organisationen mer kostnads- och resultateffektiv och förbättrar därmed sin lönsamhet.

Inner Sweden AB | Finlandsgatan 56, 164 74 Kista | 0727 39 05 05 | 556498-8276

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.