Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Cheerinfo 16,

2017

Hej på er alla

På lördag gäller det! Då samlas idrotts-Sverige till Riksidrottsmöte i Karlstad och på detta möte skall vår ansökan om att få bli eget specialidrottsförbund under Riksidrottsförbundet, RF behandlas. Vi har även lyckats få med en debattartikel i två tidningar under dagen och vi hoppas på att man nu får upp ögonen för vår sport lite mer. In och gilla, dela och sprid så mycket ni kan. Mer info hittar ni längre ner.

Sen vill jag fortsätta med att be er alla tänka över hur och var ifrån ni får och tar era bilder som ni använder i sociala medier, i marknadsförings syfte eller skickar in till en tidning för ett reportage. Läs min uppmaning lite längre ner. Väldigt viktigt att tänka på upphovsrätten då vi i veckan blev kontaktad av en fotograf vars bilder hamnat i media utan hans godkännande.

Vi skickar en påminnelse om utbildningen i Köping. UK hälsar att det enbart kommer tre tillfällen under hösten för Ledarutbildningen och Tränarutbildningen. Vänta inte tills sista utbildningen och riskera att inte få någon plats. Även om vi utökat antalet platser är det många som vill gå och platserna kan ta slut.

Vill ni ha med något som händer i er förening - Skicka in det till mig så jag kan delge och sprida det i Cheerinfo. Cheerinfo är ert forum också och där kan ni delge saker som har hänt eller är på väg i era föreningar.

 

Önskar er alla en fin fredag och helg!

Tjipp och hej
Kia


Riksidrottsmötet i Karlstad 2017 äger rum i Karlstad den 19-20 maj.

Våra representanter på plats är:

Anna Sandström - Styrelseledamot
Katrin Chieux - suppleant i styrelsen

Under gårdagen skrev Anna och Katrin en debattartikeln som ni finner på SCFs FB samt hemsida.

 

Anna och Katrina har även fått med två debattartiklar i dag. Den ena i Nya Wermlands- Tidning och den andra i Norrbottens kuriren.

 

Anna och Katrin kommer få 4 minuter på sig att föra vår talan och försvara vår ansökan.

RF har inför detta möte beslutat att föreslå mötet att inte behandla någon ansökning som inkommit utan först se över kriterierna för ansökan av nya förbund. Detta är väldigt olyckligt och de svaga argumenten som presenterats mot att vi ska få bli medlemmar i Riksidrottsförbundet lämnar oss att tro att det egentligen handlar om okunskap om sporten.

Förutom vår ansökan har följande förbund sökt:

  • Svenska Bridgeförbundet
  • Svenska Cheerleadingförbundet
  • Svenska E-sportförbundet
  • Friskis & Svettis riks
  • Svenska Islandshästförbundet
  • Svenska Kroppskulturförbundet
  • Svenska Lacrosseförbundet
  • Svenska Padelförbundet
  • Svenska Surfförbundet

 

Här hittar ni mer info om RIM


Utbildningen i Köping

UK hälsar att det enbart kommer bli tre tillfällen med Ledarutbildningen och Tränarutbildningen detta år. Den första blir i Köping, den andra i Göteborg och den tredje i Sthlm. Vänta inte med att anmäla era tränare om ni beslutat att de skall få gå i år. Risken är att platserna tar slut så ta tillfället i akt och anmäla er redan nu till utbildningen i Köping.

Här hittar ni info och anmäla till Köping.

 


Viktigt att tänka på.....

Hittar ni en bra bild på internet ni vill använda? Hur gör man då? Kan man bara ta den och använda den i sin egen FB eller Instagram?

Nej är svaret på den frågan. Ni måste alltid har fotografens godkännande om ni önskar använda

någon bilder som någon annan tagit. Även om den finns på internet är den inte fri att ta och använda hur som helst.

Ställ alltid frågan och var noga med att ge kredit (kreditera) den fotograf som tagit bilden och godkänt att ni använder den genom att under eller i direkt anslutning till bilden uppge fotografens namn.

Var också noga med sen bara använda den för det ni fått godkänt för. Får ni godkänt att använda den o sociala medier innebär det inte att ni kan skicka in fotot till en kommersiell tidning. Då får ni kontakta fotografen igen och ställa ännu en fråga om användande och berätta vilken tidning den kommer publiceras. Ett nej är också ett svar och då måste ni respektera det.


Tiggetävlingen

Malmö Allstar Cheer låte hälsa att TIggetävlingen som är en Tyckartävling som kommer hållas i Malmö på lördag den 20 maj kommer att sändas via förenings Youtubkanal. Den hittar ni här.

Tävlingen startar kl 13.30

 


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.