Telegramblad med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

NYHETSBREV SEPTEMBER 2017

Hej!

Nu är vi igång med en ny termin här på Chicago. Detta nyhetsbrev innehåller en kort sammanfattning av verksamheten under september månad. Fullständig information om vårt program hittar du naturligen på vår hemsida men gå även med i vår facebookgrupp för att ta del av våra event där.

Först lite korta önskemål - vi behöver några fler följare på MedelAvancerad på söndagar (18.45 - 20.00) samt stöddanshjälp på förarsidan på NybörjarMedel på båda söndagar (16.15 - 17.30) och måndagar (18.45 - 20.00).

Varmt välkommen till Chicago! 


NY KURSOMGÅNG

Höstens andra kursomgång startar redan den 1:a oktober (samt efterföljande vecka) och omfattar 6 kurstillfällen. Därefter följer ytterligare en kursomgång innan jul. Observera nyheterna för hösten: tiderna för Club 30 kurserna på lördagarna, som dessutom har ökats på med en medelnivå, samt temaworkshops på tisdagarna. Hjälp oss gärna att sprida denna information till nära och kära som kan tänkas vara intresserade av att börja dansa.

Läs allt om tider och priser här>>


TISDAGSWORKSHOP

Höstens stora nyhet på CHICAGO! På tisdagskvällar mellan klockan 21.15 och 22.30 under olika treveckorsperioder erbjuder Chicago varierande workshops. Under tre kurstillfällen får man då möjlighet att fokusera djupare på något swingdansrelaterat ämne.

Nivåerna kommer att variera något beroende på temat men riktar sig till mer erfarna dansare (medelavancerad till avancerad nivå) och till er som känner sig sugna på en utmaning och är redo att jobba hårt.

Första temat, Snabb Lindy Hop, föll ut väl och det har varit mycket hårt jobbande elever och fantastiskt roligt.

Schemat för resten av hösten ser ut enligt följande (med reservation för ändringar)

 

Avancerad lindy hop i par (paranmälan) (12/9, 19/9, 26/9)

Ibland är det lättare att lära sig när man har en fast partner som man kan bolla ideér och tankar med, och kanske vill man utvecklas tillsammans inför till exempel ett uppträdande, en tävling eller liknande. Dessa tre workshoptillfällen kommer att behandla lindy hop på ett djupare plan rent musikaliskt, rytmiskt och tekniskt. En och annan rolig figur men ganska mycket filande på detaljer för att städa upp och göra dansen enklare. Varierande tempi och hög utlärningstakt samt högt i tak vad det gäller frågor och funderingar från elever. 

 

Avancerad autentisk solo jazz (3/10, 10/10, 17/10)

Många har efterfrågat en mer avancerad jazzklass och då är det läge att nappa här. Det finns inte så mycket att tillägga rubriken -klassisk autentisk solo jazz med inslag av Charleston på hög nivå med snabbt utlärningstempo. Inslag av improvisationsövningar och filande på grundstegen. Garanterat svettigt, klurigt och kul. 


Parakrobatik i lindy hop (paranmälan) (24/10, 31/10, 7/11)
Slow drag (14/11, 21/11, 28/11)
Jazzrutin (5/12, 12/12, 19/12)

Anmälan sker via vår hemsida eller på denna länk >>

Priset per treveckorsperiod är 450:- eller 300:- för den som kvalificerar för rabatt.


TEMAKLASSER PÅ SÖNDAGAR

De flesta söndagskvällar klockan 20.00 - 21.15 erbjuder vi swingrelaterade drop-in-temaklasser. Nivån sträcker sig från NybörjarMedel till Avancerad i Lindy Hop och priset är 150:-/100:-.

 

10/9 JIG WALK (nybörjarmedel – avancerad i lindy hop)
Detta är en typ av grundsteg som utgör ett alternativ till det vi normalt kallar ”sexor” eller ”åttor”, och bygger på en enkel typ av annorlunda fotarbete. På kursen lär vi oss grunderna samt olika kombinationer och figurer. Jig Walk-fortarbete kan användas till såväl långsam som hastig musik.

17/9 OMBYTTA ROLLER I LINDY HOP (nybörjarmedel – avancerad i lindy hop)
Pragmatiskt ämnesval som samtidigt och med stor sannolikhet kan vidga vyerna även hos den mest luttrade swingdansaren. Idén är förstås att den som vanligtvis följer kommer föra och vice versa. Kursen utgår från de fundamentala grunderna och är i princip en form av snabb nybörjarkurs men med swingdansvana elever.

24/9 COLLEGIATE SHAG (nybörjare – nybörjarmedel i collegiate shag)
Shag är en pardans tillhörande swingdansfamiljen och dansas företrädesvis till snabba tempon. Det vi idag kallar Collegiate Shag tros ha utvecklats på olika platser i Amerika under 30-talet och var framförallt populärt bland collegeungdomar.


CHICAGO SWING SATURDAYS

Lördagsdanserna rullar på som vanligt med olika klubbar och teman allt enligt nedan tablå.


2/9 ELEVDANS - DJ Papa Vic
9/9 CHICAGO RUMBLE - DJ Patrik P
16/9 IMPERIAL CLUB - DJ Salta Katten
23/9 ELEVDANS
30/9 LIVE PÅ CHICAGO - Hornsgatan Ramblers

 

Läs mer om klubbarna på vår hemsida>>


CHICAGO RUMBLE swing dance competitions 9/9 21.00

Höstens första Chicago Rumble är på ingående. En lokal tävlingsplattform för Stockholms alla swingdansare. Chicago Rumble är förutom en rad swingdanstävlingar i olika format också en klubbkväll med utrymme för inspirerad socialdans.

Om man reser runt i världen kan man ofta se ett samband mellan en aktiv tävlingsscen och en livfull socialdansscen. Det är i många fall tävlingar eller shower som fungerar som en drivkraft för dansens och dansarnas utveckling, och kanske är det så att vi blivit lite bekväma i stockholmsregionen på den punkten. Även om Sverige och Stockholm genom tiderna har och har haft några av världens absolut bästa tävlingsdansare så är det inte en självklarhet att man känner till denna tradition då det lokalt har tävlats väldigt sparsamt.

Det är också kul att tävla. I många avseenden får man leva ut och kanske till och med få uppskattning för sin kreativitet. Prova nya saker och sätta sig i nya situationer.

Tävlingsprogrammet ser i nuläget ut som följer (med reservation för ändringar).

The Draw - amatör
The Draw - avancerad
Lindy Hop öppen
Autentisk solo jazz öppen
Swing Showcase

 

För anmälan samt mer information vänligen läs på vår hemsida eller på facebookeventet>>


SYLTKLUBBEN swing jam session 3/9 20.00

Nu är det dags för Syltklubbens 28:e söndagskväll. Här kan du spela, dansa, snacka, lyssna, ösa eller sova. Tro det eller ej vi går nu in på fjärde året och varför ändra på något som visat sig vara månadens höjdpunkt - allt blir tack och lov som vanligt.

 

Syltklubben är en klubb tillägnad musiker och dansare i synnerhet men såklart även de som nöjer sig med att lyssna och njuta av musik skapad i stunden. Det finns ett starkt husband på plats under ledning av Hasse Ling och det är fritt fram att deltaga. Swingjazzmusiken står i centrum. I nuläget är det fri entré men se till att ta med "drix" till husbandet.

 

Syltklubben på facebook>>


CHICAGO LINDY HOPPERS

Vi behöver några par till i Chicagos egna showgrupp, Chicago Lindy Hoppers och det är fortfarande möjligt att haka på. Priset är endast 900:-/600:- för hela terminen. Om du är intresserad av att vara med skicka ett mail till info@chicago75.se. Dansmässigt bör du ligga på minst en medelnivå och det underlättar om man har en partner (förare/följare), men även om du är ensam så kan det gå att hitta en partner via gruppen. Träningen sker på lördagar under öppet träningstillfälle samt mellan 12.00 och 13.00. Antalet platser är begränsat så man kan hamna på en väntelista.

Chicago Lindy Hoppers - foto: Leif Wintzell


CHICAGO SWING WEDNESDAYS

Socialdansen på onsdagar (20.00 - 23.00) med tillhörande prova-på-kurs (18.45 - 20.00) fortsätter som vanligt varje onsdag. Våra eminenta swingjockeys står för musiken de flesta av dessa onsdagskvällar men ibland blir det levande musik, för information om vem som spelar och när, titta på vårt kalendarium>>


MOGENDANS OCH JAZZ PÅ MÅNDAGAR

Måndagsklubben bjuder som vanligt upp till dans varje måndag under hösten. Dessa måndagskvällar dansas det foxtrot och bugg till levande musik med jazzbetoning, 20.00 - 23.00. Säsongspremiär blir måndagen den 4:e september och då spelar Only On A Monday. Resten av programmet finner du på vår hemsida>>


FOXTROT 16/9 17.00 - 19.00.

Nytt för i år är att det förutom en elevdans, ett filmföredrag och öppet träningstillfälle på lördagar även ingår en prova-på-kurs i foxtrot samt ett inträde till måndagsklubben i Chicagos kursavgift. Om man inte går kurs går det bra att komma ändå och då kostar det 150:-/100:-. Tiden för prova-på-kursen är 17.00 -18.00. Det finnas även en fortsättningskurs klockan 18.00 - 19.00, observera att fortsättningskursen inte ingår i kurserbjudandet utan kostar 150:-/100:- för alla.

Läs mer på facebookeventet>>


ÖPPET HUS 27/9 samt 30/9

Inför kursstarten omgång 2 erbjuder vi som vanligt ett par öppet-hus-tillfällen. Här kan du utan avgift bekanta dig med disciplinerna Lindy Hop, Autentisk Solo Jazz, Charleston och Stepp. 

 

Onsdag 27/9

18.45 - 20.00 Lindy HopLördag 30/9

11.00 - 11.30 Stepp

11.30 - 12.00 Autentisk Solo Jazz/Charleston

12.00 - 13.00 Lindy Hop


FILMFÖREDRAG

23/9 klockan 19.00 - ca 20.45

Rubriken för Kvällens filmföredrag är Social Dancing in America 1890s to 1950s. Temat presenteras av Lennart Westerlund och innehåller mängder av filmklipp. Filmföredraget är en kursförmån och ingår alltså i kursen om man har ett för kursomgång giltigt kurskort. För övriga är inträdet 50 SEK. 


EGENTRÄNING PÅ LÖRDAGAR

På lördagar mellan 10.00 och 12.00 (observera den nya tiden) är det möjligt att träna på Chicago för egen maskin. Det enda som krävs är att du, ni om du tränar med en partner, har ett för kursomgången giltigt kurskort. Vi står för musik och lokal, du står för dansandet. Terminens första träningstillfälle blir lördagen den 26:e augusti.

Du får detta telegramblad eftersom du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.