Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Ewa Wigenheim - Professionell livscoach. Föreläsningar - webbkurser - retreater - coachning.
Du får dessa tankepärlor för att våra vägar mötts. Vill du inte ha inspirationen är jag borta på ett klicka.


Träningstips för en stark och glad själ!

Att förvalta Sveriges kulturarv innebär att bevara byggnaders själ och karaktär, skriver Fastighetsverket på sin hemsida.

Byggnaders själ...vad är det? En människas själ...vad är det? Finns själen? Den går inte att lokalisera eller operera. Ingen har, mig veterligt, sett den eller vet vart den pyser iväg när vi dör. Ändå finns den där - för utan själen, inget liv.

Idag går det inte slå på TV:n utan att det står en hurtig kock eller träningsguru som berättar hur vi ska ta hand om kroppen. Det är ju bra. Men nästan aldrig ett program som ger vägledning i hur vi bäst ska vårda själen. Den sköra kärna som också kallas psyket. Det vill säga en människas mentala förmågor som känslor, intuition, andlighet, tankar osv. Alltså de inre processer som styr hela vår existens. Snygga biceps, pengar på banken och bra titel är ju fint. Men det betyder ju ingenting om själen gråter.

Lycka går inte att köpa för pengar, har du säkert hör. Av den enkla anledningen att lycka är gratis. Det är en känsla som sitter i själen. Den är till för alla och finns i överflöd. Man kan inte få lycka av andra och ingen kan heller ta den ifrån dig, så länge du inte tillåter det. Lycka är något du skapar själv.  Det enda du behöver göra för att den ska växa, är att ta reda på vad din själ blir lycklig av.

För att livet ska bli tillfredsställande behöver själen nämligen le. Och det gör den när du sysslar med det du älskar, när du bidrar till andra och gör något meningsfullt. Och ler själen, mår också kroppen & knoppen bra. Precis som det ska vara.

Nu är detta kanske inte så enkelt i praktiken, därför får du sex träningstips för en starkare, gladare och friskare själ. Lycka till /Ewa


6 sätt att få själen att le

  1. Umgås mer med människor som får dig att skratta. Ta bort de som får dig att må dåligt. Absolut de som får dig att gråta. På en gång! Det finns 8 miljarder andra.
  2. Återhämtning. Stress skadar själen & hjärnan, återhämtning läker. Skapa andningspauser i vardagen, som små karameller till dig själv. Några minuter räcker för att behålla energin.
  3. Passion. Vad får ditt hjärta att sjunga? När försvinner tid och rum? När du målar? Leder en grupp? Sjunga i en kör? När du hittat din passion - lev din dröm och gör mer av det du älskar. Då kan inget stoppa dig!

4. Volontärarbeta. Det är roligare att ge julklappar än att få...right? Bevisligen mår vi väldigt bra av att göra skillnad och bidra. Att ge får själen att dansa.

5. Meditera. Jag kan inte skriva en lista utan att höja meditationens helande kraft. Om du inte kan meditera, lär dig typ nu (jag hjälper dig nedan). Om du redan kan - keep up the good work.

6. Fokusera rätt. Genom att var tacksam över det du har, istället för att sakna det du inte har, ökar du din inre glädje enormt. Träna tacksamhet nästa gång du fyller upp ett dricksglas med rent vatten. Shit vilken lyx.

Det är en start, så kan du säkert komma på många fler sätt själv. Nu är det bara att träna. /Ewa

AKTUELLA KURSER & EVENT

RETREAT - är det något för mig?

Gratis webinar den 8 augusti kl 19.00

Jag har arrangerar retreater i många år med mycket goda resultat.  Dock har jag märkt att många inte vet vad retreat är, varför man ska resa, vad man gör osv.

Därför bjuder jag in till ett gratis webinar och förklarar allt om retreater och även innehållet i mina. GRATIS! Tisdag den 8 augusti kl 19.00. Ca 30 min presentation, så kan du ställa frågor live sedan. (Kan du inte delta just den tiden, registrera dig ändå så får du tillgång till reprisen).


Välkommen att delta i årets sista retreat. 1-3 september i Örserum, 1 mil från Gränna. Begränsat antal platser och bara några kvar. LÄS MER KLICKA HÄR

5 guidade meditationer online! Börja direkt.

Välkommen att få 5 guidade meditationer. Bland annat en njutningsmeditation med andliga budskap. Betala bara en engångsavgift i licens, tillgång så länge du vill.  Här kan du läsa merOM EWA WIGENHEIM: Föreläsare.Livscoach.Kursledare.

Jag arbetar med inre hälsa och hjälper människor, privat och på företag, att hitta den de verkligen är. Vet vi vilka vi är blir vi bra på det vi gör. Föreläser, håller kurser och samtalar som certifierad livscoach. Mina tjänster är för dig som individ oberoende om vi ses i din roll som privatperson eller som ledare eller medarbetare. www.wigenheim.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.