Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


DET SÖTASTE VI HAR


Vad skulle du tänka om du såg någon mata en kanin med läsk?

Eller om du fick reda på att grannfamiljens mops fick glass varje fredag, godis varje lördag och gick på hundkalas varje söndag?

Det finns inga djur som vi skulle ge den mat som vi ger våra barn. De skulle bli sjuka, få hål i tänderna och problem med magen. Idag har 10-25 procent av alla barn oförklarig magknip.

Den idag historiskt sett höga konsumtionen av socker och vitt mjöl ställer till det i barnens kroppar.

Det är en svindlande resa som går från levern till hjärnan.

 

Sjukdomar som går att knyta till söt skräpmat och ett stillasittande liv är till exempel: astma, allergier, glutenintolerans, typ 1-diabetes, depression, fetma, autism, adhd och en för tidig pubertet, sjukdomar som ökar bland barn över hela världen.

Modern forskning visar att våra barn sannolikt överkonsumerar socker eftersom vi saknar ett bra mättnadshormon för fruktos – kroppen är sämre på att registrera dessa kalorier. Dessutom skapar ett pendlande blodsocker hunger.
Höga blodsockertoppar följs av blodsockerdalar som kräver mellanmål. Mer fett i i kosten och mer långsamma kolhydrater dämpar de här svängningarna. Utvecklas metabolt syndrom stöter ytterligare en komplikation till, hjärnan blir sämre på att känna av svälthormonet leptin, vilket leder till onormal hunger.

Inte konstigt att vi äter för många kalorier om vi dagligen mumsar på sötsaker.

Källa: Ann Fernholm, Föreläsare hos Inner

Motion = tandbortning för insidan av kroppen

Ur ett rent fysiologiskt perspektiv finns det tre viktiga skäl för att barnen använder fler timmar om dagen till rörelse istället för stillasittande vid tex. sin dator.

Barn behöver bygga upp den benstomme som de ska leva med resten av sitt liv. Vid rörelse kan de också slippa farligt fett i muskler och lever samt ge hjärnan förutsättningar att bidra till ett gott och stabilt humör. 

Vi på Inner ökar dig en riktigt skön sommar.
Med mycket lek och rörelse, prova gärna med mindre socker och vitt mjöl. :-)


På Inner har vi väl fungerande processer för att finna goda lösningar – i vardagen. Hör gärna av dig om du har funderingar kring detta, för dig själv eller för din personal.

Kontakta Inner

Inner Sweden AB är ett hälsostrategiföretag med fokus på att förbättra livsstilen hos individen och hälsan i företag och organisationer.

Inner erbjuder kostnadseffektiva och resultatorienterade livsstilskoncept som syftar till positiva förändringar och bättre vanor för individen och förbättrad psykosocial miljö på arbetsplatsen.


Följ oss på facebook, instagram och linkedin!


Planera hösten!

Inspirera och välkomna dina medarbetare genom att anlita någon av Inners 25 duktiga föreläsare med olika teman inom psykosociala området.

Läs mer på  www.inner.se.

Vårt stora utbud av föreläsningar kan komplettera ert pågående friskvårdsarbete, inspirera till kommande hälsoprojekt eller pigga upp er kick-off, konferens, ert kundevenemang eller ledningsgruppmöte.

Ann Fernholm

”Kunskap är makt – även när det gäller hälsa”

Ann Fernholm är vetenskapsjournalist och disputerad i biokemi. Sedan 2009 har hon granskat vetenskapen bakom våra kostråd. Hennes bok Ett sötare blod, utgiven 2012, fick ett stort medialt genomslag. ”Spännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning” skrev DN. I uppföljaren Det sötaste vi har berättar Ann om hur socker i för stora doser direkt kan skada människokroppen.

Med sin djupa ämneskunskap har Ann Fernholm förmågan att förklara komplicerade skeenden på ett lättillgängligt vis. Hennes mål är att ge åhöraren den kunskap som krävs för att kunna göra bra val i livsmedelsbutiken.


För ökad arbetsglädje och skapandet av friskare arbetsplatser

Nolia AB och hälsostrategiföretaget Inner Sweden AB samarbetar inför kommande mässor i Norrland, bland annat Nolia Personal & HR. 
Save the date:
Umeå 3 - 4 okt 2017
Luleå 18 -19 okt 2017

Om Inner

Inners statistik visar att en hälsostrategisk insats med fokus på; mental balans, kost och motion leder till att tre av fyra individer når sina personliga mål via en förändrad livsstil. Som en effekt av detta blir organisationen mer kostnads- och resultateffektiv och förbättrar därmed sin lönsamhet.

Inner Sweden AB | Finlandsgatan 56, 164 74 Kista | 0727 39 05 05 | 556498-8276

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.