Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev Maj 2018

Dina signaler som ledare

ALLT du gör syns, hörs och tolkas. Inte alltid som du tänkt dig dock. När du gör något, när du inte gör något - ALLT tolkas.

Sedan går detta igenom det filter av tidigare erfarenheter av dig, av andra chefer, av andra människor medarbetaren mött och så kommer han/hon fram till en tolkning. Rätt eller fel. Rätt ur hans synvinkel. Fel kanske utifrån vad du menade med den signalen eller ickesignalen.

En enkel i dina ögon eller öron rak instruktion kan utifrån medarbetarens synvinkel kännas helt vimsig och fullständigt oförståelig. Detta är grymt vanligt och ett av våra arbetsplatsers största utmaningar.

 

  1. Kolla ofta, på ett smidigt sätt, att du tolkas som du tänkt dig. Extra noga när du tycker det är enkelt.

  2. Prova ofta olika sätt att prata, röra dig, använda gester t ex med ansiktsuttryck, röst, tonfall, beröring mm. Var bred i din kompetens så att du når fram till alla.

  3. Var dig själv men gör dig bredare och mer varierad i din kommunikation. Det är du som är sändare som ansvarar för mottagningen.

 

Du som ledare vinner mycket på att lära dig mer om t ex D.I.S.C så att du snabbare kan läsa av dina medarbetare och välja rätt kommunikationssignaler för alla olika personer i ditt team.

Du kan ju prata/agera ihop med andra. Bli nu ännu bättre på det genom att bli ännu bättre på att följa andra och ta till dig av vad andra gör. Lär dig av andra och hur de gör. Lägg till det till det du gör och få en större verktygslåda när du kommunicerar.Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

Beställ information

Beställ boken

Beställ föreläsningen Kroppsspråk

Beställ workshopen/föreläsningen Bygg din Självkänsla

Beställ föreläsningen Image Färg & Stil

 

 

DET FÖRSTA INTRYCKET - FÅR DU IHOP PUSSELBITARNA?
Framgång - Lär dig allt om det första intrycket via min bok - köp den via hemsidan eller maila mig! Mängder med tips och trix du inte kan vara utan!

 

En gåta:

Vad är fullt av hål men starkt som stål?

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

Svar på föregående månads gåta:
Det är ju givetvis hans frisör han måste ta av hatten för.

Stylingtips:

Magi för breda höfter. Detta har sedan urminnes tider varit ett tecken på kvinnlighet och då mest med tanke på möjlighet att föda barn. Riktigt så tänker vi inte idag. I alla fall inte medvetet, sägs dock att män gör det undermedvetet när de väljer sin dam.

I vissa kulturer spelar det större roll än i andra. Man kan ju tro, om man kollar på modeller och mannekänger att det inte är så men det finns ett helt annat tänk ute i verkligheten.

Min erfarenhet av mer än 20 års stilanalyser är att de flesta damer som upplever att de har breda höfter vill lära sig hur man trollar bort dem eller "göra" dem smalare.

Innan du frågar gäller detta även männen som har bredare höfter eller höftparti, även om diskussionen då blir lite annorlunda.

Finns massor av trolleritrix för att trolla bort bredare höfter. Var dock säker på att du verkligen vill göra det. Du är kanske helt perfekt som du är!

Lättast är det givetvis om jag skulle få visa dig på dina höfter och ditt höftparti. Det vi då gör tillsammans är att välja t ex rätt mönster för att skapa illusion om smalare och med mindre fokus på höfterna med monster som kan bredda.

Vi jobbar också med t ex snedskurna plagg som också trollar bort och lägger fokus på annan plats. Mönster som trollar bort bredden. Vi tar hjälp av accessoarer som drar blickarna åt annat håll och inte finns just vid höfterna. Vi ser till att t ex byxorna inte har fickor, veck, avvikande färger utan är släta och fina över just höftpartiet. Mer tips finns - kontakta mig!

Kläderna kommer bl a ifrån Desigual, Lindex

Lycka till!

 

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.