Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev December 2017

Samtal som stärker

Varje samtal du har med din medarbetare, vare sig du är chef eller medarbetare till dem, ska vara stärkande. Givetvis gärna för er båda. Fundera en liten stund över hur du samtalar idag.

En medarbetare på ett företag jag var nyligen beklagade sig över hur privat och personlig chefen var med rätt extrema utbrott. Detta upplevdes som grymt jobbigt även om denna person inte ens var den som chefen var upprörd över. Då kan vi ju alla hålla med om att chefen tänker fel och inte alls är stärkande.

Dock är ju det vårt ansvar som medarbetare att hålla koll på vad vi säger, vem vi än säger det till. Det vi sänder ut kommer ju tillbaka till oss som en bumerang.

Sedan får vi också hålla koll på vem vi pratar med för vi är ju alla olika och behöver information, fakta och feedback på olika sätt. Enklast är ju givetvis att fråga din kollega hur han/hon vill ha det. Förutsätt inte att du vet, utan fråga.

En grymt stor vinning får ni ju på företaget när alla har kommit till det läget att de vet att alla samtal vi har alltid stärker oss.

 

  1. Jobba alltid på att själv vara proaktiv och använd ett som du är säker på positivt språk med positiva ord. Föregå med gott exempel.

  2. Välj dina tidpunkter för dina stärkande samtal, speciellt i början då faktiskt en del kan tolka dem fel innan de blir vana vid att bli stärkta.

  3. Kolla att det du säger mottogs på det sätt som du hade tänkt dig.

 

Ibland tror jag också vi ska fundera över om det vi säger alltid måste sägas. Är det ett behov hos dig eller är det något som du tror kommer att ha den rätta effekten när du säger det nu? Ska det sägas nu? Ska det vara du som säger det? Ska det sägas på det sättet? Ska det sägas alls?

På vissa företag finns en viss jargong som de som jobbar där till slut kanske inte ens märker men som egentligen är helt fel för merparten av de som jobbar där. Har ni så hos er? Fundera en stund och åtgärda åt rätt håll genast! Ni kommer alla att må mycket bättre mycket snart!


Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

Beställ information

Beställ boken

Beställ föreläsningen Kroppsspråk

Beställ workshopen/föreläsningen Bygg din Självkänsla

Beställ föreläsningen Image Färg & Stil

 

 DET FÖRSTA INTRYCKET - FÅR DU IHOP PUSSELBITARNA?
Framgång - Lär dig allt om det första intrycket via min bok - köp den via hemsidan eller maila mig! Mängder med tips och trix du inte kan vara utan!

 

En gåta:

En man hade sex döttrar och varje dotter hade en bror. Hur många barn hade mannen?

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

Svar på föregående månads gåta:
Det är trappan som går upp och ner men aldrig rör sig.

Stylingtips:

Mer om smycken. Denna gång för en person som är Romantisk. Och då menar jag som inre personlig stil vid en stilanalys. Därför bara damer. Killar kan givetvis vara romantiska...

Du som är Romantisk väljer dina smycken med stor omsorg. De får verkligen inte se ut hur som helst. Inte för stora, för "skrikiga", inte för starka färger. Ditt syfte är inte att smycket ska sticka ut. Du ska vara vacker i dem.

Du vill ha smycken som passar ihop med dig och ditt val av kläder. Ofta i silver eller guld eller i mjuka vackra milda färger som är i naturfärger som beige, brunt eller i vackra havsfärger och som då kan matcha dina ögon.

Du kan även tänka dig andra färger som t ex rosa, aprikos, rött men inte hela smycket då utan delar av dem, precis som du väljer färger i din klädsel.

Du är lite åt det Naturliga/Sportiga hållet där smycken ska fungera till allt du ska göra under en dag och inte vara i vägen. Dock kan du byta rätt ofta (från dag till dag) och framför allt till lite mer fest då smycken för dig kan bli lite större och tuffare. Med betoning på lite.

De kan gärna vara gamla och lite vintage. Kanske också vara skapade av olika vackra naturmaterial som läder, tyger, fjädrar mm.

Du har ofta något älsklingssmycke som du ofta och gärna har. Ringar, pärlor och stenar förekommer ofta i de val du gör!

Lycka till!

 

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.