Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Cheerinfo 18,

2017

Hej på er alla

Jag vill börja med ett stort grattis till alla lag för fantastiska prestationer på mattan på årets RM och SM. Ni har alla visat att vi är en sport att räkan med och det var en fröjd och följa via live stream. Jag är enormt imponerad av alla lag.

Nedan hittar ni info om vilka lag som kvalat till EM, VM och Klubb-VM.

Vi fortsätter vårt arbeta att sprida information och debatt om vår sport. Idag publicerades en debattartikel på SVT Opinion. Se mer info nedan.

Snart r det sommar och ni har ävl inte missat att det erbjuds en rad olika läger under sommaren i Sverige. Nedan hittar ni info från R4W och Summer Camp.

Jag vill även påminna er alla om våra korttidsförsäkring som finns att teckna tillfälligt nu när ni har tryouts. Se info nedan.

Önskar er alla en fin helg!

Tjipp och hej Kia


Tryout tider - Korttidsförsäkrings tider!

Nu är det tryout tider och jag vet många föreningar som redan satt igång!

Jag vill påminna er alla om att för dessa tillfällen teckna vår gruppförsäkring och tillfälliga gruppförsäkring. Det innebär att ni kan teckna en försäkring för en speciell tid/dag.

Då kan ni garantera att alla som tex kommer på en tryout eller prova på träning är försäkrade under det tillfället.

Det är ett snabbt och billigt sätt och se till att alla som är i hallen vid det tillfälle är försäkrade. Ni kan ju inte veta vilken försäkring de haft och de kanske har haft uppehåll under en tid och inte har någon försäkring just för tillfället.

Här hittar ni mer info om den. För att teckna så mejlar ni Stina på Pensum.

stina.bellander@pensum.se

Lag som kvalat efter helgens tävlingar

Efter SM helgen är det ju nu också klart vilka av alla lag som kvalar vidare till EM, VM och Klubb-VM.

Vi önskar USC Excaliburs från Uppsala och med Dynamite Diamonds från Stockholm stort lycka till på EM där de kommer tävla i Prag den 24-25 juni.

Det är också klart vilka klubb lag som nästa år  fått möjlighet att representeras Sverige som landslag på VM.

Team Sweden Allgirl - Damlandslaget
Gothenburg Cheer One - Wildcats

Team Sweden Allgirl Junior - Juniorlandslaget
GF Uppsalaflickorna  - USC Excaliburs

Foto: Sandi Habinc

Team Sweden Pom Freestyle - Danslandslaget
Julle United Dansförening - Julle Allstars

Team Sweden Pom Freestyle Junior - Juniordanslandslaget
Julle United Dansförening - Julle Smallstars

Foto: Sandi Habinc

De lag som kvalat vidare til Klubb-VM är:

Senior Level 5
Action Athletics - Blitz

Haninge Power Cheer and Dance - Jaguars


Senior Level 5 Coed
Gothenburg Cheer One - Cougers
Musketeers Funky Cheer - Caliber 5

Foto: Sandi Habinc

Senior Level 6
Gothenburg Cheer One - Wildcats

Dynamite Cheerleading - Dynamite

Dragons

Senior Level 6 Mixed
Gothia Athletics - GA6

Action Athletics - Hunt

Pom Freestyle Senior
Julle United Dansförening - Julle Allstars
 


Cheerleadingen i media just nu!

USC Excaliburs från Uppsala, svenska mästare i cheerleading för juniorer 2017. Foto: Sandi Habinc
USC Excaliburs från Uppsala, svenska mästare i cheerleading för juniorer 2017. Foto: Sandi Habinc

SVT Opinion publicerade idag en debattartikel skriven av Katrin coh Anna.

”Det är dags att ta in Cheerleadingförbundet i Riksidrottsförbundet”, skriver Katrin Chieux och Anna Sandström.Katrin ChieuxSvenska CheerleadingförbundetAnna SandströmSvenska Cheerleadingförbundet

I mitten av maj hölls Riksidrottsmötet i Karlstad. Men förhoppningen att cheerleading skulle godkännas som en egen idrott grusades åter, till stor besvikelse för de de 6 000 medlemmarna i Svenska Cheerleadingförbundet.

När förbundets ansökan om medlemskap prövades av Riksidrottsförbundet under lördagen blev det återigen ett nej.

Som många vet kommer cheerleading från USA och spontana hejarklacker på universitetens matcher i amerikansk fotboll. Sedan dess har idrotten utvecklats i över hundra år. Sporten har blivit mer avancerad och mer fokus läggs numera på både bredd och spets.

 

Gå in och läs och dela så vi får bra spridning av artikeln som ni hittar här!


Cheer Summer Camp är Europas största Cheerleadingläger, och en av årets stora cheerhändelser i Sverige där hundratals tränare och utövare från massa olika länder träffas under en hel helg för att tillsammans ägna sig sporten de älskar allra mest. För sjunde året i rad anordnas detta läger i Borås som genom detta läger och stora tävlingar blivit samlingspunkt för svensk cheerleading. 


Under lägret får alla som väljer “Full camp” möjlighet att träna tumbling, hopp, dans och bygg. Det går att välja olika inritningar på lägret för att skräddarsy sin lägervistelse, ex partner stunt eller tumbling. För att delta i stuntklasser behöver du ha en struntgrupp, helst på samma level som du för att kunna få ut maximalt av lägret.

Många åker dock till lägret utan färdig struntgrupp och hittar på egen hand en grupp på plats, men vi rekommenderar verkligen att man har pratat ihop sig med kompisar i förväg och bildat grupper. Det finns endast några få platser kvar på det populära alternativet “Tumbling only” - skynda att ta de sista platserna! 


Mer info på: http://www.cheersummercamp.com/
Priser: Deltagaravgift utan mat och boende: 1700 All inclusive: 2600 Tillägg för buss från Stockholm T&R 650 Finns även möjlighet att välja endast mat, boende eller buss som enskilda tillägg. 


Individuell anmälan görs genom Billetto: https://billetto.se/en/e/cheer-summer-camp-2017-tickets-187762


Vi erbjuder även möjlighet för föräldrar och föreningsaktiva att ställa upp som crew mot rabatt för sina aktiva. Maila lina@r4w.eu för mer info. 

Laganmälan görs via mail till lina@r4w.eu Rabatt vid laganmälan är 100 SEK per person på deltagaravgiften. Faktura med 30 dagars netto ställs då till föreningen. OBS! Anmälan är bindande och kommer faktureras klubben. Tränare och medföljande föräldrar går ALLTID in gratis i sällskap med sina aktiva, betalar endast för ev. mat, boende eller buss. 
Vi har ingen lägre åldersgräns eftersom alla barn mognar olika snabbt, det är upp till er att avgöra om ert barn är redo att delta och som sagt är föräldrar alltid välkomna att följa med sina barn. 

 

Vi hoppas på att få träffa Er i Borås den 10-13 augusti! 


Ni har väl inte glömt?

Vi måste fortsätta arbeta aktiv med att tagga våra inlägg, bilder mm för att visa hur stor vår sport är och samlas under några gemensamma hastas kommer här de hastags vi vill att ni alla använder nu.

#svenskcheerleading

#swedencheer

#svenskidrott 

Tillsammans gör vi skillnad!

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.