Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Blir du nedstämd första dagarna på semestern? Bra, då är det som det ska.

Första dagarna på semestern. Som man har längtat. Solen skiner, vattnet varmt och ölen kall. Fast allt borde var fantastiskt, känns en gnagande tomhet och rastlöshet inuti. Ett antiklimax liksom. Om du känner så - var lugn. Det är helt normalt!

När vi stressar stänger kroppen av alla funktioner som inte behövs just då. När uppdraget (jobbet) är avklarat och semestern börjar släpps de stängda funktionerna på igen. Du kan känna dig tom, ledsen, utmattad, nedstämd, t o m ångest. Och alla tankar och känslor du tryckt ner, kommer upp.  BRA! Det är kropp och själ som fungerar helt normalt. De berättar för dig vad du nu måste göra, dvs balansera stressen med återhämtning för att orka prestera näsa våg.

Det värsta man kan göra
, när dessa olustiga känslor kommer som reaktion på en stressig period, är att försöka dämpa rastlösheten med nya aktiviteter. Då får kroppen aldrig chans att fylla på de tomma depåerna eller tankarna tid att bearbetas. Det som tryckts ner försvinner inte av sig själv. Det är när allt vaknar till liv igen som vi får tid att tänka över, tänka om, tänka nytt och ta lärdom. Välkomna istället efter-stress-reaktionerna och tacka kroppen för att den fungerar helt normalt.

TIPS!  Rid ut de första 2-3 oroliga dagarna på semestern i vila. Bit ihop, fyll inte på med nytt, jobba inte utan kämpa i stillhet med en bok, en kaffekopp, ett dopp i lugn och ro. Jag veta att det är en stor utmaningen - men du klarar det! Så kommer du ut på andra sidan med en helt ny inre kraft och kan njuta av ledighetern istället för att rastlöst irra runt bland humlorna. Jag lovar! 


Hopplöst svårt att meditera.

Få saker är skönare än att fånga sommarmorgonen i stillhet. Visst, tänker du kanske, om man vet hur man gör. Vanligtvis brukar tankarna fara runt som studsbollar och man tänker mer på flugan på näsan och att benen somnar än att komma till ro.

Det är med meditation som med allt i livet. För att lyckas behövs två ingredienser: Kunskap och träning. Ingen blir ju atlet av att bara köpa ett gymkort.

Nu har jag ju mediterat i många år och kan hjälpa dig komma igång. Jag har gjort en mycket lättanvänd onlineportal med en meditationsserie. Där finns allt du behöver veta + hela 9 guidade meditationer på svenska med musik.

Men provlyssna först om du gillar min röst. Den kan ju vara förfärlig :)


Nu åker jag och fiskar!

Nu packar jag ner datorn och återhämtar mig med barn och barnbarn. Tack för att du läser mina tankepärlor och jag önskar dig en fantastisk midsommar och sommar. Möjligen återkommer jag med lite inspiration om andan faller på, fast jag ska försöka leva som jag lär. Dvs andas in, andas ut och njuta. Hoppas du får tid till det också.
Kram Ewa


AKTUELLA EVENT

Sommarretreaten är fullbokad. Platser finns 1-3 september. Läs mer här

Konsert 18 juni.

Konsert med 18-mannabandet West Side Big Band. Dirigent Ulrik Dahl. Artisterna Jan Johansen & Ewa Wigenheim. Välkomna.


OM EWA WIGENHEIM: Föreläsare.Livscoach.Kursledare.

Jag arbetar med inre hälsa och hjälper människor, privat och på företag, att hitta den de verkligen är. Vet vi vilka vi är blir vi bra på det vi gör. Föreläser, håller kurser och samtalar som certifierad livscoach. Mina tjänster är för dig som individ oberoende om vi ses i din roll som privatperson eller som ledare eller medarbetare.

Kontakt för mer information www.wigenheim.se, 070-523 89 33
Du får inspirationsbrevet för att våra vägar någon gång mötts.
Vill du inte ha det är jag borta med ett klick.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.