Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev Februari 2018

Påverka andra med färg

Vi älskar ju färger! Varje färg har ju sedan också sin historia och sin effekt. Vi tänker, gamla som unga, kvinnor som män, rätt lika om våra olika färger. Och faktiskt också rätt lika även om vi kommer från olika länder.

Sedan kan man gilla färgerna mer eller mindre. Ofta grundat i något i "barndomen eller unga år". Någon kommentar vi fått. Sedan vet vi att vi enligt en färganalys är mer fördelaktiga i vissa färger.

Detta ovan plus att välja rätt färg för vad du ska göra eller vill åstadkomma med just detta möte/samtal/förhandling.

Du ska påverka med de färger du väljer att klä dig i. Ger effekt på kunden ihop med t ex kroppsspråk och annat. Denna påverkan sker mest på det undermedvetna planet och inte så att kunden tänker "Oj har han rött idag, då måste jag göra som han säger".

Färgerna kan påverka genom att lugna för att färgen är harmonisk och inte sticker ut, perfekt för förhandlingar av det längre slaget. Färgen kan liva upp och engagera för att just färgen sticker ut och är "glad", typ för möte där du ska engagera och aktivera till handling och beslut. Även bra om du föreläser. Vissa färger känns trygga och skapar en bra stämning i mötet osv.

 

  1. Fundera över vad ditt mål med detta möte är och vad du ska göra med kunden. Vad vill du påverka honom till?

  2. Välj färg efter vilken effekt du vill skapa både med det första intrycket du ska ge och under hela mötet. Kan vara som accentfärg (skarf) eller stora delar av klädseln (kostym).

  3. Välj givetvis rätt färg för vad du vill ge för intryck av ditt företag och det ni står för (kanske t o m er logga).

 

Ibland kan det gälla att bara välja rätt nyans av någon färg för att kunna skapa den effekt du vill åt. Många gånger kan t ex en klarröd slips till en mörk kostym skapa den respekt du vill ha med din klädsel. Så enkelt kan det vara!

 


Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

Beställ information

Beställ boken

Beställ föreläsningen Kroppsspråk

Beställ workshopen/föreläsningen Bygg din Självkänsla

Beställ föreläsningen Image Färg & Stil

 

 

DET FÖRSTA INTRYCKET - FÅR DU IHOP PUSSELBITARNA?
Framgång - Lär dig allt om det första intrycket via min bok - köp den via hemsidan eller maila mig! Mängder med tips och trix du inte kan vara utan!

 

En gåta:

Vad är det för växt som finns i Simrishamn?

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

Svar på föregående månads gåta:
Till den långa gåtan är svaret morgon eller dagstidningen.

Stylingtips:

VÅR - kan inte nog förklara hur mycket jag älskar våren - inte minst för det roliga mode som alltid är på våren. Glada, pigga färger med kul mönster och former.

Självklart är alla färger mer och starkare än på hösten och denna vår är det hör och häpna LILA eller Lavendel som är nyheten (inte i min garderob dock där den är störst alltid). Andra kul och stora färger är gult, blått och rött i alla dess olika fina nyanser. Vitt är också en färg som har sin högtid på sommaren och vi gillar ju vårt vita här i Sverige.

Mönstermässigt ser man redan nu i butikerna en himla massa blommiga kläder, slipsar, scarfs och annat. Även blommigt i hela set och lite som i pyjamasset fast i vackra tyger. Andra print/tryck är också gångbara och ju busigare ju bättre. Gärna med influenser från andra världsdelar.

Vi får dock inte helt glömma bort det dressade eller mer affärsmässiga och då gärna i set/kostymer/dräkter där rutigt ännu är stort och gärna igen då kul.

Stort fokus i vår är på att vi ska ha många olika trechcoats. Både som inne- men mest som ytterplagg. Lite mer annorlunda i former finns men den klassiska är nog ändå störst.

Som accessoar i vår får nog skarfen räknas som den största. Bär den som du vill och kombinera den hur som helst. Gärna med mönster på eller för att lyfta in en pastellfärg där du känner att du annars blir för enfärgad i "tamare" färger.

Våren är en grymt kul tid att köpa nya fräscha roliga kläder och också den tid på året där du hittar kläder du använder för att lyfta fram höstens mer tråkiga färger, så det du köper i vår "räcker" året om!

Lycka till!

Kläderna kommer bl a från KappAhl, Dressman, Saint Tropez.

 

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.