Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev Oktober 2017

Förbättra feedbacken kollegor emellan

Detta är klart eftersatt ute på våra företag enligt min erfarenhet sedan jag började utbilda för nu då 19 år sedan. Ovilja eller ovana?

Vore det inte underbart dock om detta var något vi istället skulle bli grymt bra på. Tänk själv - vad du skulle bli glad om din kollega långt innan frukostfikat gav dig någon form av feedback, gärna då positiv och att du hade det på detta sätt varje dag. Finns ju ingen gräns för hur mycket t ex positiv feedback vi kan få.

Detta måste ju inte alltid startas pga en utbildning ni alla går utan du kan själv, här och nu, bestämma dig för att du drar igång detta på ditt företag. Du har alla förutsättningar.

Du kan börja själv genom att ofta ge dina kollegor någon form av feedback. Självklart då ärligt, dock konstruktivt om du nu tänker annat. Du kan också be dina kollegor och chefer om att de ger dig mer feedback och du kan också ge exempel på hur du vill ha den (inte om vad, det bestämmer de).

Detta sätter ofta igång tänket hos alla att plötsligt se sina kollegor med helt andra ögon och faktiskt rätt ofta, utan några som helst problem, hitta något att ge feedback om. Gärna posititvt. Det finns alltid något, behöver inte vara stort.

 

  1. Börja med att medvetet alltid, varje dag, säga något till någon eller var och en av dina kollegor (beror ju på hur många ni är, kan ju ta lite tid annars...). Skapar en go vana hos dig.

  2. Njut av den glädje du sprider och känn dig nöjd över att du har gjort något bra. Många hävdar att det är roligast att ge feedback för att se folk bli glada.

  3. Kom ihåg att även din/dina chefer behöver din feedback.

Det finns ju givetvis tekniker för hur man ger konstruktiv feedback, vilket vi oftast använder för vår negativa feedback. Börja därför med positiv feedback tills alla är med på banan och det blivit en bra vana hos alla.

Att ge positiv feedback till den kollega du vill ändra något hos, på något de verkligen gör bra, får den att fokusera på att göra igen det du berömde dem för och på det sättet kan det negativa försvinna.


Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

Beställ information

Beställ boken

Beställ föreläsningen Kroppsspråk

Beställ workshopen/föreläsningen Bygg din Självkänsla

Beställ föreläsningen Image Färg & Stil

 

 

DET FÖRSTA INTRYCKET - FÅR DU IHOP PUSSELBITARNA?
Framgång - Lär dig allt om det första intrycket via min bok - köp den via hemsidan eller maila mig! Mängder med tips och trix du inte kan vara utan!

 

En gåta:

Vad finns det mellan berg och dal?

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

Svar på föregående månads gåta:
Svaret blir här en Gåta.

Stylingtips:

Smycken - Dramatiska - för dig som har den personliga stilen. Hur ser ett dramatiskt smycke ut, tänker du nog. Vad skulle en person som gärna klär sig dramatiskt välja för typ av klocka, halskedja, armband, örhängen?

Stort är svaret. Stort och/eller ovanligt. Kanske inte riktigt så udda som en Kreativ och du gör nog inte om dina smycken som en Kreativ gör utan letar nog hellre till det att du hittar exakt det du letar efter.

Du som en Dramatisk person har rätt mycket smycken och byter absolut varje dag, allt. Och kanske även under dagen inför t ex kvällens aktiviteter.

Du har inte nödvändigtvis så många t ex halskedjor på dig eller ringar på en och samma gång utan hellre då ett extremt stort halsband eller ett asymmetriskt som är iögonfallande eller unikt tillverkat av någon designer som alla inte köper av, inte vågar ska jag nog säga. Behöver inte ha ett högt pris för det.

Du letar gärna efter nya spännande smycken och på platser andra kanske inte skulle leta för att hitta just dessa speciella smycken som du gillar. Du vill sticka ut och vill synas. Det styr alltid, även val av kläder, färger ja allt.

Du har många smycken och gillar dem alla. När du skiftar smycken, vilket du ofta gör, letar du efter maximal effekt och ser till att alla minns ditt smycke vilket det än må vara. Du kan ha ett enda smycken men det syns. Många är avundsjuka på dina smycken men skulle inte alltid våga synas som du gör.

Lycka till!

 

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.