Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev Augusti 2017

Avslutstekniken och påverkansmedlet -
"Jag håller med dig"


En massa olika sätt finns för att nå ett avslut på en affär. Du ska finna sätt att påverka kunden så att han känner att han kom till sitt beslut själv. Hans eget beslut liksom. Lite undermedvetet så.

Självklart ska vi dock vara säkra på att detta är rätt beslut för kunden, så att vi skapar oss en trogen kund som gärna återkommer till oss. Inte luras.

En del kundtyper passar för vissa sätt att påverka/avsluta och andra passar till helt andra. Din erfarenhet och empati hjälper dig att välja rätt. Dock finns det några som är "enklare" än andra att använda och denna är just en sån. Passar som du säkert också förstår för kunden som behöver trygghet i sina köp dock inte för den som alltid vill vara först och tänka lite annorlunda.

Med denna teknik känner sig kunden trygg med att göra som andra. "Jag håller med dig" säger du till kunden när han resonerar - då känner sig kunden intelligent/bra/kunnig som tänkt samma tanke/beslutat som de gjort. Som resultat är de smickrade att någon annan sedan gör samma val.

De kan ju sedan också ha dig att fråga i efterhand om sitt val då du tyckte som de.

 

  1. Först - var säker på att det är rätt för kunden.

  2. Nicka och var framåtlutad med kroppen när du säger "Jag håller med dig".

  3. Säg det igen senare i samtalet men tjata inte. Kanske byt lite ord men ha samma syfte.

 

Du märker rätt snart om detta är rätt avsluts- och påverkansteknik för just denna kund. Du ser reaktionen i deras ögon, på deras ansiktsuttryck och ja på hela kroppen redan innan de kommer med sin ordreaktion, som oftast blir "Ja va kul att vi tänker lika"

Träffar du inte rätt så byt bara till en annan teknik eller använd en till för starkare effekt. Mer avslutstekniker och påverkansmedel längre fram.


Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

Beställ information

Beställ boken

Beställ föreläsningen Kroppsspråk

Beställ workshopen/föreläsningen Bygg din Självkänsla

Beställ föreläsningen Image Färg & Stil

 

 

DET FÖRSTA INTRYCKET - FÅR DU IHOP PUSSELBITARNA?
Framgång - Lär dig allt om det första intrycket via min bok - köp den via hemsidan eller maila mig! Mängder med tips och trix du inte kan vara utan!

 

En gåta:

I vilken månad föds de flesta barnen?

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

Svar på föregående månads gåta:
Svaret är som du säkert redan gissat Fotsteg.

Stylingtips:

Siden- ett naturmaterial som kallas textiliernas okrönta drottning.

Fallet på tyget är det som gör det mest känt men också att det känns behagligt mot huden även när du blir varm. Det värmer mot kyla och svalkar vid värme.

Finns ofta i många vackra färger som ger vacker glans och används vanligtvis i plagg där detta med klara vackra färger passar. Både i kläder och accessoarer samt förekommer också i en del foder.

Strukturen i siden är tunt och skirt. Även siden kan göras med lite grövre struktur men blir inte så grovt ens då. Samma gäller här som när vi pratade om Bomull, Ju tunnare kropp ju tunnare material. Ju större kroppsform ju grövre material, är en tumregel lätt att följa.

Siden har alltid stått för lite elegans och du använder säkert ofta siden i dessa sammanhang eller när du väljer/köper kläder av lite högre kvalitet för sin livslängds skull.

Siden finns inte bara i skjortor/blusar utan i allt. Slipsar, klänningar, kostymvästar, näsdukar, underkläder, sportkläder, sovkläder ja allt.

Ibland är det inte så stort rent modemässigt men finns alltid där som ett behagligt och elegant material. Passar det i just din stil? Testa!

 

Lycka till!

 

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.