Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev April 2018

Sätt dig in i kollegans/kundens tänk = vinning

Oavsett vilken situation du nu tänker på, kundmöte, samarbete med kollega, samtal med medarbetare - tänk som den du möter/samtalar med.

Hur?

  1. Först fundera över om ni är lika du och den du möter. Utgå inte från att alla är som du, även om världen hade varit lite enklare om det var så.

  2. Om ni inte är lika, vad är viktigast för just denna person? Fråga på ett enkelt sätt, om du inte vet eller fattar.

  3. Allt du nu sedan gör/säger framöver ska vara ur kundens/kollegans synvinkel. Med kundens/medarbetarens ord och tankar som du utgår från.

 

Träna dig i empati genom att i alla lägen du kan försöka sätta dig in i någon annans situation. Hur känner de, hur mår de, hur tänker de, hur resonerar de, hur agerar de osv.

Fråga ofta "Har jag förstått dig rätt om jag tror du menar....?" Vänj dig vid att kolla att du tolkar kunden/medarbetaren rätt. Många av oss tror alltid att vi fattar men vi kan vara långt långt från sanningen.

Detta visar också att du verkligen vill kunna tolka och förstå kunden/medarbetaren rätt. Du visar att du vill göra rätt. Var ödmjuk när du "missar" i din tolkning.

Vad är vinningen med detta då? Du blir mer effektiv och därmed lönsam när du håller dina samtal/möten med kundens bästa för ögonen. Du får lättare att skapa långsiktiga relationer. Du blir mer framgångsrik i ditt arbete och du fungerar bättre i team och som ledare.


Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

Beställ information

Beställ boken

Beställ föreläsningen Kroppsspråk

Beställ workshopen/föreläsningen Bygg din Självkänsla

Beställ föreläsningen Image Färg & Stil

 

 

DET FÖRSTA INTRYCKET - FÅR DU IHOP PUSSELBITARNA?
Framgång - Lär dig allt om det första intrycket via min bok - köp den via hemsidan eller maila mig! Mängder med tips och trix du inte kan vara utan!

 

 

 

 

 

 

En gåta:

Vem är det som till och med påven måste ta av sig hatten för?

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

Svar på föregående månads gåta:
Oändligheten har tolv bokstäver, evigheten endast nio.

Stylingtips:

Väskor är grymt kul! Det är också kul att ha många väskor att växla mellan så att man alltid kan hitta den som passar för dagens outfit eller mitt humör idag.

Vilken typ av väska man väljer är ju dels upp till humöret men framför allt beror det på vilken typ av person man är, vilken personlighetstyp.

Vi har ju visat detta tidigare bl a med kläder och smycken och nu kommer vi då till de goa väskorna.

Först ut blir den som är Naturlig och Sportig och som egentligen då inte gärna vill ha väskor alls men för många av oss något vi ändå måste ha för våra plånböcker och andra livsviktiga saker som läppstift och annat.

Den Naturliga och Sportiga väljer då en så enkel och praktisk väska som möjligt. Gärna om det kan vara en ryggsäck som funkar att cykla med för de är ju ofta sportiga eller i alla fall som lämnar händer och armar fria alltid då det blir mer praktiskt för allt man vill göra, trots att man måste ha väskan med...

Ofta om inte alltid har en Naturlig och Sportig person samma väska till allt. De byter aldrig någonsin väska under dagen möjligen lägger man till ännu en sportbag till träningen. Men kan, fast inte ofta, byta till en något tjusigare men ändå funktionell för festen till helgen.

Färgerna på väskorna är så naturliga som möjligt och ska absolut passa in i det lugnare mer diskreta färgval vi gör på våra kläder. För att inte krångla till det hoppar vi över alla detaljer på väskorna som kan vara onödigt bling eller på annat sätt opraktiskt.

Tänk istället ett vackert naturfärgat skinn i en snygg tillverkad design som håller länge länge. Eller möjligen i något praktiskt och väderbehandlat material som tål cykelturen. Absolut utan reklamdetaljer. Periodvis är dessa väskor mycket trendiga då modet är väldigt sportigt men detta är inte viktigt för den Naturliga och Sportiga utan fokus är på funktionalitet.

Väskorna kommer bl a från

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.