Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Tipsa en vän!

Nyheter & Info

Fokus på IT-strategi
Juni 2017


Ny samarbetspartner - The Company Gardeners!

Senior Partners och The Company Gardeners AB har båda gedigen erfarenhet av att ge kvalificerat stöd till våra kunder. Vi har sedan förra hösten inlett ett samarbete för att bredda och komplettera våra respektive verksamheter med syfte att erbjuda marknaden ett mer komplett kompetenserbjudande.

The Company Garderners har efter mer än tre år på marknaden vunnit uppdrag hos ett flertal kunder inom olika branscher och drivs på heltid av de två grundarna, Peter Krell och Thomas Barge, som bägge har en lång erfarenhet från att bygga upp
IT-företag.

Läs artikeln nedan och ta del av deras erfarenheter om vikten av en väl förankrad IT-strategi och läs gärna mer om företaget på hemsidan!


När allt mer av företagets strategier inkluderar IT - vad återstår då av företagets IT-strategi?

"If you went to bed last night as an industrial company, you're going to wake up in the morning as a software and analytics company." Sammanfattning av pågående utveckling av Jeffery Immelt, CEO på General Electric Company.

För att utvecklas med sin IT-strategi är det centralt att den tas fram tillsammans med ledningen och nyckelanvändarna. Genom samarbetet med den teknikkunnige IT-avdelningen och de verksamhetskunniga inom företaget, så når företaget mycket längre då alla har en samsyn om vad som behöver göras, och i vilken ordning.

En möjlig väg att ta fram och genomföra en väl förankrad IT-strategi är att genomföra arbetet i följande 5 steg:

  1. Genom djupintervjuer av ledning och nyckelanvändarna indentifiera företagets IT-behov ur ett affärsperspektiv. Vad är det som behövs för att få vardagen att fungera idag och vad kommer företaget behöva för IT-stöd framöver?
  2. Jämför resultatet av djupintervjuerna med det affärsmässiga stöd som redan finns i den befintliga IT-miljön och använd detta som underlag för en IT-strategi. Stäm löpande av framtagandet av IT-strategin med ledningen, för att undvika missförstånd framöver.
  3. Baserat på IT-strategin - planera och implementera de för verksamheten mest affärskritiska IT-förbättringarna. Gör inte alt på en gång, utan prioritera efter vilket förändrat IT-stöd som ger störst nytta för verksamheten.
  4. Efter att ha fått de mest affärskritiska IT-förbättringarna på plats, fortsätt att arbeta vidare med de IT-förbättringar ni har identifierat i IT-strategin. Var dock beredd på att göra en omprioritering beroende av förändrade omvärldsfaktorer.
  5. Gör en årlig revidering av IT-strategin utifrån ändrade behov och förändringar i omvärlden.

Författare: Peter Krell och Thomas Barge, The Company Gardeners.

Läs hela artikeln här!


Senior Partners nya styrelse!

På årets ordinarie stämma i mars valdes ny styrelse för 2017.
Läs mer om styrelsen här!


Vi söker nya Partners!

Vi behöver förstärka med dig/er som har kompetens inom/som:

  • Verksamhets- eller enhetschef inom offentlig verksamhet i Skåne, Blekinge, Halland och Småland
  • Rekrytering av chefer och specialister till näringslivet och offentlig verksamhet i Växjö, Jönköping, Göteborg, Halland och Öresunds regionen
  • HR inom näringslivet och/eller offentlig verksamhet
  • Ekonomi
  • Produktion

Förutsättningar för Partnerskap är att du är 55+ och har lång erfarenhet som chef eller specialist, att du har ett gediget nätverk och inte är främmande för att jaga uppdrag.
Vi har en rak och tydlig intagningsprocess i flera steg innan du blir godkänd som Partner.

Intresserad av att bli en av oss?


Vi finns nu på LinkedIn, följ oss gärna där eller titta in på vår hemsida!

linkedinhomepage

Senior Partners Management AB
Kontakt: Tel. 040-30 28 50 / E-post: Nyhetsbrev@seniorpartners.se
www.seniorpartners.se 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.