Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Svenskens midjemått i nytt fokus


Hoppas du har haft en härlig semester och känner dig stark och full av inspiration inför hösten. Nedan något att reflektera över.

Ungefär 70 procent* av alla svenskar är feta sett till kroppsfett

Läs hela artikeln** där Sverige och flera I-länders alarmerande läge kring fetma presenteras som pandemi.

*http://tyngre.se/artiklar/bmi-oekningen-har-boerjat-plana-av-men-folk-blir-fortfarande-fetare-och-fetare/

**http://journal.frontiersin.org/article/10.3389/fpubh.2017.00190/full

 

Här några sammanfattande punkter från studien*:

  • 78 procent av alla män och 66 procent av alla kvinnor i Sverige bär idag runt på för mycket fettmassa.
  • Forskarna försökte även uppskatta motsvarande siffror hos barn i samma länder i den här studien. Det är svårare att titta på det här hos barn eftersom deras längd och kroppsvikt varierar över tid och vissa barn börjar växa tidigare än andra.
  • De uppskattade värdena för barn i Sverige är 43 procent hos pojkar och 42 procent hos flickor.
  • En intressant aspekt att notera här är att Sydkorea och Japan som har mindre problem i den vuxna befolkningen i princip ligger lika illa till när det gäller barnen som övriga länder. Det här talar för att dessa länder håller på att "komma ifatt" resten av västvärlden.

Se nedanstående bilder mer utförligt i ovanstående källa*

Var med och bryt trenden!

Inner arbetar konkret med varaktiga, reella resultat som effekt. Med stöd i etablerad forskning och empirisk erfarenhet från förändringsprocesser visar Inner hur och vadbåde individen och organisationer bör göra för ett friskare arbetsliv.

Läs mer om Inners vision om ett friskare Sverige och om hur vi arbetar för att göra folkhälsan tillgänglig.


På Inner har vi väl fungerande processer för att finna goda lösningar – i vardagen. Hör gärna av dig om du har funderingar kring detta, för dig själv eller för din personal.

Kontakta Inner

Inner Sweden AB är ett hälsostrategiföretag med fokus på att förbättra livsstilen hos individen och hälsan i företag och organisationer.

Inner erbjuder kostnadseffektiva och resultatorienterade livsstilskoncept som syftar till positiva förändringar och bättre vanor för individen och förbättrad psykosocial miljö på arbetsplatsen.


Följ oss på facebook, instagram och linkedin!


Planera in kreativitet och inspiration!

Höj energin bland dina medarbetare genom att anlita någon av Inners 25 duktiga föreläsare med olika teman inom psykosociala området.

Läs mer på  www.inner.se.

Vårt stora utbud av föreläsningar kan komplettera ert pågående friskvårdsarbete, inspirera till kommande hälsoprojekt eller pigga upp er kick-off, konferens, ert kundevenemang eller ledningsgruppmöte.

”Hälsa och välmående handlar om allt som får oss att må bra i kropp, sinne och i relation till andra människor.”

Camilla Rova har själv varit där. Som överviktig storrökare med hög stressnivå och oregelbundna arbetstider haltade både livet och hälsan. När hon fick sitt första barn för snart 20 år sedan bestämde hon sig – att inte överföra de dåliga vanorna till sina barn!

Camilla har släppt E-kokboken “Riktig mat med Rova – mätt och lätt” och reser landet runt för att utbilda ledare, företag och privatpersoner inom hälsoutveckling.

Specialområde: Inspiratör inom hälsa och personlig utveckling


För ökad arbetsglädje och skapandet av friskare arbetsplatser

Nolia AB och hälsostrategiföretaget Inner Sweden AB samarbetar inför kommande mässor i Norrland, bland annat Nolia Personal & HR. 
Save the date:
Umeå 3 - 4 okt 2017
Luleå 18 -19 okt 2017

Om Inner

Inners statistik visar att en hälsostrategisk insats med fokus på; mental balans, kost och motion leder till att tre av fyra individer når sina personliga mål via en förändrad livsstil. Som en effekt av detta blir organisationen mer kostnads- och resultateffektiv och förbättrar därmed sin lönsamhet.

Inner Sweden AB | Finlandsgatan 56, 164 74 Kista | 0727 39 05 05 | 556498-8276

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.