Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev September 2017

Påverka och styr med starkt kroppsspråk

Forskning påvisar att om vi bara en kort stund fejkar ett starkt kroppsspråk påverkar det inte bara oss själva utan även de vi möter.

Lite förenklat så lät man deltagare i forskningen delas in i två grupper. En av grupperna fick före t ex ett viktigt möte, en säljpitch, en anställnings-intervju eller även spel på casino ställa sig ca en minut i en grymt stark kroppsspråkställning se bild. Den andra gruppen fick göra raka motsatsen sitta ner, korsa armar och ben, böjd hals och rygg och se osynlig ut.

Man tog prover före och efter på bl a testosteron och kortisol. Sedan bedömdes hur de lyckats på intervjuen, om de sålt bra på pitchen, om de lyckats spela hem bra med pengar osv. Det visade sig vara en enorm skillnad! Vilket bevisar att vi kan påverka enormt med ett starkt kroppsspråk och även faktiskt ett fejkat sånt.

Detta med en fejkstund innan något viktigt visar sig också ta bort nervositet. Blir också lite mental träning då du under denna stund också kan visualisera ett lyckat och bra möte. Du kliver in i mötet som en vinnare!

Självklart påverkar det också kunden som snabbt får förtroende för dig då du känns trygg, stark och säker med ditt stora kroppsspråk. Kunden släpper då snabbare på många osäkerhetsspärrar på mötet.

 

  1. Välj ut en plats där du är själv och kan göra din stora kroppsspråksövning som bilden då i typ 1 minut.
  2. Ställ dig som en vinnare med bred fotställning och armarna sträckta uppåt och utåt. Hakan och ansiktet uppåt. Som Usain Bolt över mållinjen. Känns säkert latjo första gången men sedan längtar du efter detta.
  3. Njut av ögonblicket och spara känslan i minnet/huvudet.

Detta är också ett bra sätt att skapa en trigger för de tillfällen du inte kan göra själva övningen men har tränat in denna trigger mentalt redan och kan åstadkomma fulla effekten genom att t ex bara knyta höger hand. Se tidigare månadsbrev om triggers t ex september 2015.


Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

Beställ information

Beställ boken

Beställ föreläsningen Kroppsspråk

Beställ workshopen/föreläsningen Bygg din Självkänsla

Beställ föreläsningen Image Färg & Stil

 

 DET FÖRSTA INTRYCKET - FÅR DU IHOP PUSSELBITARNA?
Framgång - Lär dig allt om det första intrycket via min bok - köp den via hemsidan eller maila mig! Mängder med tips och trix du inte kan vara utan!

 

En gåta:

När du inte vet vad jag är, då finns jag. När du vet vad jag är då finns jag inte. Vad är jag?

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

Svar på föregående månads gåta:
Hm... i den nionde månaden he he.

Stylingtips:

Hösten är ju så vacker! Ibland dock kan man sakna lite färger i höstens kläder men i år är det mycket färg och mycket och stora mönster som gäller. Både på dam- och herrsidan. Se bara T-shirten med röda rosor som är en herrtopp.

Blommigt är också ett stort tema i höst. På allt! Både i alla möjliga kläder och i alla möjliga accessoarer. Alla "är" vi inte så blommiga men kanske kan vi ha med det i något plagg i vår klädsel.

Stilarna i höst är mycket blandade. Många återblickar till lite retro i mönster och andra detaljer. Något som är stort i höst är att vi är tillbaka till höga midjor på våra byxor igen. Även på våra jeans. Sedan flörtar hösten också med framtiden i lite blanka glansiga material.

Ett annat sätt att lyfta fram midjan i höst är stora breda och kraftiga skärp som markerar ordentligt. För dig som är lagom bekväm med det kan du kombinera det med den extremt populära koftan i höst (skyddar ju lite...). Alla former av koftor, så varma och gosiga du bara kan. Gärna i kul och starka färger.

Största färgen för hösten får väl sägas vara rött. Allt från klarrött i kul mönster och detaljer till härligt vinrött i en kostym. Sedan förstås också alla varianter däremellan. Rosa är även det en höstfärg i år och så de färger du kan tänka dig att hitta ute i naturen så här års.

Hett i höst är material som manchester och denim. Kanske inte ihop... men just dessa två material finns i så många olika varianter av kläder, byxor, skjortor, kavajer ja allt och känns helt rätt i höst. Testa vad som är rätt för dig!

Lycka till!

 

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.