Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Du får dessa tankepärlor för att våra vägar mötts. Vill du inte ha inspirationen är jag borta på ett klick.
Vänligen Ewa Wigenheim


Har du livet framför eller bakom dig?

Gör ett självtest.

Föreställ dig ett måttband, där varje centimenter är en meter.  Det ligger på en 100 m lång löparbana. 0  börjar vid start och 100 är vid mål. Blunda och ställ dig nu i fantasin på den siffra som är lika med din ålder. Titta bakåt mot 0:an och se hur många år du förbrukat. Titta mot målet med 100 och se hur många år, du tror, du har kvar. Vilken sträcka är längst? Lägg sedan till den kraft du haft från det du föddes tills nu, och

fundera över hur din kraft kommer att vara i framtiden. Hur gärna vi än vill vara starka och friska så kommer åldern ta ut sin rätt. I know!

Ställ dig sedan följande frågor (hafsa nu inte över utan tänk till):
- Vad slösar jag bort min korta livstid på idag, som jag inte vill göra?
- Vem/vilka ger jag bort mitt dyrbara liv till som inte borde få det eller uppskattar det?
- Vem/vilka är viktigast i mitt liv, hur många % av min tid får de?
- Vem/vad fyller jag på med för att höja energin och göra mitt korta, sköra, dyrbara, fantastiska liv vackrare och bättre?

Nu har du två val. Göra som förut och få samma resultat. Är balansen bra är det ju fantastiskt. Men om så inte är fallet - göra en förändring och använda din tid till det du vill göra, och med de människor som du vill vara med, för att må som bäst och leva fullt ut.

Nu kommer vi till det dystra.
Min erfarenhet som livscoach är att 98% håller med om detta, samtidigt kommer 98% inte göra någonting utan fortsätta sitt liv på halvfart. Skylla på att man måste jobba på ett trist jobb för pengarna och att det inte går att förändra en dålig relation "för då måste vi ju sälja huset".  Rädslan att förlora tryggheten är så stark att många hellre är kvar i en jobbig verklighet, än vågar ta steget in i en spännande ovissheten mot en ljusare framtid. Så går åren och livskraften rinner ut.

Ta ett femårskliv.

Ställ dig åter på måttbandet och gå fem år framåt i tiden. Hur ser ditt liv ut då? Jobbar du på samma ställe? Är du i samma relation? Hur är din hälsa? Hur vill du att ditt drömliv ska vara då? Vad kan du göra idag för att det ska bli verklighet om fem år?

Så enmiljonersfrågan - hur vill du se tillbaka på ditt liv när sista dagen är kommen? Med fritter i sinnet eller sörja det som aldrig blev av? Du behöver inte vänta till sista dagen, du kan vända blicken bakåt på måttbandet och minnas vilka drömmar du hade som 20 åring och nu se facit över hur det blev. Du står redan i den framtid du själv har skapat. Och vi behöver ingen spåtant för att sia om fortsättningen - om du gör samma sak imorgon, som du gjorde igår. 
@Ewa Wigenheim


GRATIS INSPIRATIONSFÖRELÄSNING.


Välkommen på en härligt inspirerande morgonföreläsning med Ewa Wigenheim i Stockholm.  För dig som är frustrerad över att du inte vet vad du vill med ditt liv, relationen eller jobbet, och vill ha tips över hur du kan tänka. Även presentation av onlinekursen Konsten att veta vad du vill & förverkliga det.

  • Tisdagen den 26 september. Kl 08.00 - 09.15.
  • Gratis. Men no-show deb med 200:-
  • Du får fika och en liten macka.
  • Krukmakargatan 22, Stockholm.

Möjlighet för dig som inte bor i Stockholm eller är ivrig.

Är du en av de 2% som vill ha en förändring och behöver göra den typ - NU! På en gång. Direkt!  Så kan du börja 8 veckors onlinekursen Konsten att veta vad du vill och förverkliga det, direkt. Den hjälper dig garatera till nästa steg i ditt liv.  Just nu 50% rabatt på kursavgiften vid bokning före kl 24.00 den 3 sept. Sedan stänger möjligheten. Klicka dig vidare och ta några minuter och se om texten talar till dig.

 


Endagarsretreat - 6 sätt att få själen att le.

I november kommer jag arrangera en endagars-retreat i centrala Stockholm. Heldag. Den heter 6 sätt att få själen att le. Meditationer, livslektioner, reflektioner, inspiration, sång, musik och överraskningar. Dag och tid är inte klart. Men vill du få en personlig inbjudan före alla andra. Fyll i mailadressen här så kommer den.


BOKEN

MEDITATION

FÖRELÄSARE


Detta nyhetsbrev är från Ewa Wigenheim - Professionell Livscoach.

Föreläsningar, webbkurser, retreater, livscoachning
Jag hjälper människor att få en djupare mening med livet, bli hela inifrån och ut och vara sitt sanna jag. Livets äkta värde ligger inte i vad vi gör, utan i vem vi är. För när vi är den vi vill vara, blir vi också bra på det vi gör. www.wigenheim.se.
Läs om min livsresa i min bok "Från ABBA till munkarna i Laos".

Du får detta nyhetsbrev för att våra vägar någongång mötts. Vill du inte ha mer livsinspiration är jag borta på ett klick. Avprenumerera här.