Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Cheerinfo 12,

2017

Hej på er alla

Denna vecka är ju lite kortare så ni får veckans cheerinfo idag torsdag då det är röd dag och långfredag i morgon. Jag tänkte jag skulle vara ledig och njuta lite av påsken med min familj. Hur skall ni fira påsk?

Med i detta Cheerinfo får ni nu en presentation av Carina, projektledare för Active Cheer, vi säger varmt välkommen!

Jag har i veckan gått igenom alla övergångar som ni i föreningarna har begärt under se senaste åren. Se info längre ner.

Med finns också en bra länk till en ordlista! Hoppas den kan komma till användning för er.

TK påminner om att skicka in sanktioner för tävlingar utomlands i tid. Se info nedan.

Jag har även lagt till en bild från dans landslagets träningar, det är så cool tycker jag och nu börjar jag också känna att det börjar närma sig VM! Jag kommer vara borta under vecka 17. Jag kommer arbeta när jag är i Orlando men ni får kanske inte svar under era vakna timmar den veckan. Jag är åter den 2 maj.


Avslutar med att önska er en riktig Glad påsk och ta hand om varandra.

Tjipp och hej

Kia


Får vi presentera....

Projektledare Active Cheer

Carina Andersson är en spontan person som gillar lekfulla träningsformer. Hon har familj med fyra egna barn, är en erfaren ledare inom barn- och ungdomsidrotten och van att jobba som projektledare. Carina ser fram emot att driva införandet av Active Cheer som nytt koncept i Sverige. Det är en sport som väcker glädje. Främst för att det lockar fram gemenskap och passar många. Det ska också bli roligt att lära känna redan engagerade föreningar i hela landet och samtidigt utforska nya möjligheter. Viktigast är att vi lyckas inspirera fler att vilja testa Active Cheer. Bäst gör vi det genom att tillsammans dela med oss av kunskap och alltid agera goda förebilder.

Har du tankar eller idéer du vill dela med dig av redan nu?

Välkommen kontakta Carina genom att mejla till

activecheer@cheerleading.se


Inte många dagar kvar nu!
Om endast 10 dagar lyfter planet mot USA och VM i Orlando!
Det svenska landslaget i cheerdans är laddade och som ni själva ser, redo till max!!

Foto: Fredrica Jonsson

Övergångar - hur gör man?

Jag har de senaste veckorna suttit och gått igenom över 100 begärda övergångar som varit gamla eller av någon anledning ej blivit behandlade.

En del har visat sig varit gamla och inaktuella, vissa har varit aktuella men man har trott att den andra föreningen skickat in pappret.

Det tar tid och sitta och gå ingenom alla övergångar och alla ni skulle vinna på om ni gör på följande sätt, här är några punkter för att underlätta för er alla!

 

Mottagande förening (den förening som den aktive skall gå över till)


•Om ni som förening vill ha en övergång, då ansvarar ni själva för att denna blir påskriven av alla parter och ni skall se till att den skickas in (scannas) in till förbundet.

•Ni skall spara originalet hos er, sätt in det i en pärm så vet ni vart ni har det.

•Ni skriver in den aktive i ert Pensum NÄR NI FÅTT TILLBAKA det undertecknade pappret och begär övergången.

•Ni ansvarar för att kolla i ert Pensum att den aktive inte är rödmarkerad och flyttas upp bland de andra aktiva.

 •Ni ansvarar för att betala för den aktives licens om den inte redan är betald av den gamla föreningen.

•SER DET KONSTIGT UT?? – Kontakta då oss på licenser@cheerleading.se


•Det är ert ansvar att följa upp ärenden till dess att det är slutfört och en aktive är överflyttad. Ni skall inte tro och tolka själva utan kontakt oss om något inte stämmer så ni slipper stå på en tävling utan licens och bli stoppade från att gå ut på mattan!

•Skulle övergången mot förmodan bli inaktuell kontakta oss då på mejl så vi kan ta bort begäran om flytt.

Lämnande förening (den förening som den aktive går från) 


•Skriv under övergången och skicka tillbaka den till mottagande förening så fort ni kan. På så sätt underlättar och hjälper ni mottagande förening mycket.


•Ha en dialog, via mejl när ni skickat tillbaka den så de vet.

 

 


Föreningslivets ordlista

Stadgar, förtroendevald, adjungera, presidium och fler ord som tillhör det ideella föreningslivet är kanske ord ni undrat vad de egentligen betyder?

Det är inte lätt och det är ofta man kan känna sig borttappad bland orden när man kommer in i styrelsen, eller när man har kontakt med någon myndighet.

Här har jag hittat en jättebra ordlista med förklaring till de flesta av de ord som används inom det ideella föreningslivet som jag hoppas kan vara till hjälp!

Här är länken

 

 


TK informerar

Planerar ni någon resa och tävling utomlands med ert lag/förening i sommar??

Tänkt på att skicka in sanktionsansökan för tävlingar utomlands i god tid så ni hinner få svar innan sista anmälan för tävlingen.

Sanktions ansökan finner ni vår hemsida.

Här är en direktlänk!


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.