Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Högsommaren är solidarisk och har gratis inträde!

Högsommar är den tiden på året då växligheten når sitt klimax. Då det prunkar i varje vägren och fröerna, som sattes i våras, nu blivit fält av frodiga ax. Högsommar är den tid då vattnet i sjöarna är (eller borde vara) som varmast och temperaturen överstiger 25 grader. Njutningstiden är här. Men njuter alla?

 Högsommar är så mycket mer än naturens skönhet. Det är då vi reser till vårt eget, eller någon annans, lantställe och äter fil ur en sprucken tallrik. En sådan som ingen vettig människa borde sparat, men som är lika dyrbar som kinesiskt porslin. För i varje rispa i porslinet finns en påminnelse om barndomens problemfria tillvaro.

Det är då vi dricker vin från box och köper prylar på loppis vi aldrig kommer att använda. Och det är då mormor diskar engångsglasen och den enda nyhet som får pappa att släppa grilltången är väderleksrapporten.

Ibland hör man att sommaren bara är till för de som har råd. Som kan åka på kollo eller utomlands eller campa eller åka båt. Men högsommaren är solidarisk. Den gör inte skillnad eller sållar ut. Sjöns varma vatten är till för alla, oavsett storlek, nationalitet, färg eller form. Solens strålar träffar varenda näsa utan urskiljning. Fjärilarna visar sin prakt för alla jämlikt, såväl i asfaltsöknar som på en sommaräng. Och de varma sommarkvällarna är till för både luffare och kung.

 

Högsommaren kräver ingen inträdesbiljett. Sneglar man avundsjukt på den som har en tomt i sin ägo och tror att de har mer sommar än man själv, som inte har någon, gör man sig själv en otjänst. Att jämföra sig med andra förblindar sinnet för den rikedom som nu bjuds framför näsan. Ingen kan nämligen äga, köpa, ärva, sälja eller samla högsommaren på hög. Den kommer gratis till alla.

Solen är lika varm mellan två höghus som i en solstol i skärgården. Gräset lika grönt i kvartersparken som på kungens slott. Blåbären lika goda från bären i stadsparken som från skogen på landet.

Högsommaren är generös och bjuder på en rikedom i överflöd som räcker till var och en. Den enda som krävs är att öppna ögonen, fånga möjligheten och tacksamt ta emot.
/Simma lugnt! Ewa Wigenheim


AKTUELLA EVENT

Vill du lära dig veta vad du vill? Ny kursstart 1 augusti.

1 augusti kör jag igång med en ny gemensam start för kursen som hjälper dig till klarhet över vad du vill och gå i mål med det ditt hjärta längtar efter. Under 8 veckor får du en modul i veckan med totalt runt 35 livslektioner. Inga krav, inga inlämningsuppgifter eller kontroller. Bara ren livsnjutning.

Om du vill ha en av de 20 platserna, klicka dig vidare och fyll i din e-mail längst ner på sidan så kommer en inbjudan när bokningen släpps upp.


Ny video med tidigare retreatdeltagare.

Har du funderat på att följa med på någon av mina retreater? Nu har jag en färsk video där tidigare deltagare ger delar sin upplevelse. Titta gärna och talar videon och beskrivningen till dig så är nästa, och den sista retreaten för i år, den 1-3 september. Välkommen att delta. Men skynda, det finns inte många platser kvar.


OM EWA WIGENHEIM: Föreläsare.Livscoach.Kursledare.

Jag arbetar med inre hälsa och hjälper människor, privat och på företag, att hitta den de verkligen är. Vet vi vilka vi är blir vi bra på det vi gör. Föreläser, håller kurser och samtalar som certifierad livscoach. Mina tjänster är för dig som individ oberoende om vi ses i din roll som privatperson eller som ledare eller medarbetare.

Kontakt för mer information www.wigenheim.se, 070-523 89 33
Du får inspirationsbrevet för att våra vägar någon gång mötts.
Vill du inte ha det är jag borta med ett klick.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.